Actualitate

Noile cazuri. Incidență peste 4 pe județ. Încă 4 decese. Situația vaccinărilor. Hotărâre CJSU

COVID-19 / Până vineri 1 octombrie, la nivel național au fost confirmate în total 1.244.555 de cazuri de Covid-19, 1.121.721 de pacienți fiind declarați vindecați. Au fost înregistrate 10.887 de cazuri noi. 37.210 persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 14.697, cu 86 mai multe ca ieri.

167 de persoane sunt izolate în spital, iar 1.126 la domiciliu.

1.200 de persoane se află în carantină.

S-au efectuat 733 de teste, dintre care 213 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 480 de teste rapide, restul la laboratoare private.

Numărul de decese înregistrate în Corona-Forms ajunge la 741 (4 anunțate astăzi).

Incidența cumulată în ultimele 14 zile în județul Bistrița-Năsăud crește la 4,05. Incidența în municipiul Bistrița urcă la 5,82. Cea mai mare incidență: comuna Galații Bistriței (8,01).

Până în prezent au fost administrate 127.562 de doze de vaccin. Persoane vaccinate cu schemă completă: 70.951. Ieri 30 septembrie au fost vaccinate 852 de persoane (305 – Doza 1, 46 – Doza 2, 501 – Doza 3).

INCIDENȚA CAZURILOR DE COVID-19 PE UNITĂȚI ADMINISTRATIV-TERITORIALE

                                                            01.10.2021

UATRata de infectare
GALAŢII BISTRIŢEI8,01
ŞIEU ODORHEI7,88
NEGRILEŞTI7,43
RODNA7,41
SALVA7,04
ORAŞ NĂSĂUD6,71
LECHINŢA6,45
ŞINTEREAG6,12
MUNICIPIUL BISTRIŢA5,82
CICEU MIHĂIEŞTI5,79
REBRIŞOARA5,34
REBRA5,33
RUNCU SALVEI5,31
MAIERU4,47
CHIUZA4,45
FELDRU4,38
MĂGURA ILVEI4,31
ILVA MICĂ4,15
ŞIEU MĂGHERUŞ3,99
NIMIGEA3,9
ILVA MARE3,7
PRUNDU BÂRGĂULUI3,58
URMENIŞ3,38
LUNCA ILVEI3,34
ZAGRA3,17
BUDACU DE JOS2,97
ŞIEUŢ2,78
ORAŞ BECLEAN2,76
ŞIEU2,76
DUMITRA2,75
LIVEZILE2,71
POIANA ILVEI2,68
MILAŞ2,48
TEACA2,46
PETRU RAREŞ2,43
DUMITRIŢA2,35
CETATE2,28
CHIOCHIŞ2,21
JOSENII BÂRGĂULUI2,06
MATEI2,04
MĂRIŞELU1,99
ORAŞ SÂNGEORZ-BĂI1,81
LEŞU1,71
BRANIŞTEA1,7
BUDEŞTI1,69
COŞBUC1,52
MONOR1,52
CICEU GIURGEŞTI1,4
SPERMEZEU1,37
TELCIU1,35
TIHA BÂRGĂULUI1,34
URIU1,32
BISTRIŢA BÂRGĂULUI1,31
TÂRLIŞUA1,24
ŞANŢ1,14
NUŞENI1,08
PARVA0,78
SÂNMIHAIU DE CÂMPIE0,75
CĂIANU MIC0,69
ROMULI0,56
MICEŞTII DE CÂMPIE0
SILIVAŞU DE CÂMPIE0

26 comentarii

 • Total irelevantă incidenta in mediul rural. Galații Bistriței cu o populație de 2200 de oameni are incidenta de 8/1000 de locuitori. Aceasta înseamnă exact 17 oameni. Comuna are 5 sate în componența, deci în medie 3,5 oameni pe sat. E cazul să închidem tot? Doar întreb!

 • ” Din totalul de 169 de pacienţi decedaţi, 158 erau nevaccinaţi şi 11 vaccinaţi anti-COVID. Cei 11 pacienţi vaccinaţi prezentau comorbidităţi. Pacienţii decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între 51 şi 91 de ani. „

  • Și dintre cei 158 câți prezentau comorbidități? Că sigur nu erau tinerei sănătoși tun.
   Nu sunt antivaccinist, dar am înrtebări.

 • Ați vazut astazi cum au numărat morții in urma incendiul de la Constanța !
  Când angajezi idioți în locul oamenilor competenți , rezultatul nu poate fi decat corupție și haos !

  • La fel de greșit e când tu votezi un incompetent pentru că urăști pe celălalt candidat.

  • Eu m-am speriat când am auzit de incendiu la constanța. Am zis că a belit câțu Câțu și că a avut și ghinion fix înainte de moțiune, credeam că a ars vreun birt sau ceva. parcă îi și vedeam pe reziști în stradă. Pe urmă m-am liniștit când am aflat că e spital de stat. Pentru arșii din spitalele de stat nu protestează nimeni, nu sunt trimiși în străinătate supraviețuitorii arși și nu se duce președintele să pună coroane și lumânări, pentru că nu pot profita politic. Românii uită până luni. Se duc toți să joace golf în weekend si până luni nici nu mai știu ce s-a întâmplat.

