Actualitate

Directorii școlilor cu rată mică de vaccinare în rândul personalului riscă înlocuirea din funcții

Directorii școlilor cu rată mică de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați din funcție, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a lăsat de înțeles că și unii inspectori școlari județeni ar putea fi schimbați, în județele în care rata de vaccinare din școli este mult sub pragul de 60%. Ministrul a spus că aceasta este una dintre temele de discuție la videoconferința cu inspectorii școlari generali de luni.

Aceasta în condițiile în care ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vaccinarea nu va fi obligatorie în România, în opinia sa nefiind potrivit acest lucru, mai ales în ţara noastră.

Sorin Cîmpeanu a fost solicitat să comenteze un mesaj al unei mame care întreba ce poate face ministrul Educației astfel încât să asigure echitate și predare în acelelași condiții pentru toți elevii, nediscriminatoriu, fiindcă în școala la care merge fiul său angajații nu s-au vaccinat ca să depășească pragul impus prin ordin de ministru și elevii fac școală online de foarte mult timp.

Cîmpeanu a explicat că la nivel general rata de vaccinare este mare și că „școlile sunt un exemplu, din această perspectivă a vaccinării”

”Vă pot oferi date concrete: rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Aceștia erau la ultima interogare. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%. Deci absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori – dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de sub 60% – 3000 de școli – aceasta era situația la ultima interogare. (…) Atunci când ai o rata de vaccinare de 50, 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rata de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori. Avem aceste informații, desigur. (…) Am luat măsuri și vom lua măsuri din ce în ce mai drastice. Nu am spus că veți vedea directori destituiți, am spus că vom lua cele mai drastice măsuri”, a spus ministrul la Digi 24.

Cea mai recentă listă cu procentul de vaccinare din școli a fost publicată la jumătatea lunii noiembrie de Ministerul Educației. Din Bistrița-Năsăud au rată de vaccinare 0% grădinițele din Jelna, Monariu, Ilva Mică, Lunca Leșului, Miceștii de Câmpie, Cormaia, Parva, unde nici la Școala Primară nr. 2 nu era niciun angajat vaccinat. În aceeași situație este Școala Primară nr. 2 Rebrișoara, Școala Primară Valea Vinului, Școala Primară Valea Mare și Școala Primară Alunișul.

Procent de vaccinare de 20% era și la Grădinița cu Program Normal ”1 Iunie” Beclean.

Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022.

Este momentul în care, pentru încă o săptămână din semestrul I, toți elevii vor fi la școală, după ce clasele de gimnaziu și cele de liceu, învățământ profesional și postliceal, au început cursurile încă de pe 3 ianuarie.

8 comentarii

  • Să dai examene peste examene și interviuri peste interviuri, să le promovezi, apoi să vină ordin de la politruci, că trebuie să fi schimbat, că nu s-au vaccinat alții, apoi asta-i școală care duce spre îndobitocire, nu spre progres, știință. Auzi manipulare….grădiniță cu un singur angajat, unele s-au vaccinat 100%, iar altele nu, tot 100%…oare poate să fie vaccinată o persoană 11%, iar alta 99%? .Tot din ciclul, cum să-i mai prostim pe proști, sunt și măsurile luate vineri, ca începînd de sâmbătă, toți de la 5 ani în sus, să poarte atît afară, cât și în exterior, mască FFP 2. Să mai facă băieții deștepți niște bani, pe spatele fraierilor. No, numa zîc, nu săriți pe mine, dacă vreți, purtați și câte 3 măști, că-i treaba voastră…

  • Da, este o măsură foarte bună de a încuraja vaccinarea. Faceți paralela cu ce se întâmplă în țările vecine cu alt grad de civilizație. Aici e vorba de mentalitate, civilizație și motivarea echipei de a sorbi din cuceririle științei și de a descuraja șoșocii, coronascepticii sau conspiraționiștii care manipulează negativ populația pentru niște amărâte de voturi. Elevii și părinții se simt mult mai în siguranță când dascălii lor sunt vaccinați.

    • Da ai dreptate,uita-te puțin la tarile „destepte”cu zeci de mii de infectării,si spitale pline ,cu rata de 90%,80% vaccinați și politrucii care sunt mai „deștepți ” decât specialiștii în sănătate .Pt. ei doar banii și puterea ii interesează, puțin le pasă de noi .Imediat cei ce nu li se supun lor vor scoate armata sa-i împuște ca și în alte părți. Ceaușescu era mic copil pe lângă ce se întâmplă în ziua de azi .DESTEAPTA-TE ROMANE !!!

  • Nu este corect!!! Directorii nu trebuie să facă presiune asupra profesorilor pentru a se vaccina!!! Asta cere acest ministru!!! Ministrul sfidează legea!!! Nu este legal și nici normal ce spune!!! De aceea a și schimbat subiectul când i s-au cerut amănunte!!! Nu are legătură vaccinarea cu abandonul școlar, nu i-ar fi rușine! Nu știe ce este rușinea…am uitat!

  • Nu este corect! Ministrul asta îndeamnă la încălcarea drepturilor omului pe fata!!! Fără jenă! De aceea a și schimbat subiectul când i s-au cerut amănunte, căci abandonul școlar nu are legătură cu vaccinarea, să fie serioși!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS