Actualitate

Noile cazuri, incidența și situația vaccinărilor în Bistrița-Năsăud. Încă 8 decese. Hotărâre CJSU

COVID-19 / Până miercuri 13 octombrie, la nivel național au fost confirmate în total 1.398.264 de cazuri de Covid-19, 1.199.267 de pacienți fiind declarați vindecați. Au fost înregistrate 15.733 de cazuri noi. 40.461 de persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 16.172, cu 86 mai multe ca ieri.


171 de persoane sunt izolate în spital, iar 1.557 la domiciliu.

1.078 de persoane se află în carantină.

S-au efectuat 515 teste rapide.

Numărul de decese înregistrate în Corona-Forms ajunge la 816 (8 anunțate astăzi).

Incidența cumulată în ultimele 14 zile în județul Bistrița-Năsăud este 5,42. Incidența în municipiul Bistrița urcă la 8,59. Cea mai mare incidență: comuna Șintereag (9,48).

Până în prezent au fost administrate 136.182 de doze de vaccin. Persoane vaccinate cu schemă completă: 74.048. Ieri 12 octombrie au fost vaccinate 834 de persoane (394 – Doza 1, 125 – Doza 2, 315 – Doza 3). Totalul persoanelor vaccinate cu Doza 3: 5.381.

Aici lista claselor/grupelor care fac școală online.

Hotărârea nr. 185/13.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud:

27 comentarii

 • La nivel național din totalul de 390 pacienți decedați, 351 erau nevaccinați și 39 vaccinați.
  Raportări decese azi , până la această oră

  Rusia 984
  Ukraina 471
  Polonia 40
  Slovacia 20
  Austria 15
  Lituania 17
  Letonia 17
  Belgia 18
  Ungaria 10
  Finlanda 9
  Cehia 2
  Estonia 2
  Slovenia 1

 • Am spus de ieri ca suntem ca si scapati de valul 4. Infectarile au scazut sub 100 pe zi, ceea ce e imbucurator. In 2 saptamani va fi binisor.

  • Desigur o sa ajungem la imunizare naturala si cineva o sa isi ceara drepturi de mare cuceritor al aceste gripe buiece !

  • Stănculescule, nu numărul persoanelor pozitive e principalul indicator, ci numărul persoanelor care ajung cu forme și medii și grave la spital, respectiv numărul deceselor. Mai durează cam o săptămână până vedem o scădere. Județul Bistrița Năsăud a intrat în valul 4 mai repede față de restul țării după nunțile internaționale din luna August. La nivel național peste 10 zile o să observăm o scădere certă a îmbolnăvirilor dacă se mai iau câteva măsuri nepopulare. Aveți grijă de cei vulnerabili , bătrâni și bolnavi ! La ora aceasta și dacă vor sistemul medical nu poate să se ocupe de toți

  • @vaccinatul: numărul persoanelor care ajung cu forme medii și grave este direct proporțional cu numărul îmbolnăvirilor noi. Din ce am observat în ultimele 18 luni statistica funcționează deosebit de bine. Din punctul meu de vedere ne îndreptăm spre finalul valului 4. Cel puțin suntem trecuți de vârful îmbolnăvirilor noi. Și statistic vorbind acesta e ultimul val anul acesta. Dar vor urma altele la anul. In schimb mă înspăimântă când mă uit pe previziunile lunii decembrie pentru vestul Europei. Germania de exemplu în preajma Crăciunului va fi extrem de afectata. Va fi mai rău decat e la noi acum.

  • Gresit , afirmatia este valabila doar acolo unde procentul de vaccinare este egal. Valul 4 in Romania va dura pana la sfârșitul anului sau pana la începutul anului viitor. Este un fapt certificat de epidemiologi. “ Valul 4 va dura aproximativ 4 luni și ar urma să se stingă, cel mai probabil, abia la finalul acestui an – începutul anului viitor, declară Emilian Popovici, medic epidemiolog și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie” Germania are o rata de vaccinare destul de buna 68%, asa ca ma indoiesc ca vor umple spitalele ca si noi. Stau mai rau ca spaniolii, dar cu 68% vaccinati + cei trecuti prin boala si nevaccinați ma îndoiesc ca vor umple din nou spitalele. Au cea mai mare si mai dotata infrastructura spitaliceasca din Europa asa ca va fi greu de bagat in colaps. Noi avem 32,5% rata de vaccinare deci sub jumatate fata de ei si foarte probabil vom prinde si un val 5 ca tarile inapoiate din Africa si din Asia. Oricum nu conteaza numarul de infectati ci numarul de persoane cu probleme grave, iar vaccinarea impiedica aparitia unor probleme grave la cei infectati ulterior cu virusul.

 • Ionică, au fost vaccinuri pentru TOATĂ lumea. Sistemul medical așa cum a fost înainte de pandemie acum e în colaps ! De vină sunt și cei care au instigat la nevaccinare și au indus idea că nu sunt bune vaccinurile. Sau organizat și se organizează maratoane de vaccinare, cum află bătrâni ( cei mai vulnerabili la acest virus) de ele și cine-i transportă în condiții de siguranță la vaccinare ?
  Toți dăm vina doar pe conducătorii ! Dar cea mai mare vină o au și autoritățile locale ! Primari și preoții au reușit să mobilizeze lumea la vot dar la vaccinare nu. Un preot tânăr din județul le spunea unor oameni în cumpănă în privința vaccinului că prin vaccinare vor fi însemnați ! Unde e mult clamatul rol social al bisericii ? Cu foarte puține excepții Biserica Ortodoxă (se vrea națională) a militat antivaccin. Înțeleg că nu sunt medici să recomande vaccinarea, dat sunt medici când recomandă antivaccinarea ?

 • Domnule Pentru Nelu, de ce faceti afirmatii pe care nu le puteti dovedi, inducand frica in oameni ? Cum credeti ca mai pot avea incredere in Spitale cetatenii, auzind ca pot muri din cauza oxigenului? Daca doriti o discutie ,o putem avea in privat! Eu insumi, am avut masca timp de doua saptamani in Spital si ulterior am facut tratament hiperbaric la Cluj! Acum, ma simt foarte bine ! Va doresc tuturor,multa sanatate!dr.MNPop

 • Da Nelu, poți să înființezi 10000 de paturi ATI dacă nu ai personal calificat, nu-i poți califica la locul de munca peste noapte. Cel mai bine era să nu fie nevoie de internare . Prin vaccinare se reduceau numărul persoanelor cu forme grave, se puteau ocupa mult mai bine de un număr mai mic de bolnavi și de alte patologi.

 • Cresterea îngrijorătoare a numărului de înbolnăviri în valul 4 al pandemiei de COVID-19 este consecinta relaxării din vară, care a avut ca efect o încetinire a campaniei de vaccinare. Prin urmare, responsabilitatea pentru situatia critică de astăzi revine Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului, înfiintat prin DECIZIA nr. 385 din 20 noiembrie 2020. Vaccinarea s-a desfasurat relativ bine in prima parte a anului 2021.
  Pentru a justifica „marea relaxare” din 1 iulie 2021, presedintele Klaus Iohannis declara pe un ton triumfalist următoarele : „Campania de vaccinare a fost un succes, practic am oprit pandemia. Avem un succes care se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare.”
  Numai că, trei luni mai târziu, acelasi presedinte Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și prim-ministrul Florin Cîțu, la Spitalul Universitar de Urgență din București, s-a contrazis în aceeași frază: „La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. E păcat că sunt așa puțini!”
  Col.dr. Valeriu Gheorghiţă, şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), afirma recent că promovarea campaniei de vaccinăre anti-COVID-19 nu şi-a atins ţinta, iar rezultatele se văd – o rată de imunizare care situează România pe penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei şi mult sub media europeană. El a mai declarat că structura pe care o conduce nu a avut la dispoziţie fonduri: „Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ului, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”. Acum situatia este scăpată de sub control.