  • Sper că te referi la politicienii de la PSD și PNL și mai demult PD / PDL care au orchestrat in ani de zile toate renovările făcute cu linii subdimensionate. Oameni care s-au zgârcit la cablurile de alimentare cu curent. In spitale. Politicieni care s-au șters pe picioare pe doctori și asistenți. Oameni care acum locuiesc in vile, au mașini bengoase și nu au trebuit să învețe ani de zile sa fie asistent medical. Cum se simte acum un doctor de vârsta președintelui CJ?! Normal că se supără și dacă nu pleacă din țară i se cam taie cheful de muncă

 • Ia puneti voi regula ca atunci cand este nevaccinat si se infecteaza stea in carantina fara sa fie platit. De ce? Pentru ca are varianta sa se vaccineze si nu il mai suporta neplata. S-a dus campania electorala….gata….puneti reguli nu ne mai ingraditi si pe noi care atat am putut face….sa ne vaccinam.

  • In vocea ta se distinge clar frustrarea si ura. Bine ti-ar prinde tie o vizita la Auschwitz! Regulile au fost puse d.p.d.v. politic, nu al sanatatii, dar cand nu te-a interesat decat putin istoria, aici ajungi! Esti usor de manipulat psihologic!

  • @Vaccs

   Eu sunt de acord cu tine, doar că vreau să fie la fel pentru toate bolile care au vaccin, inclusiv gripă, hepatită și altele.

  • Mare vacs ai făcut și tu măi Bălălău. Cine se vaccinează, o face pentru protecția propriei persoane. Nu-ți mai da atâta importanță că nu ești vre-un erou să fi tratat special.

  • @Vaccs

   Deci interesează-te ce vaccinuri există și fuguța să te vaccinezi, să dai exemplu. Vezi că sunt chiar foarte multe vaccinuri, chiar zeci sau sute. Să îți faci și vaccinurile pentru bolile din zonele exotice, că dacă dai nas în nas cu cineva venit din zone exotice și iei boala, atunci va trebui să îți plătești spitalizarea, pentru că puteai să te vaccinezi. =)) Dar de fapt de ce să ne legăm numai de vaccinuri?
   Hai să îi punem să-și plătească spitalizarea și pe cei care se accidentează și puteau evita asta, pe cei care mănâncă nesănătos, pe cei care nu beau destule lichide, pe cei care mănâncă prea multe dulciuri, pe cei care lucrează în mediu toxic și nu se protejează suficient, pe cei care puteau evita sau puteau preveni. de aici rezultă că majoritatea vor avea de plătit spitalizare.

  • Interesant este locul pe care îl ocupă România în lume la rata de vaccinare. 110 din 200 și ceva de e țări și este un loc mincinos pentru că sunt tari care nu au avut șansa României de a avea vaccin la discreție. Daca toate țările din lume ar fi avut același acces la vaccin cu siguranță că eram in ultimele 20 de țări din lume la un loc cu Burundi Burkina Faso și Somalia. Mulți dintre voi care avea-ți aere de oameni deștepți cu pandemia asta a-ti dovedit cat de proști sunteți, cât de ignoranți, cât de egoiști. Partea buna este că în primăvara media IQ-ului o să crească în România.

  • @vaccin
   Stai că am văzut și „a-ți”. Dar măcar „a-ți” există, cu toate că în alt context, cum ar fi: ” … cu pandemia asta a-ti dovedi cat de prost ești ….”

 • „Sunt profesor! In scoli, toamna și primăvara copiii se îmbolnăvesc! De 20 de ani de când sunt învățătoare,mereu a fost așa! As vrea sa relatez câteva, din multele situații întâlnite în luna septembrie,de când a început școala. Situație: vaccinat anticovid de vreo 2 luni,face boala, ajunge la spital. Nevaccinat, face boala, se trateaza acasa cu tratament de la medicul de familie. Or,cum se poate sa se sustina ca vaccinurile au ca si scop stoparea presiunii pe spitale si ca acest val este valul nevaccinatilor!? Nu sunt cazuri izolate! As avea inca o gramada de exemple sa-ti dau si toate din zona scolara. Este o minciuna uriasa! Atat cei vaccinati cat si cei nevaccinati se imbolnavesc, doar ca diferenta este ca vaccinatii transmit virusul in jurul lor. Caz la mine in clasa: fata gasita pozitiva, fara simptome ( au vrut sa mearga in croatia), rog parintii si bunicii toti vaccinati sa se testeze si ei. Bunicii ies pozitivi, parintii la fel si ei ies pozitivi cu simptome ca au chemat salvarea. Toti sunt carantinati in casa, cu simptome, cu refuz al parintilor de spitalizare! (dar ei avand certificat verde pot iesi oriunde, doar ca boala nu ii lasa sa iasa…) Singurul membru care este bine, este fata Ori atunci intrebarea ce ne vine in gand…cine pe cine a imbolnavit? Fata nevaccinata a imbolnavit vaccinatul? Atunci inseamna ca vaccinul nu functioneaza! Ori vaccinatii pozitivi, au dat fetei boala pentru ca au fost tot timpul contactii directi ai acesteia?nevaccinata.Dintre toți cei 8 copii covidati de la noi din școală, absolut toți, au părinții vaccinați! Toți!Aceasta este o realitate ce se intampla in jurul nostru! Nu propaganda cu spoturi și afișe ce ne „informeaza” ca vaccinarea este ceva ” minunat”! Vaccinurile nu salveaza nimic! vacciurile sunt o mare afacere! Atat! Nimic mai mult!”
  Postarea este un comentariu făcut de Frau Romina Doboș.

  • https://ziare.com/social/coronavirus/medic-covid-gabriel-diaconu-vaccinare-sufocare-1702972

   Copiii au un sistem imunitar diferit de al adulților, sunt asimptomatici sau prezintă forme uşoare.

   Asta că cei tineri ar trece uşor prin boală nu garantează acelaşi lucru pentru adulți.
   Cu cât persoanele sunt mai în vârstă cu atât riscul e mai mare să dezvolte formel grave.

   Dl Gabriel Diaconu a explicat cât se poate de bine mecanismul infecției şi a efectelor posibile.
   Vaccinaťi-vă, nu vă jucați la ruleta rusească.
   Chiar şi în cazul vaccinului existã riscuri-primele două săptămâni nu ai anticorpii..corpului îi ia timp să-i genereze, apoi dacă ai probleme de care nu eşti la curent (miocardic) etc…dar foarte rar se ajunge la complicații grave sau mortalitate vs cei nevaccinați
   Avantajele depăşesc de departe riscurile pe care le luați prin nevaccinare.
   Citiți pe reviste de specialitate, The Lancelet sau OMS..informația colparați țările unde rata de vaccinare e majoră…peste 80% apare şi o imunitate de grup..dacă ai 8 din zece persoane în grup virusul are şanse matematice mai puține să contamineze pe cei 2 nevaccinați.
   Asta cu ritmul naturii , toamna primăvara e din pezia ritmului naturii…realitatea e că toamna începe şcoala, primăvara din nou după vacanțe.miar gruparea copiilor în spații închise plus multiplicarea interacțiunilor plus folosirea comună a unor instalații fãră respectarea regulilor de igienă facilitează propragarea bolilor de natură infecțioasă. Amintiți-vă de Telciu când folosirea unei linguri de un profesornde religie inconştient ia pus la risc de tuberculoză o clasă întreagă.
   Vaccinați-vă, luați ce vaccin vi se pare mai ok..dar vaccinați-vā…mărturiile de regret când era prea târziu a persoanelor ce au ezitat ..sunt multe.

 • Paraschivenia lunii. Nu uitați de party moldvinesc… O horă pt anti untolderi. Cu chiuituri și lins și tzukat.

  Cine merge sigur nu mai face de astea! Că îi dă domnu’!

  • Vezi că îți dai singur cu tesla (nu e vorba de mașină). Nu cred că în urma paraschieviștilor nevaccinați a crescut incidența cum crește în urma vaccinaților untoldiști. Dacă ai date care să infirme ce am zis, te rog să mă faci de râs publicându-le.

 • Domnule profesor Alex, ati afirmat ca sunteti profesor… Intelectual! Cum puteti spune ca, :”‘Vaccinurile nu salveaza nimic”‘? De la dumneavoastra, noi medicii avem pretentii! In familia mea, au fost si sunt multi profesori ! Asa o atitudine simplista, nestiintifica, inca nu am auzit! Va este frica sa va spuneti numele complet? De ce? Politie politica nu mai exista! Dumneavoastra trebuie sa insuflati copiilor curaj , disciplina, bun simt, iubirea de lectura, sa faceti educatie civica, educatie sanitara minima, sa invitati medici sa le vorbeasca despre bolile transmisibile, sa afle despre ce pericole pot sa apara, masuri preventive, igiena personala si multe altele…. In schimb ,participati la o isterie generala, generata de cativa neaveniti, care isi dau cu parerea, intrun domeniu complet necunoscut lor! Datoria mea ca medic este sa fac tot ce se poate, sa previn,sa salvez, sa vindec aproapele meu. prin metode specifice bine asimilate !Am jurat si nimeni si nimic nu ma va opri ! Cu respect, dr.MNPop

  • D-le Pop, nu sunt profesor! Iar textul redat in ghilimele (!) este comentariul d-nei invatatoare Frau Romina Dobos la o postare pe o pagina de FB., asa cum am specificat la finalul textului. Deci, da , este o persoana care s-a identificat cu nume ,prenume ,profesie …, si care, ne-a impartasit din experienta sa , punandu-si niste intrebari pe care si noi ni le punem vizavi de situatiile relatate . Concluzia o trage fiecare , nu trebuie sa preluam verdictul dansei.

 • Scuze ,domnule Alex! Am observat si eu ,ulterior, eroarea….M-a contrariat modul in care gandeste aceasta doamna invatatoare! Aveti dreptate,concluziile le trage fiecare! Oricum, trebuie sa gandim spre binele comunitatii ! Cu respect,dr.MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.