Actualitate

Noi studii de fezabilitate pe masa aleșilor locali

Municipalitatea a finalizat mai multe studii de fezabilitate pentru obiective de investiții pentru care dorește să acceseze fonduri europene și le supune aprobării Consiliului Local Bistrița.

”Centru de zi pentru persoane vârstnice – Reabilitare și modernizare imobil din str. Octavian Goga” – Fostul punct termic va deveni spaţiu de întâlnire şi recreere pentru persoanele vârstnice. Valoarea totală a investiției: 2.494.775 lei.

La parter vor fi puncte prim ajutor, consiliere, odihnă, birou, magazie/spălătorie, terapie, lift, iar la etajul 1 – mediatecă, garderoba, oficiu, consiliere PS, depozit, sală de club, depozit, terasă. Se vor realiza și 14 locuri de parcare.

Activităţile pe care şi le propune Centrul de zi: să informeze cu privire la drepturile prevăzute de actele normative în vigoare, să organizeze excursii, vizite, jocuri de societe, să organizeze activităţi cultural-artistice cu ocazia diferitelor sărbători naţionale sau religioase, să organizeze aniversarea zilelor de naştere şi a zilelor onomastice pentru beneficiarii Centrului de zi, să ofere suport social în caz de îmbolnăvire, să-i ajute pe beneficiarii Centrului în rezolvarea unor probleme administrative, să desfăşoare activităţi practice (lucru manual, realizarea de obiecte ornamentale pentru diferite ocazii), consiliere psihologică individuală şi de grup, activităţi de training mental, socioterapie-valorizarea individului în grup, art terapie – creaţii în culoare, scenete, meloterapie, îşi doreşte de asemenea, să asigure un grup inter-relaţionar, un spaţiu destinat activităţilor de kinetoterapie, precum şi asigurarea asistenţei medicale primare.

Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga” – Valoarea investiției: 16.570.436 lei.

Clădirea școlii și a salii de sport vor beneficia de dotări şi echipamente necesare desfăşurării activităţilor specifice unităţilor de învăţământ preuniversitar (ex.: mobilier specific sălilor de curs şi laboratoarelor, mobilier birouri administrative, mobilier cabinet medical, table interactive, calculatoare, videoproiectoare, etc.) inclusiv montarea unui lift cu trei staţii pentru persoanele cu dizabilităţi.

“Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr. 4, str. Florilor nr. 3-5” – Valoarea investiției: 17.267.867 lei.

Lucrările presupun modernizări la Corp A, Corp B, Corp C și sala de Sport, inclusiv modernizarea utilităţilor, dotarea cu echipamente IT şi conectarea la internet, dotarea cu mobilier specific desfăşurării activităţilor şcolare, crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, reducerea consumului anual specific de energie sub 80kwh/mp/an, lucrari de amenajarea curții, amenajarea unui teren de sport.

“Reabilitare și modernizare Grădinița cu program prelungit nr. 12 și creșa nr. 4 str. Andrei Mureșanu nr. 44A” – Valoarea investiției: 6.969.449 lei.

Lucrările cuprind refacerea în totalitate a finisajelor interioare şi exterioare, reabilitarea termică a clădirii, rampă pentru persoane cu handicap locomotor, scară exterioară de evacuare în caz de incendiu, refacerea în totalitate a instalaţiilor interioare electrice, sanitare, termice, gaz, instalaţie de sonerie cu buton la portar, instalaţie de paratrăsnet, instalaţie de curenţi slabi, instalaţie de detecţie la incendiu, sistem de supraveghere video în interiorul clădirii, sistem de alarmă, sistem control aces şi interfonie, dotarea instalaţiei pentru producerea apei calde menajere cu sistem de panouri solare şi rezervor de acumulare apă caldă, refacerea în totalitate a utilităţilor şi a racordurilor de utilităţi, realizare extindere pentru grădiniţă P+E şi creşă P, mansardare clădire pe clădirea existenţa şi pe extinderea de la grădiniţă, scări de acces pe nivele grădiniţă–creşă cu continuarea acestora până la spaţiile propuse în mansardă, dotări centrală termică grădiniţă şi creşă, lucrări pentru amenajare incinta – alei, plarforme, loc de joacă pentru grădiniţă/creşă, împrejmuire, spaţii verzi.

Dotări: mobilier specific (pătuţuri, măsuţe, scaunele, dulapuri, mese birou etc.) , calculatoare, imprimante, masă luminoasă, dulapuri veselă bucătărie, frigider, răcitor, cuptor de patiserie, cărucior transport mâncare, mese inox bucătărie, aparatură de bucătărie profesională, maşină de spălat profesională, uscător de rufe, maşină de cusut, staţie de călcat cu aburi, dulapuri ptr. lenjerie, complex de joacă pentru grădiniţă, complex de joacă pentru creștă, foișor pentru spectacole în aer liber, etc.

1 comentariu

  • In parculetul de la Generala nr.1 de când frecventam scoala gimnaziala exista in acest loc o traditie a intalnirilor veterani de razboi si persoane varsnice. Mi se pare o initiativa minunata acest Centru. Daca o sa mergeti in acest parc o sa ii intalniti pe acesti varstnici care cred ca merita un loc si pe perioada rece unde sa isi petreaca timpul liber si sa fie sprijiniti dpdv social si medical. Bravo!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.