 • Si asta e tot, numaram mortii si ii evidentiem pe cei tineri…?! Nu tu ancheta , nu tu autopsie?! Daca ai virusul, gata,, nu mai exista nici o raspundere, sunt exonerati de orice raspundere medicala?! Foarte linistitor!

 • Pentru antivaccinisti care cred că oculta mondială, grupul Bilderberg vor să vă ucidă în 2-3 ani cu 7 doze de vaccin.
  Ăia nu sânt proști, cine credeți că o să mai plătească ratele la bănci pentru creditele luate pe 25 de ani. Au nevoie de oameni sănătoși, nu de bolnavi și decedați.
  Preluate

 • pentru „pentru nelu”
  Contraindicaţii Oxigen • Pentru pacientul cu BPOC care este hipoxemic practic nu există contraindicaţie • În restul afecţiunilor respiratorii care ajung la insuficienţă respiratorie nu avem practic contraindicaţii • Atenţie la cei cu hipercapnie cronică!!! AARC Clinical Practice Guideline Oxygen Therapy in the Home or Alternate Site Health Care Facility —2007 Revision & Update
  culmea, in detresa respiratorie din inf covid ai HIPOcapnie si HIPOxemie

 • Sa descoperit tratamentul pentru covid. Degeaba insistă înțepați să fie introdusă vaccinarea obligatorie. Acum există alternativă prin tratament. E prea târziu înțepaților. Rămâneți înțepați și cine dorește se poate înțeapa în continuare. Idioții de guvernanți au comandet 200 de milioane de doze. Vă puteți înțeapa într-o veselie. Băgați mare.

  • Neîntepatule, nu-ți fie frică, nici un vaccin nu are ca efect advers moartea neuronului tău. Nici cipul din vaccin nu se poate conecta la creier unde nu este

  • Stai liniștit Neînțepatule. Cu sau fără tratament nu ne pot obliga istericii să ne vaccinăm. Câini latră ursul trece. Cine îi bagă în seamă pe niște bolnavi de paranoia care suferă de frustrare. Ei știu că sunt în minoritate și în caz că acest vaccin provoacă sechele în timp să nu fie singuri. Nu cred ca se va întâmpla asta și din cauza asta nu înțeleg de ce se agită. Le trebuie o cămașă de forță. Nici vaccinați nu se potolesc.

  • Jmekeri sunteti voi antivaxxeri, voi credeti ca la spital va fac antiviralele (daca sunt) prin bluetooth sau NFC sau WIFI6E. Sau voi vreti experienta completa, cu perfuzii, nu va incurcati cu ace de siringa. Iar antiviralele si anticorpii monoclonali sunt tratamente bio fara niciun efect advers 🙂 Stiu , stiu, sunteti zei nu va atinge nicio boala. Mai este unul care se plange ca nu sunt medicamente, pai cine dreaku da cate 2200 de eur pe o doza de Redemsivir sa aiba fara numar ca vine valul 4 al zeilor nemuritori? Daca ceri orice produs la orice furnizor peste 2000 eur o sa-ti spuna ca nu are pe stoc da iti aduce la o comanda ferma! Si toti sunt imbecili (ca voi) sa cumpere Redemsivir sau Favipiravir care sunt bune doar in fazele incipiente de boala, nu un vaccin de cca 100 eur care te scapa din start de formele grave… Ai zice ca romanii care lucreaza dincolo sunt vaccinati dar sunt la fel ca astia din tara… Imbecilistan ar trebui sa se cheme tara, cam la 5 ani se opreste discernamantul… De aici si efectele. Oare cum ar fi ca medicii dupa 8 ore de munca sa puna halatu-n cui si sa mearga si ei la familie cum fac restul zeilor? Ei sunt sclavi pe plantatie, ca si-au asumat Jurământul lui Hipocrate…?

