Actualitate

Dr. Mircea Gelu Buta, la MediTech 2018: Genetică și vaccinare

A 6-a ediție a Conferinței Internaționale MediTech, organizată la Cluj-Napoca de către Societatea Română de Inginerie Medicală și Tehnologii Biologice, a reunit numeroși oameni de știință din întreaga lume. Aceștia au făcut publice ultimele cercetări cu aplicabilitate practică în domeniul medical.

Invitat să conferențieze la această manifestare, prof. dr. Mircea Gelu Buta le-a vorbit celor prezenți despre legătura dintre genetică și vaccinare. El a subliniat importanța fabricării unor vaccinuri personalizate pentru a se evita apariția complicațiilor inflamatorii și imunologice.

Referitor la vaccinul antigripal, acesta a spus: ”Gripa este o boală epidemică specifică sezonului de iarnă datorată virușilor de tip «influenza» A și B. Virusul «influenza» de tip C este greu de identificat și nu apare întotdeauna în epidemiile sezoniere. Marea variabilitate a virusurilor gripale necesită aplicarea unui sistem de alarmă care să detecteze în fiecare an noile variante dominante, care vor determina compoziția vaccinului. Apariția noilor forme de viruși explică lipsa răspunsului imunitar al gazdei și duce la necesitatea vaccinării anuale. Simptomele gripei nu sunt suficient de relevante pentru punerea unui diagnostic de certitudine dacă nu se face un examen virusologic. Acest lucru se constată cu ușurință în cazul copiiilor sub vârsta de 5 ani, în afara perioadelor epidemice. Capacitatea unui vaccin de a preveni gripa poate varia în mod considerabil de la un sezon la altul, ea poate fi influențată de numeroși factori, inclusiv de caracteristicile persoanei vaccinate, similitudinea dintre virușii vaccinali și cei circulanți, modul de imunizare”.

Vaccinarea cu ”Engerix B”, pentru profilaxia infecției cu virusul hepatic B, a fost propusă în cadrul celui de-al 4-lea Simpozion Internațional ”Actualități în patologie hepatică a copilului și a adultului tânăr”, organizat la Bistrița în anul 1996. Din echipa de lucru au făcut parte prof. dr. Nicolae Miu, dr. Mircea Gelu Buta și dr. Geza Molnar, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

6 comentarii

  • Uni oameni fac totul pt a se remarca, ca dacă i-ar fi pasat de oameni cu adevărat nu ar fi lăsat spitalul de pneumonologie pe mâna unor oameni de genul, sa își facă de cap zeci de ani, sa distrugă vieți acolo și sa tacă din gura și sa închidă ochi ca un vierme. Sa de-a Dumnezeu sa ajungă, de defapt nu e mult, în spitalul unde se pot face filme de groaza și unde toată viata a tăcut din gura.

  • Poate sa aibă o 100 de ani ca nu o sa îmi fie mila de astfel de medici. Mai ales de de mumia aia de la pneumonologie de pe jelnei, ca are 100 de ani și se comporta cu pacienți ca și crizatele alea de educatoare care își bat elevi.

  • Cu siguranță v-a deranjat mesajul meu dacă îmi doriți o asemenea boala, dacă Dumnezeu o sa mi-o dea, stați liniștiți ca în ziua de azi am dreptul sa îmi aleg spitalul. Numai sa nu va pasca pe voi altceva… Sa stau sa ma uit la TV la voi.. Dacă ma supăr tare.. Ca eu sunt mereu cu As-ul în mânecă! Asa ca doamnelor știu ca nu va place sa fiți deranjate nici măcar de la munca, dar apucați-vă, spălați bine pe jos, nu mai urlați la pacienți în lumea tehnologiei!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS