Social

Misiune dificilă. Bărbat rănit în pădure, preluat de elicopter cu troliul (VIDEO)

Salvamont Bistrița-Năsăud, echipajul TIM, echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și SVSU Bistrița Bârgăului cu o mașină de teren au intervenit într-o zonă de pădure greu accesibilă de pe raza localității Bistrița Bârgăului (zona Șoimul), unde un bărbat de 36 de ani a fost accidentat de un copac, informează ISU Bistrița-Năsăud.

După ce au ajuns la victimă, echipajele de intervenție au procedat la evaluarea preliminară și stabilizarea acesteia și, ținând cont de faptul că accesul autospecialelor de intervenție era imposibil în zona respectivă, s-a luat decizia evacuării bărbatului pe calea aerului.

A fost solicitat, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ Bistrița-Năsăud, elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș pentru a realiza operațiunea de extragere a victimei, prin troliere. Au fost furnizate coordonatele GPS pentru cea mai apropiată locație unde se poate realiza operațiunea în condiții optime.

Bărbatul era conștient, însă prezenta leziuni și traumatisme care impuneau evacuarea de urgență pe calea aerului.

Acesta a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Bărbatul a fost ridicat la aparatul de zbor cu troliul și coborât în aceleași condiții pe heliportul spitalului pentru a fi preluat de personalul medical.

(Foto-Video: ISU BN)

A fost prima misiune de troliere pe heliportul SJU Bistrița.

(Foto: Salvamont BN)

1 comentariu

  • De ce ITM nu verifica firmele de exploatate a lemnului in padure?
    Aici lucrează cei mai mulți omeni neangajati. Cum e posibil ca o firma cu 3 TAF-URI și zeci de mii de metri cubi de lemn exploatați anual, sa aibă doar 3- 4 angajati?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.