Actualitate Recomandări

Ministrul Sănătății a decis: SJU Bistrița, spital de suport pentru pacienții cu coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a emis Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus (Covid-19) și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2.

În spitalele de suport sunt tratate cazuri pozitive la Covid-19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii. Au fost incluse în rețeaua de spitale de suport unități municipale/orășenești, preponderent cele cu secții de Boli Infecțioase.

Pentru Bistrița-Năsăud, spital de suport a fost ales Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care are Secție de Boli Infecțioase pe str. Alba Iulia.

SJU Bistrița va prelua și cazurile gravidelor infectate cu Covid-19, precum și cazurile grave și critice ale persoanelor care fac dializă și sunt infectate cu Covid-19 (pentru tură suplimentară a fost nominalizat Centrul de dializă Diaverum Bistrița).

Secțiile speciale pentru cei infectați cu Covid-19 sunt: Secția de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia (întreaga secție); circuit separat de maternitate cu paturi, o sală de nașteri și o sală de operații pentru mamele infectate; pentru bolnavii cu dializă aflați în stare gravă s-a organizat un flux separat la secția de dializă. Bolnavii cu dializă dar care au forme ușoare vor fi tratați special la Centrul de dializă Diaverum. În total sunt alocate 180 de paturi.

Din cadrul SJU, pacienții de la secția Chirurgie au fost externați, secția fiind alocată tratării pacienților confirmați. În cadrul Secției de Boli Infecțioase a SJU vor fi tratați pacienții cu care prezintă forme ușoare spre medii ale bolii. Drept urmare, pentru a proteja pacienții internați la Secția de Oncologie, aceștia au fost transferați la Secția TBC, cea din urmă fiind mutată la Secția de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia.

Ordinul Ministrului Sănătății:

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2626726340790173

6 comentarii

 • Bine că in sfârsit s-au lamurit lucrurile pentru judetul Bistrița-Năsăud, în sensul ca spitalele orăsănesti din Năsăud si Beclean să NU fie transformate în SPITALE-SUPORT pentru Covid-19”, având în vedere că aceste unităti medicale nu dispun de dotările necesare.
  De aceea este corect Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus (Covid-19) care prevede în judetul Bistrița-Năsăud, spitalul de suport pevtru Covid-19 să fie organizat Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care are Secție de Boli Infecțioase pe str. Alba Iulia.
  De asemenea, dacă apar situatii critice imprevizibile in prezent, la Bistrița mai există si posibilitatea redeschiderii spitalului de pe Bulevardul Independentei din Bistrita unde să fie amenajate saloane de terapie intensivă pentru tratarea afectiunilor grave de Covid-19.

 • Doar POCĂINȚA ne mai salvează, dacă nu o vom face, nori negri se văd la orizont. TREZIȚI-VĂ, frați români, nu vă lăsați pradă deșertăciunilor!!!

 • citeva statistici pe moment de pe worldometer:
  4,705 deaths caused by alcohol today
  9,409 Deaths caused by smoking today
  15,399 Deaths caused by cancer today
  580 Deaths of mothers during birth today
  913 Seasonal flu deaths today
  3,160 Deaths caused by HIV/AIDS today
  14,277 Deaths of children under 5 today….

  deci chestia asta cu Covidu lui peste pare cam fake…

  • Franța – populatie 67.000.000.
   In fiecare an mor 600.000 de oameni si se nasc 730.000 copii.

   “The Sun Also Rises” – Ernest Hemmingway ,
   Traducere și adaptare “Soarele răsare in fiecare dimineață”.

  • E clar că e fake. În plus, dacă observi, majoritatea morților de covid19 sufereau de alte afecțiuni grave, de exemplu cancer în stadiu terminal. Și totuși sunt trecuți la victime covid19.
   Apoi, e la mintea cocoșului că virusul e aici, în aer și peste 99% din noi l-am luat deja, dar n-am dezvoltat boala. Deci, toată mascarada cu măști, costume albe, mănuși de cauciuc este total inutilă. Rolul ei este să aibă efect vizual puternic, să impresioneze prostimea. Singura modalitate eficientă de a te proteja de virus este să ai o imunitate puternică.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.