Social

Modernizarea DJ 173 între Șieu, Posmuș, Teaca și Ocnița, în grafic

Lucrările pe DJ 173, pe tronsoanele Șieu – Posmuș – Teaca și Teaca – Ocnița, peste 25 km în total, sunt în plină desfășurare.

”Suntem în grafic cu modernizarea DJ 173 Șieu – Teaca, Teaca – Ocnița [25,66 km] și până la sfârșitul acestei veri vom circula pe un drum modernizat, la cele mai noi standarde europene”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Lucrările de modernizare vizează: stabilizare teren, straturi de fundație din balast, straturi de bază din piatră spartă, amenajarea a 97 de drumuri laterale, amenajarea a 380 de accese la proprietăți, rigole carosabile, drenuri cu cămine de vizitare, ziduri de sprijin, lucrări de consolidare, siguranța circulației, indicatoare și marcaje rutiere (868 de indicatoare rutiere, 27 de borne kilometrice și 234 de borne hectometrice).

Lucrările de modernizare a tronsoanelor Șieu – Teaca și Teaca – Ocnița din DJ 173 sunt realizate de compania M.I.S. Grup.

DJ 173 are o lungime totală de 64,4 km şi leagă localităţile Bistriţa (DN 17) – Jelna – Orheiu Bistriţei – Budacu de Sus – Şoimuş – Şieu – Posmuş – Teaca – Ocniţa – Milaş – limita judeţului Mureş.

2 comentarii

 • Foarte bine, de aplaudat👏🏻….
  Dacă lucrările sunt deja în desfășurare sus inimile cu mult anim dați-i bice…și așa cum voi o spuneți cu propriile cuvinte, va rămâne un drum la Standarde Europene, care va îmbunătăți calitatea vieții a utilizatorilor.
  La fel de important este a se păstra grosimea stratului carosabil mă refer la dispariția centimetrilor ca printr-o artă al magiei cum foarte des se întâmplă!!! dintr-un Standard European să rămână Standard Atâta Am Putut.
  Atenție la detalii domnilor constructori profesionali!!!
  Și dacă tot suntem puși pe Standarde Europene, la fel stipulează aceste Standarde că vizitele personalului de proiectare se efectuează cu ținuta adecvată pusă: bocanci de securitate, casacă de protecție, și vestă reflectantă!!!… fiindcă vorbind de Standarde Europene dă foarte bine, dar hai să facem un efort de a gândi și comporta la aceste Standarde ca să putem culege aceste roade ale lui, iar dacă aceste vizite le facem în pantofi care se asortează bine cu costumul de birou va rămâne doar într-o imagine politică, cu interes politic pentru următoarele alegeri.
  Așa că domnilor sus inimile și zâmbetele de pe buzele voastre să nu dispară.

  7
  2
 • Bravo, poate reparati si tronsonul de drum de la Teaca pana la limita judetului care o ia la vale… Si sa faceti consolidari si in alte locuri (pe acelasi tronson) unde sunt alunecari de teren vizibile. Nu de alta dar parca si ala era nou, sau? Poate mai este in garantie?
  Nu in ultimul rand viitorul presedinte CJ al PSD – „the new wannabe” poate ia carnetelul de notite si merge la Flutur sa il intrebe cum a reusit sa repare DN17 de la limita judetului pana la Vatra Dornei. Nu de alta dar stim ca face des drumul ala, oare nu-i rusine cu starea drumului de la Bistrita – la limita judetului? Era o intrebare retorica, stim ca nu!
  Si nu in ultimul rand poate vorbiti cu Grindeanu sa faca drumul prin Branistea si in judetul BN ca, iar suntem penibili (oare a cata oara??) si avem un tronson mizerabil fata de cel clujean. Tise a reusit, poate in loc de niste procese penibile ar trebui sa facem ceva asfaltari, ce ziceti nu ar fi mai util?
  Spor la cafeluta si poate va ocupati si de probleme reale ale judetului, nu doar de autostrada dintre cele doua megalopolisuri bistritene Ocnita si Sieu… BTW eu nu!

  10
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.