Ministerul Agiculturii și Dezvoltării Rurale a atestat, în urma verificării documentaţiilor depuse de Direcţia Agricolă Bistriţa-Năsăud, alte două produse fabricate în Bistrița-Năsăud conform unor rețete consacrate românești.
Este vorba de chefir 3,6% grăsime și unt superior 80% grăsime, fabricate la unitatea de producţie din Beclean aparținând SC Romfulda SRL.
În luna octombrie, au fost atestate alte patru produse fabricate de Romfulda: cașcaval Dalia din lapte pasteurizat, Cașcaval Rucăr din lapte pasteurizat, lapte bătut 2% grăsime și sana 3,6% grăsime.
În luna martie, în urma solicitărilor Direcţiei pentru Agricultură, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a atestat patru produse alimentare obţinute conform unor reţete consacrate româneşti şi le-a înscris în Registrul naţional al reţetelor consacrate. Cele patru produse, fabricate la unitatea de producţie din Monor aparţinând SC Carmo-Lact SRL, sunt: sana 3,6% grăsime, chefir 3,3% grăsime, lapte bătut 2% grăsime şi caşcaval Dalia din lapte pasteurizat.
Din aprilie 2015, Bistriţa-Năsăud beneficiază de primele două atestate pentru produse tradiţionale: ”Povilă de Bîrgău” şi ”Pită cu crumpiri”, aparţinând operatorului economic AFI Pro Familia.
Adaugă comentariu