Actualitate

Motivul pentru care doi șoferi din Bistrița sunt chemați la sediul Poliției Locale

Doi șoferi care au încălcat regulile de circulație sunt chemați la sediul Poliției Locale Bistrița cu documentele personale și ale mașinilor, după ce un agent a constatat abaterea.

Cei doi și-au parcat mașinile pe o stradă cu linie continuă.

”Marcajul format dintr-o linie continuă aplicată pe bordura trotuarului sau la marginea părţii carosabile interzice staţionarea vehiculelor pe acea parte a drumului”. Este regula pe care au uitat-o sau au încălcat-o cu bună știință.

Staţionarea neregulamentară se sancționează cu amendă prevăzută în clasa II de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte -amendă, respectiv de la 390 lei – 487,50 lei + 3 puncte de penalizare. Cel puțin așa prevăd Art. 100, alin (2) și Art. 108, alin. (1), lit. b, pct. 7 din OUG nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Clasele de sancţiuni sunt următoarele

 • a) clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă
 • b) clasa a II-a – 4 sau 5 puncte-amendă
 • c) clasa a III-a – 6 la 8 puncte-amendă
 • d) clasa a IV-a – 9 la 20 puncte-amendă
 • e) clasa a V-a – 21 la 100 puncte-amendă (pentru peresoane juridice)

24 comentarii

 • Nu zic ca sunt multe parcari dar sunt.
  De exemplu dupamasa pe Decebal in zona BT ,Francesca si pe o parte si pe alta ii plin de masini parcate neregulamentar iar parcarea din Eminescu ii goala.
  De ce?
  Pentru ca nu avem simtul si buna maniera de a lasa masina in parcare si a merge pe jos la cumparaturi. Musai musai imbecilul de roman trebuie sa-si parcheze masina la scara magazinului.
  Aceeasi problema ii si la Cotidian Stefan cel mare.

 • Sa nu exagerăm cu atatea reguli inconditiile in care nu au loc toate masinile in oras. Eu la bloc nu am parcare amenajată, unde sa parchez? Ma adaptez, pe trotuar, pe linie continuă etc.
  Va rugam, avem nevoie de parcări sau niste reguli clare privind circulația în oras a vehiculelor vechi sau cei ce locuiesc în afara orașului.

  • Doar un fapt divers, graitor despre comportamentul nostru civic:sambata, 20 octombrie, la ora 16, linia 1 a autobusului local, nu reusea sa ajunga in statia din St. cel Mare pt. ca o autoutilitara stationa in fata unui bloc , ocupand jumatate strada. Vezi Doamne, isi pusese avariile! Soferul autobusului a claxonat minute in sir, pana pretiosul sofer a aparut.
   Ma intreb, daca in locul autobusului blocat, era masina pompierilor in plina interventie??

 • În imagine se văd străzi secundare. Aici se putea vopsi o linie discontinuă, cu restricție de viteză. Mașini sunt multe, locuri de parcare insuficiente… Ne legăm de acarul Păun dar altele sunt prioritățile. Numai în India se circulă ca la noi și vrem reguli occidentale. Sîc!

  • Nu sun strazi secundare! Intersectie strada Magnoliei cu Panselutei, cartier ANL Subcetate. Cocalarii parcheaza in intersectie si in fata sau chiar in statia de autobus. Dealtfel si la intersectia dintre Bujorului si Panslutei se parcheaza in dorul lelii!

 • De ce nu vine Poliția Locala Bistrița și pe strada Lalelelor la 185m de primaria noastră , într-un cuvânt dezastru , nu se respecta nimic fiecare face ce vrea parchează unde vrea fără scrupule semnele de circulație plantate aiurea , iar firmele care ridica gunoiul menajer și golesc pubelele îngropate nu au acces din cauza mașinilor parcate , așa ca împing azi mîine prin zăpada containere la 50 m de pe strada Lăcrămioarelor pe strada Lalelelor pentru ca la fostul punctul termic nr.1 de pe strada Lalelelor nu au acces din cauza mașinilor parcate aiurea , aici se dau lupte de strada in fiecare dimineața , claxoane ,înjurături și mașini avariate strada Lalelelor fiind o scurtatura între strada Decebal si liceul Andrei Mureșanu , parca copii nu mai știu merge pe jos trebuie duși pana la poarta școlii .

 • Intreb si eu, daca politia lasa o hârtie în parbriz si aia dispare ulterior, care mai este culpa conducatorului auto?
  Ca poate bate vâtul tare, poate ploua torential si o dizolva, poate trece un copil neastâmparat si o ia intentionat.
  Cum se face dovada ca acel conducator auto a luat la cunostinta contraventia?

  • Cetățene sub acoperire „citizen” la orice există o soluție, inclusiv o „revoluție de catifea ” în țară pentru a instaura cu adevărat democrația și a alunga acest regim fanariot modern zis democratic clădit prin revopsirea comuniștilor, neocomuniștilor, a băieților cu ochi albaștri și a beizadelelor adaptați ușor la sistem. Participarea masivă la vot ne poate izbândi. Legat de amenda cu pricina se poate reveni prin poștă având probațiune poza. Dar se merge de a speria lupul cu blana mielului. Să umblăm întâi la cauze și apoi să sancționăm efectele.

