Actualitate

Nevaccinații au făcut cale întoarsă. Dările la stat se pot plăti la ghișee doar de cei cu certificat verde

(FOTO) Direcția de Venituri a Primăriei Bistrița început să încaseze, de luni, 10 ianuarie a.c., taxele și impozitele pentru 2022, însă în incinta imobilului de pe strada Alexandru Odobescu au avut acces doar persoanele care au putut prezenta certificat verde. Celelalte au făcut cale întoarsă dacă nu au găsit un vaccinat sau un testat care să plătească pentru ele.

De verificarea certificatului verde s-a ocupat o doamnă angajat al Poliției Locale Bistrița, care nu a cedat rugăminților venite din partea persoanelor în vârstă. De la deschiderea ghișeelor până la ora 9.00 au fost, potrivit acesteia, cel puțin 10 persoane care au vrut să plătească dările, dar neavând certificat verde, s-au întors acasă.

Anul acesta, la deschiderea ghișeelor nu s-au mai format cozi până în stradă.

Bistrițenii plătesc, din acest an, taxe şi impozite indexate doar cu 2,6%, rata inflaţiei, noutatea fiindcă că taxa de salubrizare nu mai este subvenționată pentru toată lumea și costă 138 de lei/persoană/an. Astfel, dacă până în 2021 se plătea 6,6 lei/persoană/lună din tariful integral de 11,5 lei/persoană/lună, diferenţa fiind suportată din bugetul local, de anul acesta, singurii care vor primi în continuare subvenţie sunt cei declaraţi consumatori vulnerabili. Alte 3.500 de persoane – veteranii de război, văduvele acestora, persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate – sunt scutite de la plata taxei de salubrizare.

Consilierii municipali au mai aprobat majorarea cu până la 500% a impozitului pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv şi pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Bistriţa.

Persoanele fizice şi juridice care îşi vor achita integral dările către bugetul local până la data de 31 martie 2022 vor beneficia de o bonificaţie de 10%.

”Plata impozitelor și taxelor cu debit poate fi făcută și online, accesând site-ul Primăriei municipiului Bistrița, secțiunea Servicii online. Facem un apel către contribuabili să opteze pentru plata online, ori de câte ori este posibil, beneficiile acestei modalități de plată fiind deosebit de importante, pe lângă faptul că simplifică mult această procedură, conduce la evitarea aglomerației și implicit la respectarea restricțiilor impuse de pandemie”, transmite municipalitatea.

ONLINE puteți plăti AICI și AICI.

Confom Hotărârii de Guvern, accesul persoanelor în incintele instituțiilor publice este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ACTUALIZARE 11.01.2022

34 comentarii

 • Nesimțire, nesimțire, nesimțire. Să vină omul, să-și plătească dările, iar tu, care ești plătit din dările lui, să nu faci nimic, nimic, să-l sprijini. Înțeleg și nebunia asta cu certificatul verde, deși nu sunt de acord cu el, dar nu înțeleg cum tu, repet beneficiar al banilor, munciți din greu de plătitori, nu amenajezi un spațiu, cu ghișeu afară, o gheretă, unde omul să-și poată plăti dările. Nu toți o pot face online și nu toți pot fi vaccinați, unii au scutire de la medici. Rușine, rușine, rușine.

  • Nea Ioane să trăiești mult si bine .Comentariile dumneavoastră sunt de bun simț si mă bucur când le citesc. Asteptări nu prea am că nu-i de unde … avem senatori pe Denes si pe Florian … atâta poate BN-ul? Niciun angajat la stat NU raspunde pentru faptele sale. Daca ai nevoie de o hârtiuță de la primărie te plimbă de la Ana la Caiafa până renunti la fel elictrica ,aquabis si alte institutii de stat . Până când funcționarii nu vor avea obiective masurabile de indeplinit ( daca seful trezoreriei avea o suma de incasat pe zi precis gasea o metoda sa nu poarte oamenii pe drumuiri)mă tem că nimic nu se schimba

  • Cine a zis ca certificatul verde se poate genera doar daca esti vaccinat? Du-te fa-ti un test, iti generezi certificatul verde pe baza testului si pe urma poti intra la impozite si intri si la restaurant dupa aia ca sa sarbatoresti ca ai platit impozitele.

 • Certificatul verde nu este legal .Toate Ordonanțele de urgență au fost anulate de către instanțe .obligativitatea este doar masca .Atât .

  • Cei nevaccinați sunt scutiți de impozite până trece virusul. Așa că stați liniștiți!!!!

  • Bunicii noștri nu au bani de dat pe teste, ar fi mai bine să fie scutiți de taxe cei ce nu au acces în primărie.

 • În Decembrie 2020 depuneam un proiect de HCL pentru instalarea unor stații de tip Self Pay pentru plata taxelor și impozitelor, anticipând situația actuală în care, iată că mulți oameni nu pot să își plătească taxele pentru că nu au certificat verde.

  Din păcate de mai bine de un an, nu s-a binevoit ca acest proiect să fie pus pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local al Municipiului Bistrița și iată că suntem în 2022, iar oamenii sunt trimiși acasă de la Taxe și Impozite.

  Poate anul acesta ne gândim să adoptăm această soluție SMART pe care alte primării o folosesc de mult timp.

  Mai multe despre proiectul depus de USR la sfârșitul anului 2020 puteți găsi aici:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=659144141586613&id=100024731001128

  • Continuati sa puneti presiune pe ei.
   E o idee foarte buna, multi vor sa plateasca cu bani lichizi, nu se descurca online, iar aparatele astea impreuna cu portarul care o sa le explice cum functioneaza sunt o mana cereasca pentru multi nevaccinati,

  • D=le Pavelean, nu asta este problema, a modernizarii. Oamenii sunt problema, cei alesi sa reprezinte cetatenii, si acei functionari din primarie care se cred pe mosia proprie( ii cunoastem )! Cum este posibila o atfel de atitudine fata de un contribuabil , o asemenea discriminare. Vreti sa spuneti ca toti functionarii din primarie au certificat verde? Si atunci ,cine e mintea aia luminata din primarie care impune un astfel de tratament ? Oare d-lui Tetcu i s-a cerut certificatul verde cand a dat proba de concurs, sau a dat-o online?! Grija dvs ,a tuturor,ar trebui sa fie atunci cand votati crearea de posturi aiurea, doar pentru a multumi pe unul sau pe altul!

  • Nu e vorba de bună voință, toate măsurile sunt o pedeapsă pentru cei ce nu merg cu turma, se vede din avion. Eternă muie , se știe pentru cine.

 • Eu aș propune altceva. Aș propune ca cei nevaccinați să nu mai plătească deloc taxe. Oricum suntem și o să fim tot mai marginalizați, așa că nu văd rostul să susținem un stat care e împotriva noastră.

 • Sa mergi sa le duci bani și să nu le trebuiască…))) Poate are excedent bugetul local.
  Nevaccinații sunt scutiți de taxe până când se vaccinează.

 • Mai simplu nu se poate?
  Deschideti un ghiseu in aer liber.
  Chiar daca e cu cineva care umbla cu bani inauntru si retur e mai bine de cit sa nu incasezi nimic.

  • Asta este idiotenia de care dau dovadă toți de la putere. Vaccinatii pot să facă ce vor, cascavalul vorbește….!

  • Doamne fereste sa învețe românul ceva nou. Bine ca toate babele stiu sa frece facebook-ul sau sa comande pe net creme si parfumuri… si suntem destul de destepti sa observam cipurile din vaccin, influenta 5G asupra vacilor cu lapte sau conspirația mondială… Suntem cu 50 de ani în spate…
   P.S. Eu plătesc taxele cu cipul primit in vaccin ca are contactless.

 • În niciun loc din Primaria Bistrita nu esti lăsat să intri de aceste slugi ale puterii. Este ilegal și neconstitutional ce se pretinde. Rușine primăriei și angajatilor că se fac preș în fața conducătorilor nemernici. Se va întoarce roata, vor veni și alegerile nu uitati…

 • Este chiar culmea sa plătesc test ca sa dau bani la stat.
  Adică dublez prețul impozitului cand statul imi incalca toate drepturile, și produce acte abuzive, contestate și anulate în instanta.

 • „Vrei, nu vrei sau de voie, de nevoie, bea, Grigore, agheasmă!”, vaccinați-vă și gata. Altă soluție nu este pentru a scăpa de pandemie. M-am vaccinat de 3 ori, nicio reacție adversă, mă simt mai protejat, gândire pozitivă și am toate ușile deschise. Foarte simplu. Cei vaccinați au șansa să facă o formă ușoară și să scape de oxigen, unde poți să o mierlești. Elevii cu care lucrez se simt protejați și au o altă atitudine.

  • domnu gavrilă
   nu mai stați așa liniștit ,nimeni nu vă garantează că nu faceți forme grave (sau mai rău ) dacă v ați vaccinat
   avem ca exemplu UK și alte campioane la vaccinare în care într o vreme mureau mai mulți vaccinați

 • Vă recomand să lecturați pe internet articolul „Câteva cuvinte despre haiducul Boșotă din Runc”, publicat în Răsunetul, luni 14 iunie 2021, ora 9,07, sub condeiul preotului paroh Vasile Rusu din Nepos. Să vedeți dacă vă asemănați cu personajul sau vă schimbați semnătura. Eu am fost contemporan cu acest nesupus civic din Runcu Salvei și știu adevărul.

 • Este clar ca procentul de vaccinati va creste doar prin masuri restrictive.Dintre cei care nu sunt vaccinati,la 20% le este frica de injectie,20% refuza din motive religioase,20% spun ca daca este sa moara nu i bai(asta pana se sufoca),20% se cred mai destepti decat decat sunt de fapt iar 20% s au incapatanat atat de tare incat sunt in stare sa falsifice ,sa dea in cap,etc.Singurul regim care i putea vaccina pe toti era unul ceausist ,dictatorial,unde,daca refuzai, capatai o mama de bataie de ti suna apa in cap!!

  • Si uite cum isi da lupul haina de oaie jos! Motivul nevaccinarii a majoritatii e tocmai acesta: in spatele acestei pandemii, e forma de totalitarism care se instaureaza. Cu asta nu suntem de acord! Si peste 50 de ani, copii/nepotii nostri se vor intreba de ce am fost pasivi la aceasta instaurare. Pai tocmai de aia, divide et impera!

 • Curând se va întâmpla că în cazakstan și în Europa daca tot continua cu cu aiureala de coviț ptr că oamenii au văzut despre ce e vorba și nu mai pot fi manipulați

 • Așa să vă ajute Bunul Dumnezeu!!!!! Escroci de politicieni. Totul este politic. Ar trebui sa nu mai plătească nimeni impozitele, să-i văd apoi pe acești primari ESCROCI. Oamenii oricum nu sunt lăsați să intre fără mască, deci cum pot îmbolnăvi pe cineva, deci care este logica cu acest asa zis certificat verde mai bine zis nazzipass? Înseamnă că nici mască nu e bună (sunt sigur de chestia asta) deci de ce s-o mai purtăm? Vin valurile când vor ei din ceea ce vad, au așteptat să vină medicii din concediile lor Petru uite în străinătate în perioada sărbătorilor și au primit acceptul din partea lor pentru a intra în valul 5. Mi-am pierdut încrederea în unii medici, politicienii știam că sunt escroci acum vad că și unii medici pentru bani intra în jocul lor murdar pentru bani pătați cu sângele oamenilor nevinovați. Ceva se întâmplă în unele spitale și nu sunt paranoic credeți-mă sunt omorâți oameni cu zile de asa ziși medici care uită ca au depus un jurământ și parcă au norma la ucis persoane nevinovate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS