Politică

Nicolae Moldovan, cu sondajul pe masă: Nu noi alegem candidații, electoratul decide

Un sondaj de opinie realizat la comanda primarului din Beclean, Nicolae Moldovan, care a vrut să știe dacă electoratul l-ar dori drept candidat al PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, arată că preferatul electoratului este actualul președinte al CJ, Radu Moldovan.

Nicolae Moldovan a declarat că a comandat respectivul sondaj de opinie fiindcă a vrut să aibă o imagine asupra stării de spirit a electoratului din județ fiindcă, din momentul în care s-a decis în partid că va fi susținut deputatul Bogdan Ivan să fie candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean și până în prezent, au existat ”foarte multe” voci din interiorul și din afara partidului care au contestat respectiva decizie.

”Primul primar care s-a sesizat a fost domnul Monița (de la Romuli -n.r.), apoi domnul Valer (Avram de la Măgura Ilvei -n.r.), în public, și foarte mulți primari s-au sesizat în privat. Conducerea nu aude întotdeauna aceste voci, dar noi avem menirea să luăm atitudinile cele mai corecte care s-a impun.

Eu nu am emis niciodată vreo idee – și nici astăzi nu emit așa ceva – că aș vrea în locul cuiva sau să înlocuiesc pe cineva. Niciodată! Eu am fost întotdeauna un om al echilibrului în partid și, când am considerat că putem avea o problemă într- anumită situație, am luat anumite măsuri. Am anunțat public – fiindcă am fost întrebat – că va urma să facem un sondaj și că vom analiza poziția electoratului fiindcă altfel putem fi foarte subiectivi, poate să ne placă de o anumită persoană sau să nu ne placă. Am spus public, cu subiect și predicat, ce am de gând. Nimeni nu a reacționat, iar eu m-am bucurat. Am considerat că am anunțat public și direct pașii pe care îi fac și am acționat în consecință. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar e problema fiecăruia dacă se supără. Am căutat firme naționale de sondare și am ajuns la concluzia că INSCOP este cea potrivită fiindcă este o casă neutră în relația cu județul nostru, altele având diverse legături subiective. Drept urmare, am făcut două sondaje: unul pentru orașul Beclean și altul pentru județ”, a precizat primarul Becleanului.

La Beclean, el i-a testat pe inspectorul școlar general Cristian Nicula, pe directorul Spitalului Orășenesc Beclean, Bogdan Tușa și pe Radu Săplăcan, fostul arhitect șef al județului. Între cei trei nu ar fi apărut diferențe mari de procente, însă câștigător ar fi fost, potrivit lui Nicolae Moldovan, inspectorul general Cristian Nicula. Au mai fost sondați viceprimarul actual al orașului, Bogdan Rusu (PNL), Caius Diugan, candidatul PMP, un reprezentant al AUR.

”Eu nu m-am testat ca și candidat, ci doar la încredere”, a precizat el.

”Sondajul s-a făcut pe 400 de respondenți, iar PSD, ca partid, este câștigător. Le mulțumesc beclenarilor că, după atâția ani, își doresc să continuăm activitatea aici și o vom continua”, a spus el.

Al doilea sondaj s-a făcut la nivel de județ, fiind întrebați 1100 de oameni pe cine ar prefera pentru funcția de președinte al Consiliului Județean dintre Radu Moldovan, actualul președinte, Bogdan Ivan, Nicolae Moldovan și candidați de la alte partide.

”Noi nu concurăm între noi, Doamne ferește! Fiecare a fost sondat separat în comparație cu ceilalți potențiali candidați de la PNL și de la celelalte partide. De la PNL l-am testat pe subprefectul Ioan Zăgrean, de la PMP pe Ionuț Simionca. Pe Robert Sighiartău nu l-am testat fiindcă nu știu să își fi anunțat intenția de a candida. Am considerat că trebuie să știm fiecare aproximativ cum ne poziționăm față de dorința electoratului. Unii am ieșit foarte bine, alții mai puțin bine. (…) Eu vreau să le mulțumesc oamenilor. De la noi clar se poziționează bine Radu Moldovan și subsemnatul. Avem amândoi o apreciere județeană. Este clar că oamenii îi apreciază mai puțin cei care nu sunt implicați administrativ”, a spus Nicolae Moldovan.

După ce a avut rezultatele, Nicolae Moldovan s-a întâlnit cu președintele PSD Bistrița-Năsăud Radu Moldovan și împreună au mers la București și s-au întâlnit cu reprezentantul INSCOP pentru ca să analizeze rezultatele sondajului.

Ambii s-au întâlnit apoi cu liderul PSD Marcel Ciolacu, care i-ar fi felicitat pentru rezultatele foarte bune pe care PSD le are la nivel județean. Pe locul al doilea la nivel județean, ca partid, ar fi PNL.

”Vă asigur că PSD va ține cont de acest sondaj realizat în luna mai și de altele care se vor mai face acum că suntem la guvernare. Cert este că PSD stă foarte bine în Bistrița-Năsăud. Vom discuta intern aceste sondaje, în interiorul partidului, și vom lua deciziile cele mai bune. Garatăm că vom fi câștigători la toate nivelurile. Avem primari foarte buni, apreciați de comunități și acesta este un lucru foarte bun. Concluzia este că nu mai facem nicio propunere nici la Primăria Bistrița, nici la Primăria Beclean, nici la CJ fără să avem un studiu sociologic. Analizăm propunerile noastre, că va fi Bogdan Ivan, că vor fi alte persoane, nu are importanță. Vom lua decizii ca nivel de PSD ca să avem cea mai bună reprezentare la toate nivelurile, la CJ, la Primăria Bistrița, la Primăria Beclean și la celelalte primării”, a explicat Nicolae Moldovan.

El a spus că acest sondaj este ”o imagine a lunii mai”, iar în luna iunie poate fi alta: ”Am făcut un demers corect pentru a lua cele mai bune decizii. Dacă cineva se supără pe niște lucruri bune pe care le fac, îmi asum. Eu îl văd pe Radu Moldovan un om foarte atent la detalii și cred că atât el, cât și ceilalți vom lua decizia cea mai bună. Nu există nicio stare de tensiune în partid. Eu îl cunosc pe Radu Moldovan foarte bine și vă garantez că nu va face nicio greșeală. Noi am avut curajul să definim un om (un potențial candidat la șefia CJ -n.r.), l-am studiat și vă garantez că vom mai face studii sociologice. Eu acum sunt primarul Becleanului, am proiecte de dus la capăt, am văzut că oamenii apreciază pe cei care fac lucruri palpabile. Nu trebuie să ne grăbim cu anunțul, este timp și vă garantez că în toamna aceasta sau în primăvara anului viitor vom lua decizia cea mai bună pentru diferite etape electorale. Nu vom mai face anunțuri în forma aceasta despre care și noi am constatat că nu e potrivită. Nu noi decidem candidaturile, electoratul decide”.

Nicolae Moldovan nu a prezentat în cadrul conferinței de presă procentele obținute de fiecare persoană care a fost sondată.

4 comentarii

 • Rezultatul sondajelor si consultarilor cu conducerea centrala a partidului pe scurt: treci inapoi la tarlaua ta .

  6
  2
 • Omul sfinteste locul! Nicolae Moldovan se află la cel de-al 6 lea mandat de primar al orasului Beclean, timp în care a demonstrat o excelenta performanță administrativă. Astfel, prin atragerea de fonduri europene a reusit să facă din lacurile sărate de la Figa o adevărată minune punând astfel orasul Beclean pe lista statiunilor balneo-turistice.
  Istoria staţiunii balneare de la Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată, din care 1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa. Astfel, construcţia primelor bazine (unul deschis cu apă sărată şi unul închis) de la Figa a început în 2008 şi au fost finalizate în 2010. Încă de la deschidere turiştii, dornici de tratamente cu apă sărată au luat cu asalt staţiunea, în primul an peste 20.000 de turişti trecând porţile complexului balnear. Datorita numărului mare de turişti care au venit la Figa in primii ani, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, un om cu viziune si vointa a reusit încă din 2011 sa faca un amplu proiect de extindere a parcului balnear care a ajuns la15 hectare de teren si cuprindea amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat.
  Si asta nu e totul. In anul 2012 Complexul Băile Figa şi-a adjudecat, titlul de „Cel mai bun proiect turistic din Regiunea Nord-Vest”, în cadrul unei gale organizate, la începutul lunii mai, la Bucureşti. În competiţie au fost înscrise 700 de planuri administrative, toate cu finanţare europeană, iniţiate de primari de comune şi de oraşe sau de preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara, iar în finală s-au calificat 92, la cele 12 secţiuni.
  (Vezi: https://www.economica.net/mini-aqualand-cu-trei-tobogane-la-baile-figa-i…)
  Investitiile cu bani europeni in Complexul Băile Figa continuă, dar nu au fost neglijate nici celelalte probleme cu care se confruntă orasul Beclean. Este in curs de finalizare centura ocolitoare a orasului în paralel cu implementarea unui amplu proiect de regenerare urbană. De asemenea, a fost construit un nou sediu pentru primăria Beclean si este in constructie noua casă de cultură. A fost modernizată si infrastructura scolară ceea ce a permis ca la inceputul lunii februarie 2023 , un număr de 22 de echipe de robotică, cu peste 200 de concurenți din toate colțurile țării, să se întâlnească în orașul Beclean, la Colegiul Național Petru Rareș, pentru a-și prezenta și testa noile creaţii, înainte de începerea campionatelor internaționale.
  Toate acestea si multe altele sunt argumente palpabile pentru ca Nicolae Moldovan să candideze cu sanse maxime la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Năsăud.

  7
  2
  • Mai greu va fi sa isi mute neamurile si tovarasii de credinta din Beclean Rzmane strandul fara personal .Daca tu crezi ca un oras cu 12000 de locuitori e tot una cu un judet esti naiv prietene.

   1
   4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS