Social

Argumente noi pentru un domeniu schiabil la Sângeorz-Băi (FOTO)

Zăpada nu s-a topit încă din Munții Rodnei, deși suntem în luna mai, o dovadă că, în această zonă, se poate amenaja cu succes un domeniu schiabil. Cei care fac parte dintr-un grup de inițiativă numit Ski Park Sângeorz-Băi au măsurat stratul de zăpadă în zona vârfului Nedeia Țăranului, vârf situat între văile Cormaia și Anieș.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2198332680496991&id=1462073960789537&__xts__[0]=68.ARAfpePs1yd4C7GAI1qDWbPwUsvXE9rv4MszbN0lekl1K4aWEjEDbSPNeeHMocVPh7LZ3IzZp96IGvXQ-OzEWBtMdephKgvMS3sU4Q6SY7fy-6isd3lECin1zxePt1rnA42xwfUkBYEn0JBfNDN5WMJkBr98JSKhf8vpuA4Hr4PEIWGJ6AHe20NAMDLTU3pk5f5R59o_LrSzU8SpO9i2S4UXVG3IurQzuwOXPV42vFVoQD3ysMLs4RPNKAiYnTV02xPGVyp_B7uKWBqfbM_VD40–wuaRCWxdhrrQ6HEoQgVE29CDWJX7j1qEh2xLyJxoOYAhAokqfoaZy8oBrRNhuYnGb1zedmXmnerIb1pZ1b1jyLV4NV-2gzrW8cPfVkRdt2Mq_0odePhejivFP_pTj18fJXOBxkgWj_a1FQDzL6JaHGq6T4OjRHmNIE76Dih1Vb41PDQgyt106Yd1VZT_gQhtQ&__tn__=-R

Cei de la Ski Park Sângeorz-Băi aââmonitorizează stratul de zăpadă în diferite perioade ale anului în vederea realizării unei pârtii de schi la Sângeorz Băi pentru care, de altfel, s-a obținut și un acord al Consiliului Științific al Parcului Național Munții Rodnei în vederea trecerii din domeniul de conservare în domeniu de dezvoltare durabilă.

Investițiile ar urma să se facă în domeniul schiabil în zona Nedeea Țăranului. Vârful este situat la o altitudine de 1857 de metri, dar se poate schia până la cota 900, pe un traseu de maxim 4,5 km. Este vorba de oportunitate construcției a trei plus unu piste de schi, una care depășește 4,5 km. După studiile preliminare făcute în zonă, s-a ajuns la concluzia că este o posibilitate de schi între 1 noiembrie și 1 mai, scrie Sportul bistrițean.

8 comentarii

 • Lăsați ca avem pârtie la Bistrita ! Ce mai contează ca nu e zăpada, ce mai contează ca plătim credit, ce mai contează ca ne am facut de ras la o tara întreaga, domn Primar sa fie sanatos! A fost visul omului, avea si el un vis de mic, sa schieze in Austria cu Tase si compania. Omul are idei putine si fixe, e perseverent Si nu e sanatos până nu le duce la capăt. Urmează noi investiții la pârtia de schi in anul curent, este Incredibil cum pot bagă in continuare bani acolo, consilierii PSD sigur au retard deoarece altfel nu-mi explica cum de îl susțin pe primar si pe Vice in demersurile lor care nu au legătura cu nevoile comunității. Abia astept alegerile de la anul, sper sa avem si candidați de dreapta, cu cei de stânga ne am lămurit.

  • A fost director la comelf ce sa mai… viziuni cu forta… trebuiau cheltuiti niste bani, nu conteaza cum!

 • si la bistrita am avut zapada pe 2 mai cand s-a inregistrat sub 5 grade temperatura la CARE PRIMARUL BISTRITEI NE-A ASIGURAT CA PUTEM SCHIA!
  Ca si ironie a sortii …ma intorceam de pe bargau, dupa targul auto de la livezile unde era curat si chiar flori udate sa nu spun chiar si iarba cosita, la intrarea in bistrita dispre livezile gramezi de gunoaie pe partea dreapta a strazii si pe partea stanga era mareata partia de ski in care erau 6 milioane de euro care zac 360 de zile pe an pentru doar cele 5 zile de rai ale unui primar …parca e ciuma pentru bistriteni!

 • Atrag însă atenția ca, în vederea realizării proiectului să se țină cont și de infrastructura la nivelul cerințelor tehnice actuale de transport până la pârtii și de cazare și alte servicii, nu să ne trezim că se începe investiția și cei doritori de petrecerea timpului în natură să nu aibă posibilități să se apropie de aceste locuri. În același timp trebuie acționat și în domeniul valorificării condițiilor oferite gratis de natură, al apelor minerale și a tratamentului balnear, încât Sângeorz-Băi să redevină o ”perlă” în acest domeniu al turismului!!!

  • si daca e parc national ce?
   stadionul din bistrita nu e construit in ….parcul municipal?
   stiti cumva ca in parcul national zapada e ….duala (odata e zapada, odata e apa..depinde din ce unghi te uiti ) ?

  • Credeam ca parcul national e zona protejata. Ma rog, aveam speranta ca natura e protejata in parc national.

 • Draga WALTER BORN. Nimic nu este protejat in Romania. Protejate sunt doar afacerile politicienilor si buzunarele lor. De ce credeti ca parlamentarii si guvernantii dau cu JUSTITIA de paman ? Isi fac legile lor ca sa poata fura linistiti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS