Actualitate

Momentul în care e pusă la pământ o clădire a fostei firme Rapid ca să facă loc unui supermarket

(VIDEO) O clădire care aparținut firmei Rapid SA Bistrița a fost demolată joi, momentul fiind surprins de câțiva trecători. Pe locul acesteia va fi ridicat un magazin Lidl, al treilea din Bistrița.  În prima fază, investitorii au cerut acord de mediu pentru a rade imobilul ridicat în perioada comunismului şi a crea acces auto în zonă, iar în faza a doua va face demersurile pentru ridicarea magazinului.

Firma Rapid SA care a fost înfiinţată în 1991 având ca obiect de activitate fabricarea de construcţii metalice.Încă de anul trecut s-a vehiculat în spaţiul public ideea potrivit căreia Lidl ar fi interesată să deschidă la Bistriţa ar treilea magazin, iniţial pe terenul pe care acum se află Baza Raoul, în spatele magazinului Kaufland, dar tranzacția a eșuat.

Lidl a deschis magazinul de pe Calea Moldovei în 16 ianuarie 2012, după ce îl deschisese deja pe cel din zona Sălii Polivalente. Deocamdată nu se ştie data exactă în care va fi deschis cel de-al treilea magazin Lidl care va fi ridicat pe strada Andrei Mureșanu.

Etichete

15 comentarii

  • Ce industrie la obiectivul respectiv? Era o adunatura de cladiri in stare avansata de deteriorare.

  • Cine a distrus-o sa plateasca. Cladirea demolata se dorea sa fie un hotel si nu stiu cine a aprobat acea investitie, cand firma nu avea ca obiect de activitate asta. Banii aia ar trebui sa fie inputati, banuesc ca unui fost director, care ca multi altii au pus pe chituci firma. Acesti oameni care si-au batut joc si au falimentat firmele pe care le menegeriau ar trebui inpuscati si confiscate toate averile, penru ca acolo s-a furat cu nersinare si in nestire.

  • Dintr-o eroare regretabila s-a strecurat o mica greseala in exprimare. Se dorea sa fie scris: Cine a construit-o sa plateasca, in loc de distrus-o. Scuze.

 • Oare nu trebuia inchisa circulatia in zona pt a demola cladirea in siguranta??? Se munceste ca-n balcani, fara siguranta.

  • azi a fost o liniste de mormant….fara bugetari…
   parca ar fi mers toti acolo…..
   ce bine e fara bugetari
   astept si alte cladiri din bistrita ……specifice…..macatoare de buget…aceeasi soarta

 • Și eu care credeam că celor de la primărie le pasă de noi și o să facă ceva pentru oraș, o parcare etajată, un parc, un spațiu pentru activități outdoor. Dar se repeta istoria cu ce s-a întâmplat cu terenul de zgură și posibilitatea extinderii parcului municipal, spațiu de joacă pentru copii…

  • proprietatea demolata e privata si terenul de zgura fost a mafiotilor numiti politic

 • Avand in vedere apropierea de extensia universitara a UBB, pe locul respectiv s-ar putea construi un campus universitar care sa permita extinderea spatiilor pentru cazare si altor activitati studentesti la Bistrita.
  Este nevoie de consolidarea extensiilor universitare UBB si UTCN, prin construirea unui Campus Universitar modern care să permită infiintarea de noi extensii pentru facultati si specializari utile pe piata muncii.
  Cu câtiva ani in urmă, Conf. Dr. Ing. Virgil Ispas, directorul Extensiei Universitare Bistriţa a UTCN , invoca nevoia de locuri de cazare la Bistriţa: „Nu am putut lua studenţi din zona Moldovei din cauza acestui impediment că nu avem cămine studenţeşti”.
  Vezi: https://www.timponline.ro/universitatea-tehnica-pe-val-la-bistrita-numar-record-de-studenti-in-anul-intai-si-planuri-mari/

  • Tu nu înțelegi că e proprietate privată? terenul a fost cumpărat de Lidl pentru a construi un magazin. Dacă UBB vroia acolo un campus, trebuia să cumpere ei terenul. Dacă primăria vroia o parcare supraetajată, putea să cumpere terenul. În acest moment este proprietatea Lidl și poate face ce dorește acolo – bineînțeles respectând PUZ și PUG.

 • Dacă o demola Negrea era scandalul cât casa . Cat a curățat la Ario, nu demolat și s-a ridicat un pic de praf au venit 10 mașini de poliție. In Zona industriala, atenție!
  Ăștia de la Rapidu au demolat ditamai clădirea in centrul orașului, s-a făcut nor de praf și oamenii se bucura și aclama !
  Ce sa-i faci?!… ăștia nu -s vedete sa faci subiect de scandal in presa…

 • Avem un oras aglomerat si imbacsit, (mii de „multumiri” tututor edililor care au pus umarul la asa ceva) in zona parcului s-a tot ciuntit, si un lidl si metropolis si ema… apoi ne gandim sa daramam singura cladire care se potrivea cu parcul adica stadionul. In loc sa cumpere primaria terenul de la rapid ei vor stadionul. In zona rapidului o oaza de verdeata era mana cereasca, asa cum era si la han parculetul pe care domnu Moldovan ne-a facut peco, sau cum pe independentei in loc de parc, s-a mai facut o biserica.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS