Actualitate Recomandări

Misiunile ”jandarmerițelor” Zara și Dona s-au încheiat. Ce au primit la pensionare

(FOTO) Doi dintre câinii de patrulare-intervenție ai jandarmilor, Dona și Zara, au ieșit la pensie, ocazie cu care conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud a organizat o ceremonie în cinstea lor.

Cățelușa Zara, pe numele ei oficial Rabaxa, a participat la misiuni de patrulare și intervenție timp de 6 ani și jumătate.

”Numele de Dona i l-am dat eu pentru că e mai ușor de reținut. E ca un copil de care m-am atașat. Am participat cu ea la multe misiuni, inclusiv la căutarea persoanelor dispărute. Din păcate, are probleme medicale de dentiție și a trebuit să o retragem mai repede dina ctivitate. Regret că ne despărțim ca parteneri la serviciu, dar bucuria este că o voi lua la mine acasă. Am curte, are circa 20 de ari de teren pe care poarte alerga, are țarcul ei. De acum se va juca mai mult, antrenamente mai puține. Eu zic că va fi bine. Am o fetiță de opt luni pe care vreau să o acomodez de mică cu cățeii”, a spus plutonierul adjutant Alin Peterlin, conductor câini serviciu la Detașamentului Mobil al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Al doilea câine care a ieșit la pensie se numește Ogeva, dar instructorul a botezat-o Zara. La cei aproape 9 ani ai săi, este retrasă din activitate la împlinirea limitei de vârstă. Plutonierul major Paul Gabor nu se va despărți nici el de cățelușă. O va duce la casa părinților lui din Mărișelu, unde își va îndeplini de acum misiunea de câine de pază.

Cu ocazia retragerii din activitate a celor doi câini, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, col. Florin Furnea, le-a mulțumit celor doi jandarmi pentru misiunile de succes la care au participat împreună cu câinii, dar și pentru faptul că au acceptat să ia câinii acasă la ei.

”Le mulțumesc pentru modul în care și-au îndeplinit activitățile și misiunile, pentru modul în care au avut grijă de acești câini și i-au pregătit, i-au îngrijit și le-au oferit dragostea necesară, dar și pentru că au decis să păstreze câinii și după scoaterea lor din funcțiune”, a spus col. Florin Furnea, șeful IJJ, care le-a oferit celor doi câini medalii simbolice cu numele lor pe care le-a atârnat la gâtul cățelușelor ”în semn de recunoștință și apreciere pentru modul în care și-au desfășurat activitatea”.         

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud îşi continuă activitatea Saşa (Roza – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 16.08.2013) şi Linda (Rebaha- câine de căutare-salvare în mediul natural, data naşterii: 02.12.2013), a informat instituția.

Etichete

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.