  • Ai perfecta dreptate.
   Ce se intimpla in aceste cazuri? Categoric ii vinovat soferul respectiv pentru ca in primul rind nu trebuia sa parcheze in acel loc iar in al doilea politia locala este absolvita de vina intocmirii contraventie in lipsa vinovatului prin probele care le administreaza respectiv poze si filmari de la fata locului. Daca mai sunt si camere de supraveghere in zona ii si mai ok.

  • @Gavrilă N. Moldovan, întreb atunci ca prostul: masina aia de ridicari auto parcate neregulamentar la ce se mai foloseste?
   Care a fost justificarea achizitionarii acesteia?
   Sau nu-si permite clasa conducatoare sa aplice legea din cauza ca dispar prin farmec voturile favorabile la urmatoarele alegeri?
   Ca atunci chiar vorbim de democratie adevarata, în care unii se fac ca respecta legile, iar altii se fac ca le aplica…. iar poporul merge tot înainte …. pâna da cu capul.

  • Ai dreptate
   Uitate pe strada Ghinzii ii un haos total da ei stau cu masinile in drum in loc sa le bage in curte.

  • Stii tu ceva dar nu stii tot. Adevarat, s-au intalnit nește judecatori, au zis ca nu e legal dar nu s-a emis nicio decizie, hotarare etc. Deci, in continuare totul „e in aer” 😉😉

 • De când au venit ăștia cu apucături de marcați în zona subcetate ,alături de 2 doamne minunate de tip blonde își încearcă noroc prin a patrula , în zona lumea parchează și își iau copii de la grădinițe sau de la ore particulare ,ei nu au nimic altceva de făcut ,majoritatea fiind de la fostul garaj al primărie-i 3 clase și a 4 business cauta cearta cu locatarii cartierului , au sancționat ilegal mai mulți șoferi reclamați în instanță au pierdut . Domnilor de la PL , lăsați-o mai moale ca nu se știe niciodată, toată se întoarce fie mai devreme sau mai târziu.

 • Ce hotarare?
  Acuma fiecare hotareste pentru fiecare.
  Exista legi, legi in baza carora se dobandeste acel drept ” de a conduce un autovehicol pe drumurile publice”.
  Cind ai facut scoala ai facut legislatie sau nu?
  Daca nu inseamna ca ai dobindit acest drept ilegal si ar cam trebui sa taci.
  Legile sunt facute de legiuitor adica parlamentul Romaniei nu de catre judecatori.
  Ei doar aplica legile. In cazul de fata este vorba de oprire/stationare in locuri nepermise punct. Nu de nu stiu ce hotarire pe care chiar as vrea sa o vad referitor la ce sugerezi matale. Chiar sunt curios ce hotarire ii.

 • Poate se opresc si in zona magazinului Atlantis de pe Decebal (colt cu Lalelelor) unde multi „ȚĂRANI” pun masinile pe avarii blocând prima banda, pentru a merge la cumparaturi la acel magazin. Daca TU CA OM nu ai constiinta si nu te gandesti si la aproapele tau nu cred ca o amenda sau un avertisment te poate scapa de niste metehne. Oricum e vremea postului, asa ca sa nu ne mancam intre noi.

 • În parcările supermarketurilor din oraș pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, cei care parchează fără a fi in drept a folosi acele locuri, de către cine pot fi sancționați și de ce nu se iau măsuri?!
  Trebuie să fi foarte prost educat și nesimțit să folosești acele locuri. Ar trebui așteptați cand opresc cu cărucioare pt. handicapați, poate i-ar prinde rușinea și nu ar mai opri pe acele locuri!
  Totul se rezumă la educație, cei 7 ani de acasă dar și de la școlile de șoferi!
  Drumuri bune și răbdare că vin sărbătorile!

 • Cu parere de rau, pentru ca nu incurajez asemenea fapte, dar se pare ca politistii nostrii locali nu prea cunosc legislatia. Cei care au parcat acolo pot sa nu se prezinte la sediul politiei locale pentru ca nu vor fi sanctionati.
  https://www.clujust.ro/s-a-stabilit-politistul-local-nu-poate-aplica-sanctiuni-pe-legea-61-1991-celor-care-nu-se-prezinta-la-sediu/
  Asa ca, daca nu se incumeta sa utilizeze masina de ridicat, cam degeaba se agita cu „convocari ” la sediu a celor care gresesc.

 • pt cei care nu stiu, amenda se face pe loc, ii faci poza si ii pui amenda in parbriz,. stiu cazuri cind desi trebuia amendat, omul a aranjat cu cei de la pulitia locala si nu a luat nici o amenda . urmeaza cit de curind frandes si ceilalti sa dea cu explicatii la dna pt trafic de influenta, luare de mita . daca vrea sa conteste amenda are instanta. ce sa discute la sediul politiei, spaga?

 • Si daca nu te superi , pe cine amendezi? Daca masina este a unei persoane juridice pe numele cu-i scrie politistul local procesul verbal? De unde stie politistul local cine a parcat masina acolo, poate am parcat-o eu, poate a parcat-o o cunostinta caruia i-am imprumutat masina? Rolul convocarii la sediul politiei locale este tocmai acesta, sa afle cine a condus-o, ceea ce ii ilegal. Dupa cum este precizat si in comentariul de mai sus, conform legii, doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, polițistul local nu are această competență. Or, dacă nu este competent să facă o astfel de solicitare, invitația la sediul poliției este evident nejustificată deoarece este determinată tocmai de acest scop.
  Este regretabil că poliștii locali își atribuie încă această competență.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS