Actualitate Recomandări

”Misiunea minivacanța”. Peste 900 de polițiști și jandarmi, în stradă. Unde acționează

În minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, 545 de poliţişti bistriţeni vor fi în stradă. În medie, zilnic, peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, precum și alte structuri vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, la nivelul județului vor fi constituite 218 patrule auto ce vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni în cazul unei sesizări cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

De asemenea, pe drumurile care converg către stațiunile montane sau alte zone turistice vor fi amplasate radare pentru combaterea excesului de viteză, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, vor fi efectuate controale în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au consumat alcool, ori alte substanțe, punând astfel în pericol atât propria siguranță, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Până în 1 decembrie, Jandarmeria Bistrița-Năsăud va intensifica acțiunile specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice pe raza județului. În acest sens, un efectiv de 365 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud vor acționa pe raza județului atât independent, cât și în cooperare cu polițiști, pentru siguranța cetățenilor dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual, informează IJJ Bistrița-Năsăud.

Jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiști pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele, Colibița, se vor afla permanent la datorie prin acțiuni de patrulare în zonele frecventate de turiști pentru a putea fi asigurată intervenţia punctuală în cazul apariției unor situații nedorite.

Totodată, în această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.

În data de 1 decembrie, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la activitățile care vor marca Ziua Națională a României în Piața Centrală din municipiul Bistrița. Evenimentul va fi unul restrâns având în vedere contextul epidemiologic actual.

6 comentarii

    • Aseară la trecerea de pietoni de pe Odobescu, lângă sensul de la posta veche, opresc sa dau prioritate unei doamne și vine un dobitoc cu Nr BN77MRS (Audi combi negru) pe banda a 2 a și tot trece. O fracțiune de secundă a lipsit că sa nu o nenorocească pe femeie. Noroc că a avut femeia instinct și s-a tras în spate. Oameni fără logică. Poi daca eu opresc la trecerea de pietoni înseamnă că e cineva pe trecere. Asta ar trebui să își preda singur permisul la rutieră până nu omoară pe cineva.

  • Avem camera de supraveghere la Posta Veche pe stalp . Trebuie intrebat dispeceratul Politiei locale daca functioneaza si nu este de decor, a surprins imaginea si sa se ia masuri.

    • Pot verifica daca vor. S-a întâmplat undeva între 19:10 și 19:20. Aveam și un autobuz transmix în spate meu. Cu siguranță că și șoferul autobuzului a văzut.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS