Actualitate

Mobilizare de forțe la Pinticu. Tată și fiu, scoși dintr-o fântână

Două echipaje de pompieri cu accesorii specifice și două echipaje SMURD, inclusiv echipajul de terapie intensivă mobilă, au fost direcționate în localitatea Pinticu, comuna Teaca, unde doi bărbați, tată și fiu de 58 respectiv 29 de ani, au intrat pe rând într-o fântână adâncă de circa 10 metri și nu au mai răspuns apelurilor de la suprafață. Tatăl făcea lucrări de curățare a fântânii, iar fiul său a intrat după el deoarece acestuia i s-a făcut rău.

Echipajul SAJ care derula o altă misiune medicală în zonă a fost redirijat pentru a le acorda asistență medicală de urgență. La sosirea echipajului medical, aparținătorii, săteni și membri ai SVSU Teaca încercau scoaterea celor doi din fântână. În sprijinul echipajului aflat la fața locului a fost alocat echipaje TIM si EPA din cadrul SMURD, precum și două echipaje de pompieri.

Bărbatul de 58 de ani și-a redobândit cunoștința după ce a fost scos din fântână. În schimb, tânărul de 29 de ani a fost scos la suprafață fără funcții vitale, iar echipajul medical a început imediat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie, a transmis SAJ Bistrița-Năsăud. Echipajele SMURD au ajuns la fața locului și au preluat resuscitarea tânărului.

ISU BN a precizat că bărbatul de 58 de ani era conștient, iar fiul său a fost intubat și preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Ambele persoane au fost transportate de echipajele SMURD la UPU Bistrița, bărbatul de 58 de ani conștient, iar tânărul de 29 de ani în stare comatoasă.

”În jurul orei 12.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în localitatea Pinticu, unui bărbat de 58 de ani care curăța o fântână i s-a făcut rău, iar fiul său în vârstă de 29 de ani, în încercarea de a-l salva, a coborât, accidentându-se. Ajunși la fața locului, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița împreună cu localnici i-au scos pe cei doi și au acordat sprijin la efectuarea manevrelor de resuscitare. Cei doi bărbați au fost preluați și transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii continuă verificările în cadrul unui dosar penal deschis pentru vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, a menționat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Foto-Video: ISU BN, SAJ BN, IPJ BN

4 comentarii

  • Văd că am luat multe minusuri! Deci nu e gaz metan, atunci ce?
   Concentrație scăzută de oxigen?

   5
   1
  • Monoxid de carbon rezultat din descompunerea materiilor organice depuse în fântână. Aerul fierbinte din perioada asta blochează aerul rece în fântână.

   15
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS