Actualitate

Modelul declarației pe propria răspundere, modificat. Descarcă și completează!

BISTRIȚA ÎN CARANTINĂ / Modelul de declarație pe propria răspundere, valabil pentru perioada în care municipiul Bistrița este carantinat (14 zile începând cu data de 19 noiembrie) a fost modificat, în concordanță cu Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Sunt clarificate motivele pentru care cetățenii cu domiciliul în zona carantinată pot circula în interiorul acesteia, în afara sa, precum și activitățile pentru care persoanele din afara zonei pot intra în zona restricționată.

Modelul declarației poate fi accesat aici:

Format Doc

Format Pdf

Bistrițenii pot redacta de mână declarația pe propria răspundere, bazându-se pe modelul indicat.

Conform Ordinului Șefului DSU, ”declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării dintre cele prevăzute la art. 4 pct. 3 și pct. 5, data completării și semnătura”.

Pe durata carantinei, ieșirea persoanelor din locuință în interes personal și profesional va fi permisă doar pe bază de declarație pe proprie răspundere respectiv legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator.

Modelul inițial al declarației rectificate:

Ulterior, au fost îndreptate anumite erori:

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3234808999981901

CITEȘTE ȘI:

30 comentarii

 • Pai normal ca l-au modificat!!!
  Au apucat sa distribuie vechiul model in benzinarii?? Adica cel putin 90.000 hartii A4????? valabile fix 10-11 ore???
  Am vrut sa ma duc si eu la o benzinarie sa-mi iau o declaratie…dar astazi nu am mai iesit din casa, vorba rumanului…ce nu poti face azi lasa pe maine, ca poate nu mai trebuie!!!
  Maine se distribuie alte min 90.000 foi A4, nu? Un calcul sumar 14 lei la 500 buc/top inseamna aprox 2.500 lei/jumatate de zi + distributia (benzina, uzura la masini, ore suplimentare, personal….) si e doar prima zi. Sa nu mai vorbim de tonnere… daca sunt frumos colorate… e si mai scump, dar lasa… noi sa fim sanatosi!!!!
  Padure avem!!! Tudor, Multimasimex, Lecom si altii traiesc si ei!!!!

 • oooooo… acuma e pe 2 pagini!!!! costurile se dubleaza!!! sau stiu domnii de la prefectura sa listeze fata verso????
  In acest caz fac economie la hartie…. mai costa doar tusul in plus

 • Toti angajatii de la prefectura trebuie demisi urgent! Lucreaza 20 la o declaratie si le trebuie 3 incercari sa iasa una buna!
  Poate sa explice cineva de ce nu poti sa iesi din zona carantina pentru „îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate”. Daca am inundatie la apartamentul din Beclean, Nasaud sau Cluj nu pot sa merg?

  • Ba da, poti sa mergi, doar rabdare sa ai.
   Astazi pe Dealul Jelnei au fost km de masini cu iobagi care mergeau de la/veneau la serviciu si care au asteptat ca sa arate declaratia organelor.
   Bataie de joc maxima.

 • Si daca o folosesc pe aia din starea de urgenta ce are? Ca tot dracu ala ii. Si asa nu ma deplasez in alte scopuri si motive decat tot alea ce erau si atunci, deci mi-e egal. Nu mai listez alte prostii, nu ii de ajuns ca ne taie astia padurile, mai consumam si hartie de-a lela cu 15 mii de modele de declaratii care se schimba zilnic pt.ca ei is incompetenti. Se ne mai lase in amaru nostru, ca nu iesim din casa de nebuni, iesim ca avem treaba si ca ne castigam un ban cinstit sa avem grija de familiile noastre.

  • #Make… esti GENIAL!!!
   Dar tu nu vezi ca pe astia ii doare in KURULETZ??? Ei sa aiba de lucru ca la o adica sa-si poata justifica salariile.
   Oare militienii din strada mai stiu ce declaratie e valabila? sau au una de model cusuta pe interiorul vestonului????
   Suntem o tara de CIRC… si asa ramanem!!! Gandeste-te ca ARABU’ corecteaza greselile de ortografie ale dasteptilor de la prefectura BN… si asata e noaptea mintii… ca multe alte zile care se numesc noaptea mintii!
   DAR… NE MERITAM SOARTA DE LOOSERI!!!

  • Puia data PSD-ului este prea putin fata de ce merita astia de acuma.
   Aia erau perversi si hoti, astia în schimb sunt prosti de bubuie.
   Cred ca pe 6 decembrie Mosul o sa le aduca ce a adus si PSD-ului, doar servetele multe sa aiba la îndemâna.

 • sa nu mai vorbim de faptul ca maine dimineata iar se schimba!!! Declaratia asta vad ca are doar punctul 1.
  E de doua ori… dar e punctul 1…
  Ziceam de angajatii prefecturii…dar nici cu aia de la centru nu-mi e rusine!!!
  Asta imi aminteste de nou reinfiintata Gloria Bistrita… adica 1. CS Gloria Bistrita
  Banuiesc ca persoana care a trimis la federatie si la registru asa ceva… e inca in functie…sau avansata!!!

 • Această declarație este un atentat la drepturile omului. În ce țară europeană mai vezi așa ceva? Mai votez PNL LA ANUL ȘI LA MULȚI ANI!

  • Doar nu crezi că Dolha sau Orban au conceput declarația ?
   E in prefectura E O ARMATĂ DE PROSTI SI INCOMPETENȚI de pe vremea lui Pupeza, Ani Bob, Tintean si Frentiu.
   Spune te rog ce angajări sau făcut în prefectura de când e Dolha Prefect ?
   Trebuia ctrl+c și ctrl+v dupa declarația de la Sibiu care e mult mai suplă

  • Atât au putut face și ei, că mai mult nu îi duce capul. Mulți habar nu au să scrie și să citească, dar să mai scoată o declarație.

 • Asa ceva… Cel care a conceput si dat la tipar , ca bun, primul exemplar, sa fie trimis la plimbare ! Totdeauna sa ne aducem aminte de ani buni trecuti, cand se spargea asfaltul de 3, 4 ori consecutiv,pentru cate o imbunatatire! Nu se poate face de la inceput un lucru cum trebuie? Cine-l concepe si cine-l corecteaza, pa! Deja ,a treia oara trag la xerox, o chestie la mintea cocosului! Unde sunt sfetnicii adevarati…unde sunt mintile luminate pe care sunt sigur ca le avem ?

  • Că să înțeleagă idioții spălați pe creier de ong-uri, u s e r i s t e indiferent de profesie Romania se află în pragul sclavismului mondial! Nu aveți nici un argument, nici o măsură decât subjugare! Carantina este calculata in așa fel încât localitățile p s d in data de 6 decembrie să nu poată merge la vot! Trezirea b o i l or leneși! Așa s-a procedat și în America doar s-a apelat la vot prin corespondenta! Și o să apară un îndoit de spate și o să scrie m i e p s d! Deci atenție la ce localități intră în carantină! Când și de ce!

 • Pana la ce distanta te poti deplasa in apropierea domiciliului pentru activitati fizice, asigurari de bunuri, plimbatul ,,ursuletului” s.a.m.d.?
  Cum stabileste ORGANUL, daca m-am indepartat prea mult fata de domiciliu?

  Apropierea domiciliului=cati metri/km?

 • Frate, daca la firma la care lucrez, emanam un asemenea document, in halul acesta, cred ca ma trimiteau la plimbare sefii mei de nu ma vedeam. Fara incadrare in pagina, la capatul randului ba sunt cerculete ba sunt patratele, vai de mama ei de exprimare :
  „începând cu ora _________________, în data ___________________/ perioada _________________,” – CE PERIOADA??? Sa nu priceapa cumva si lelea Floare la ce se refera!!!
  „pentru achiziția ??????, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu” . Achizitia a ce oare, ca din text nu se poate deduce ???
  Avem punctul 1 si pe prima pagina si pe a doua. Sunt subpuncte care se repeta sau care s-ar putea grupa, avand acelasi inteles dar cu exprimari diferite.

  • la perioada puteti trece aceea perioada a lunii….sau nu ha ha ha!!! ca asa vor domnii prfecti!! daca tot la genul femeiesc se refera ei in declaratie. Ups, mai daca astia de fpat doar pentru doamne si domnisoare au dat carantina? adica ele sa stea in carantina si sa umble cu declratie!!! io zic sa le punem burka de acuma!! feri doamne ce lumina este la prefectura!!! si de fapt nu ca aia sunt de mult in prefectura conteaza…conteaza ca acestia care conduc astazi au jrat ca sunt beton, profesionisti si fara de pereche!

 • Nu e nici un fel de schimbare, orasul e la fel ca si ieri doar ca oamenii mai au in plus o hartie in buzunar. Care e efectul acestei masuri, ca nu se vede nici un fel de diferenta.

 • Nu mai vin provinciali la oraș după covid , să se plimbe și să aglomereze orașul aiurea. Efectele se vor vedea peste 7-8 zile

  • A fost finuț Cetitorul
   Trebuia să spună „țăranii de oraș” cu referire la beclenari , năsăudeni …
   Vorba poetului, taranul de oraș e cel mai prost animal.
   La figurat, Bistrița e capitala judetului

 • Formularele sunt o forma de amanare a disparitiei actualului stat roman. Cei ce vor fi vor repecta si ajuta cetateanul.

 • Cine a conceput acest formular ar trebui să mai facă o dată liceul. E cel mai stufos și mai prost gândit formular, el e imaginea perfectă guvernării liberale.

 • De abia am terminat de listat primul model…..Deci,cine lucrează în zona carantinata,dar nu are domiciliu acolo,în drum spre casa poate sau nu poate sa si faca cumpărături, mers la farmacie,sa alimenteze masina,sa facă operațiuni bancare,notariale,etc

 • D-na Sabau, va rugam sa scrieti un articol si sa cereti demisia imebecilului care a conceput acest model de declaratie si a celor care au validat-o! In anul 2020 sa nu fii in stare sa faci un PDF interactiv care sa poata fi completat usor pe calculator? Sau sa numerotezi sectiunile corect? Ba cerculete, ba patrate!? Demisia, urgent!

 • Cine mai listeaza atata hartie?

  Macar daca le faceau cu campuri editabile sa le poti completa direct pe telefon…
  Sunt programe pe Android cu care poti sa completezi si pe documente fara campuri editabile, doar ca trebuie sa te straduiesti un pic mai mult.

  Fac in PDF sa imi completeze automat data si ora curenta minus 15 min (ca in 15 minute maxim faci toata Bistrita cu masina) si imi fac vreo 10 servite pe telefon – Kaufland, Lidl, Jupanu etc. si gata.

 • Pai voi vedeti ca pe pag.2 scrie aproape acelasi chestii ca si la pag.1, cel putin la unele puncte e aceeasi treaba? Nu puteau sa mai bage inca 2 puncte in plus la prima pag.si aia era. O porcarie fara margini

 • Declaratia e total gresita conceputa! Fapt pentru care azi-maine va intra in vigoare alta! Pai mai „specialistilor” de 2 bani! Orice act oficial care contine mai multe puncte se numeroteaza cu 1,2,3, etc. Daca la pct. 1 se refera la deplasarea in interiorul zonei carantinate si aici este vb pe raza orasului Bistrita si a celorlalte cartiere sau comune din apropiere, DE CE pe pag.2 continui cu deplasarea din/in zona carantinata si sa punctezi cu cifra 2! La toate cele 6 subpuncte era necesara si itinerariul de deplasare cu data , perioada etc. ca la punctul 1 de pe prima pagina! Sa presupunem ca am de mers ptr. activitati agricole bla…blaa… blaaa! Pai aici, nu imi trebuie itinerariul de deplasare, de ex. Bistrita – Dumitra ? Ca am iesit din interiorul zonei carantinate…. Figurantilor!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS