Sport

Nicolae Manea: Nici Mourinho n-ar putea face mai mult. Gloria, echipa oraşului, trebuie salvată

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Nicolae Manea, a declarat că în acest moment niciun jucător nu are contract mai mare de 800 de euro pe lună şi că nici Jose Mourinho nu ar putea face mai multe în aceste condiţii. El s-a referit şi la apetitul sexual al fotbaliştilor brazilieni care au evoluat anul trecut pentru echipa sa.

Manea a anunţat într-o conferinţă de presă lotul de jucători cu care Gloria reia campionatul: Dolha, Oghinciuc, Bota, Uilean – portari, Țârcă, Berceanu, Peica, Oct. Ionescu, Kanon, Ad. Iordache, Hlinca, Jarda, Sâplăcan, Colţa, Feher, Stroe, Hasnaş, M. Stancu, Enescu, Trestenicu, V. Pop, C. Bucur, Curtuiuş, Antonache, Sighiartău, Walter, R. Radu, Mor Pouye, Markisio Moraes – jucători de câmp.

”În mare parte sunt jucători noi, care au acceptat să vină în condiţiile actuale, şi mulţi juniori. Hasnaş are, spre exemplu, doar 15 ani, e un copil. Nu ştiu dacă vom reuşi să îi legitimăm pe Pop, pe argentinianul Silvestre Walter. Mai suntem în discuţii cu senegalezul Mor Pouye de 18 ani, am face o afacere, e un jucător de mare perspectivă. Pe Iordache l-am adus fiindcă avem nevoie şi de jucători cu experienţă, a fost la Dinamo, la Rapid. A revenit Markisio Moraes, a avut probleme medicale, să vedem dacă ne putem baza pe el. Emil Dică a fost aici, am vrut să-l iau, m-a sunat într-o seară că îi pare rău, dar se duce la Rapid. Am vrut să-l iau pe Mardare, l-a luat tot Rapidul, că l-am şi sunat pe Zotta şi l-am luat la înjurături. Normal că între Bistriţa şi Rapid ei aleg Rapidul. Pe Tene, Biţiş şi Florea i-am gonit, nu erau pentru noi”, a spus Manea.

Antrenorul Gloriei a precizat că salvarea de la retrogradare este un obiectiv greu de îndeplinit. ”Diferenţa dintre Liga I şi juniori, şi jucătorii care au venit aici, este foarte mare. Ambiţia şi dăruirea duc o perioadă, apoi intervine şi valoarea. Între judeţ şi prima ligă e o prăpastie. Şi pe ăştia care sunt aici nu i-am văzut în viaţa mea. Hai, treci să te văd în probe. Sunt nişte oameni care nu s-au mai întâlnit cu Liga I şi le va fi foarte greu. Nu caut scuze, le-am şi spus: dacă nu vreţi să mai stau, renunţ şi am terminat, dar nu asta e problema. Suntem într-o situaţie în care trebuie salvată echipa asta, e echipa oraşului. Sunt conştient că va fi foarte greu să scăpăm de retrogradare. Toţi care vor intra trebuie să dea totul, să alerge până la epuizare, să pregătim o echipă, dacă Doamne fereşte cădem, pentru la anul. Mai există o variantă în care, aşa cum au scăpat alţii când ne-au retrogradat pe noi acum doi ani, să ne luăm licenţa, să cadă alţii şi să rămânem noi. Aşteptăm, poate cad alţii în prăpastie şi rămânem noi”, a spus el.

Manea a declarat că nici Jose Mourinho nu ar putea face mai multe în aceste condiţii. ”Nu ştiu, să vină şi Mourinho, dacă poate să facă ceva într-o lună, să organizeze o echipă…e greu. Altul în locul meu pleca. Mie nu mi-e frică, nu mi-a fost nici când am retrogradat. S-ar putea să retrogradăm şi acum, asta e, dar nu mă sperie, dar putem promova în anul următor. Acum, nu are nici un jucător contract mai mare de 800 de euro pe lună, o diferenţă foarte mare faţă de ce a fost. Am încercat să aducem un atacant, am riscat să-i dăm 1.000. Mulţumesc, la revedere! Nu-ţi vine nimeni, fraţilor. Treaba asta nu-i numai la noi, o să vedeţi că şi alţii se duc de râpă. Eu n-am avut privilegiul să am bani cum a avut Sabău, cum a avut Şumudică. A venit Manea, se chinuie de doi ani şi jumătate de zici că e echipa mea. Nu mă vait, ştiţi că am făcut şi nişte eforturi ca să fie bani. Fiu-meu (n.r. – impresarul Florin Manea) n-a luat un ban. Am tot fost acuzat că am făcut afaceri. Afaceri păguboase, că am dat bani, astea au fost afacerile! M-a ajutat să-mi fie mie bine, că a văzut că mă frământ. A împrumutat cu bani, a adus jucători gratis. Care a venit gratis şi n-a fost plătit, gratis s-a şi dus. Pe Pouye tot fiu-meu l-a adus, şi tot gratis, să vedeţi cât poate să fugă la 18 ani şi ce personalitate are. Amândoi copii mei au făcut numai bine, nu rău, nu mai spun cu câţi bani l-au împrumutat pe nea Jean, ca să nu se ducă la mititica, la avocaţi, nu mai ştiu unde. Au făcut-o ca să mă ajute pe mine. Verificaţi la contabilitate dacă am luat vreun ban de când sunt aici. Dacă găsiţi aşa ceva, ridic mâinile şi plec”, a spus Manea.

”Markisio, Laio, Romario n-au fost jucătorii lui fiu-meu, ci ai altor impresari. Ei jucau acolo la nivelul ligii a treia în Brazilia. Dar aţi văzut, Petrolul l-a luat pe Romario, Dinamo îl vrea pe Kanon. Rămân la părerea că dacă aveam să le dăm nişte bani, alta era situaţia. Nu le-am dat, au căzut. Au nişte p…i cât tancul şi le f…u pe astea pe aici de nu mai puteau să stea în picioare. Toate îi căutau ca pe nu ştiu cine. S-a dus dracului! Le-am zis: nu v-am adus la XXL aici, să f…i. E o paranteză, aşa. Dar vedeţi că tot pe ăştia îi caută. Petrolul l-a luat pe ăla, Dinamo îl vrea pe Kanon. Bravo, mă bucur. Păi cum îl vreţi, moca? Da. Bun, păi şi noi vrem pe nu ştiu cine”, a comentat tehnicianul.

Nicolae Manea a declarat că dacă nu ar fi fost ataşat de Bistriţa, unde a jucat cinci ani, ”se căra” de mult. ”Eu am vrut să plec şi când am intrat în Liga I, dar băieţii mi-au zis: ce faci, ne laşi aşa? Poate am greşit că n-am făcut-o atunci şi regret”.

El a declarat că a mai fost ceva care nu i-a convenit: ”Înainte să vin eu, erau aici nişte jucători gen Anton care omorau echipa a doua. I-am băgat şi au plecat şi n-am luat un ban, din contră, trebuie să le mai dăm. Cei care îi conduc n-au făcut nimic să ajute, acum încearcă să-mi bage pe gât alţii, dar n-o să-i mai iau, nu mai fac ce am făcut. Nu vreau să-i fac pentru alţii, ca să ia banii pe spinarea mea. De ce n-au jucat până am venit eu dacă erau aşa de drăcoşi? Gloria a pierdut enorm sub aspectul ăsta. Pe unul pe care am vrut să-l dăm la Vaslui.. a informat pe ăla să-l controleze că are genunchiul paradit şi nu am mai luat nici un ban”.

Tehnicianul echipei bistriţene a subliniat că pentru meciul de vineri, de la Mediaş, din etapa a 20-a a Ligii I, nu are la dispoziţie un atacant veritabil. ”Curtuiuş este suspendat, Sighiartău este accidentat. Ar mai rămâne juniorul Antonache şi Radu, pe care l-am folosit până acum în banda dreapta, ca atacant nu a dat prea multă satisfacţie. Lucrul care mă îngrijorează cel mai mult este faptul că din vechiul lot au mai rămas Dolha şi Kanon care erau titulari, restul au dispărut. Încercăm să facem faţă cu ce avem. Nu avem nicio dublură pe posturi. Am trecut la reprofilare de jucători, Trestenicu fundaş dreapta, că nu poate juca Țârcă la infinit, dacă se accidentează? Au dispărut 14 jucători din lotul de anul trecut”, a comentat el.

Nicolae Manea a vorbit şi despre stagiul de trei săptămâni din Antalya: ”Niciodată nu trag de rezultate în pregătiri, nu mă interesează deloc, cu totul altceva urmăresc. Au jucat toţi, şi ăla de 15 ani a jucat. Şi dacă ai 14 ani joci, dacă meriţi. Bine, au ţinut pasul într-un meci două minute, după care ne-au dat gol, ne-au bătut cu 4-0 fără drept de apel. Dar cel puţin au încercat, atât cât au putut. Una e să lucrezi la nivel de juniori, alta la seniori. La un antrenament vreo doi au început să vomite. Bineînţeles că nu i-am pus să facă cot la cot cu cei mari, se îmbolnăvesc de hepatită. Nu pot să-mi bat joc de copiii ăştia. Când am jucat cu ETO Gyor, ne-au omorât ungurii: unuia i-au rupt nasul, lui Dolha i-au făcut un ochi atât, altuia i-au umflat glezna, să ne omoare ungurii ăia, nu le venea să creadă că le ţinem piept. Am făcut foarte multe meciuri egale, am bătut nişte bulgari”.

La antrenamentele Gloriei participă şi portarul Călin Albuţ, care a încheiat conturile cu Rapid. ”Dacă vrea să se pregătească, să o facă, dacă vrea să vină la noi bine, îmi convine să am concurenţă. Albuţ e un portar foarte bun, dar nu ştiu dacă va accepta condiţiile care sunt aici”, a menţionat antrenorul echipei bistriţene.

”Suntem în insolvenţă, urmează să facem un plan de viitor care să se încadreze în bugetul pe care sperăm că-l vom avea şi să facem o echipă cu jucători tineri, mai mult autohtoni. Domnul Vasile Urs, administratorul judiciar, e bine intenţionat, am discutat cu el: vă pricepeţi vreun pic la fotbal? A spus că trebuie să facem un plan de redresare a echipei. Puteţi să asiguraţi un buget pentru ce avem aici? Putem. Bun, să-i dăm bătaie”.

3 comentarii

  • Gloria este club privat care nu are decat sa se descurce, NU este echipa orasului atat timp cat se aduc jucatori de te miri unde (stranieri: second hand). Ca sa fie o echipa a orasului ar trebui sa aiba jucatori ai locului, care au crescut si au invatat fotbal aici, de ce sa dea munipalitatea bani ca sa plateasca salariile jucatorilor senegalezi, argentinieni s.a.m.d . De ce sa tot cumparam, cu ce sunt mai buni jucatorii din alte tari, judete? Daca suntem asa mare antrenor domnule Manea, invatati-i pe ai nostri, daca la Bistrita se vrea fotbal sa se faca o scoala de fotbal, si se va implica si municipalitatea sunt sigur. Va uitati la fotbalu din Senegal cand traiti in Romania. Cel mai bun exemplu pe care Gloria in poate lua e Ajax Amsterdam. Ce daca nu suntem in Liga 1 sau A cum s-o fi numind, mare branza.
    Rau ati ajuns domule Manea, umblati cu mana intinsa!

  • SOLUTIA ESTE UNA SIMPLA ,,,NICI UN BAN PUBLIC LA GLORIA SI IN REST SA FACA CE VOR CA E CLUB PRIVAT…adica Padureanul Lord Bugetar sa nu mai prade bani de la bugetul statului ,,ci sa faca ce vrea cu banii lui,,,SIMPLU …

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS