Actualitate

Noile cazuri și incidența. Alte 2 decese

COVID-19 / Până miercuri 15 decembrie, la nivel național au fost confirmate în total 1.795.418 cazuri de Covid-19, 1.720.505 pacienți fiind declarați vindecați. Au fost înregistrate 829 de cazuri noi. 57.935 de persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 19.382, cu 7 mai multe ca ieri.

29 de persoane sunt izolate în spital, iar 120 la domiciliu.

1.517 persoane se află în carantină.

S-au efectuat 387 de teste.

Numărul de decese înregistrate în Corona-Forms ajunge la 1.020 (2 anunțate astăzi).

Incidența cumulată în ultimele 14 zile în Bistrița-Năsăud coboară la 0,37. Incidența în municipiul Bistrița scade la 0,41. Cea mai mare incidență: comuna Milaș (3,34).

Până în prezent au fost administrate 192.599 de doze de vaccin. Persoane vaccinate cu schemă completă: 101.532. Ieri 14 decembrie au fost vaccinate 369 de persoane (76 – Doza 1, 98 – Doza 2, 195 – Doza 3). Totalul persoanelor vaccinate cu Doza 3: 21.888.

8 comentarii

    • Stai linistit! Pe cei nevaccinati ii testează și, dacă e cazul, ii izolează. Problema e ce ne facem cu cei vaccinati!? Apropo de transmitere!

  • Vaccinați sau nevaccinați toți transmit boala. Virusul din România și-a luat concediu. S-a plictisit de români. Aceștia nu fac nimic special ca să nu se infecteze. Dar uite că incidența scade. Trebuie făcute niște manevre că în situația asta propaganda cu vaccinarea nu dă rezultate. Mor de ciudă provaxerii. În frunte cu matracuca aia din conducerea UE care face lobii pentru vaccinarea obligatorie. A… Și să nu uităm de cel cu spume la gură, paranoicul de CTP. Toții așteaptă cu nerăbdare să treacă sărbătorile și să se apuce virusul din nou de treabă. Urmează episodul 5 în care vinovații care sunt defapt nevinovați sunt nevaccinații. Și uite așa cu seringa după ei mama lor de virusați.

  • De ce prindeți din nou curaj, norocosilor? Ca, inca nu v-ați infectat? Nu va doresc, dar mai este timp! Nu va jucați cu speculațiile sau cu presupunerile… Bucurati-va de sănătate cât o aveți! Cred ca, încă nu înțelegeți ca, avem de-a face cu un virus neobișnuit, de laborator! Scăpat accidental sau premeditat! Va scăpa ceva important(Balalau, Ioana)… O data intrat în organismul unei persoane vaccinate, virusul contracarat, nu mai are aceeași capacitate infectanta și transmis mai departe, nu mai produce aceleași efecte dezastruoase! Anticorpii neutralizanti și – au făcut datoria, pe când la cei nevaccinati, neexistând, se produce infecția în diferite forme! Și bolnavii răspândesc infecția în toata”splendoarea” ei! Nu va doresc sa va întâlniți cu aceștia…. Poate, ați priceput câte ceva! Încă nu-i prea târziu! Nimeni nu-i „superman”! Prea multe vieți pierdute înainte de vreme! Din cauza unor prejudecăți, a unei neîncrederi puerile, a fricii….? Cu respect, dr.MNPop

    • Am stat în carantină cu o persoană din familie care a fost infectată cu acest virus ,,foarte contagios”. Nu m-am ferit deloc. Am vrut să îl iau. Nu s-a întâmplat lucrul acesta. De ce? Pentrucă se exagerează mult. Eu am avut tot timpul curaj. Nu am prins acum. Nu sunt vre-un paranoic. Virusul există. Cine se simte vulnerabil să se vaccineze și să respecte recomandările de protecție. La restul, să nu li se calce în picioare libertatea. Iar în cazul în care au probleme să își asume. Dacă mă înbolnaveam nu mergeam la spital să vă ocup locurile. Din 3 persoane care am fost plasate în carantină alături de persoana infectată nu la luat nici unul virusul, deși nu ne-am ferit deloc. Persoana infectă din familie a făcut și test de anticorpi să mă conving și eu că a fost. Concluzia e simplă. Se exagerează mult. Da, mor oameni, da, se infectează. Dar foarte mulți nu au nevoie de serurile alea magice. Cine se simte în pericol să se vaccineze. Mă tot repet că lumea nu înțelege. Cine nu se teme să fie lăsat în pace. Ce e cu atitudinea asta isterică de provacciare a unora. Va-ți vaccinat? Trăițivă viata și lăsați pe fiecare să-și poarte singur de grijă. Ce e cu atâta paranoie? Dacă nu vă convine situația plângețivă autorităților. Că doar ele iau masuri restrictive. Nevaccinații și cei care fac boala sunt doar victimele frustraților. Responsabilitatea individuală era soluția. Și evident asumarea personală a fiecăruia. Nu încălcări ale drepturilor omului că sunt mulții paranoici. Ăști să meargă la psiholog. Că sunt o grămadă în fiecare oraș.

  • Domnule sau doamna Bosota, ma mir ca nu ai ajuns în Guvern încă…. Cred ca, estii cel puțin doctor, ca atâția, ….cu imaginația și fanteziile pe care le aveți! Eu nu am nici competenta, nici curajul sa fac previziuni… Pot sa fac un singur lucru: sa profesez în domeniul meu specific, sa dau sfaturi profilactice și sa diseminez conform experientei și gradului profesional, cunoștințe acumulate în timpul studiilor! Dacă tu și alții ca tine, băgați la cap, bine, dacă nu, treaba voastră! Aștept minusurile atotcunoscatorilor antivaccinisti! Sărbători fericite acasă, nu la spital! Ultima stire: În Anglia 80.000 cazuri noi într o zi!! Sa auzim, numai de bine! Cu respect, desteptilor! Dr. MNPop

    • Eu lupt pentru libertate. Nu sunt doctor. Fiecare să fie lăsat să hotărască pentru el, că posibilități de informare sunt destule. M-am săturat de isterici și paranoici care latră pentru vaccinarea obligatorie. Galbenii tai au fost și sunt un dazastru la guvernare. Nu că ciumații roșii ar fi mai buni. Te crezi deștept ca mulți alții care susțin constrângerile. Sunteți frustrați că va-ți vaccinat și nu vrea toată lumea să o facă? Ghinion. Așa cum spune idolul vostru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.