 • O doză de la Astra Zeneca costă sub 4 dolari !
  O doză de anticorpi monoclonali costă 2000 + spitalizarea . Și anticorpi monoclonali trebuie administrați în faza incipientă a bolii nu când plămâni sunt distruși de o ” simplă răceală” și ajung la spital când e prea târziu. Dacă ar fi puși să plătească aceste medicamente sau vaccinul, nu integral ci compensat 50 % ce ar alege ? Toți clamează că plătesc CAS și vor ultimele molecule obținute de BIG Pharma, care a investit miliarde în cercetare. Nici cele mai bogate state nu-și permit asta. Astfel șoșoci fac jocul Big Pharma, le bagă miliarde în buzunar
  Urlă că vaccinul nu a fost studiat destul, că au ars etapele, că trebuie să treacă minim 5 ani până la aprobare. Da, au autorizație provizorie de punere pe piață ( Autorizaţie de Comercializare Condiţionată – CMA) Dar cu anticorpi monoclonali cum a fost?
  Citez ” Ieri, 27 iulie, Comisia europeană a semnat un contract-cadru de achiziții publice comune cu compania Glaxo Smith Kline pentru furnizarea de sotrovimab (VIR-7831), o terapie EXPERIMENTALĂ cu anticorpi monoclonali, dezvoltată în colaborare cu VIR Biotechnology
  ..16 state membre ale UE participă la achizițiile publice pentru achiziționarea a până la 220.000 de tratamente. Sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul pacienților cu coronavirus simptome ușoare care nu necesită oxigen suplimentar, dar care prezintă un risc ridicat de a evolua către o formă severă de COVID-19. Studiile în curs sugerează că tratamentul timpuriu poate reduce numărul de pacienți care evoluează către forme mai severe și care necesită spitalizare sau internare în unitățile de terapie intensivă. ”
  Ce fac anticorpi monoclonali ? Imită atât cât pot anticorpi produși de propriul organism prin vaccinare ! Dar cu efecte secundare mult mai frecvente, rezultate incerte (poate reduce). Efectul acestora a fost studiat clinic pe un număr mult mai mic de oameni față de vaccin.
  Da, statele cu rate de vaccinare mai ridicate au mult mai puține cazuri grave și își permit o asistentă medicală timpurie și de calitate . Pentru cei care din punct de vedere medical le este interzisă vaccinarea trebuia să se vaccineze restul.

  • Nu am răbdare să privesc pe acest Duță, condamnat în primă instanță la 6 ani de închisoare pentru milioanele de euro luate mită !
   Sintetizează te rog și verifică și comunică-ne și nouă.
   Despre vaccinurile”experimentale”, până în prezent au fost administrate 6,5 miliarde de doze de vaccin ! Nu au apărut efecte adverse semnificative că număr și gravitate. Deja sunt cele mai testate vaccinuri din acest mileniu ! Și nu am văzut nici un om cu solzi. Dar știu foarte mulți nevaccinaţi în loc luminat și cu verdeață.
   Unde a construit Ungaria cele trei fabrici de medicamente pentru cum susține Duță ? O aberație pentru proști. Ai verificat din alte surse ? Te rog să ne comunici locațiile !
   Dacă e așa bun și ieftin Abidolul ăla rusesc de ce Rusia e pe primul loc în Europa la nr deceselor ?
   Pentru și ei au rata de vaccinare de 30%
   Pentru fanii Favipiravirului , aici aveți rezultatele unui studiu maghiar despre eficienta tratamentului cu Favipiravir „NU influențează progresia bolii la pacienții adulți spitalizați cu COVID-19 în cazurile moderate până la sever ”
   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34476717/

 • Bai, mai terminati, ce naiba aveti? Toti pe care ii cunosc si sunt vaccinati au aceeasi reactie, va stricati de cap dupa vaccin? Aveți sindrom post vaccinare? Asa ceva nu am mai vazut, mai terminati cu polemicile, ca nu ati pus voi coada la cirese, si nici Arahat pe care il slaviti! Bai, consultati un psiholog sau psihiatru sa vedeti ce zice de tipul asta de comportament!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS