Social

Nou incendiu la Colibița, dar și pe pășune la Sângeorzu Nou (FOTO)

Pompieri militari și voluntari, jandarmii montani din Colibița și cei din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Bistrița, polițiști și cetățeni intervin pentru stingerea incendiilor de vegetație izbucnite sâmbătă seară atât la Colibița, precum și pe pășunea din imediata apropiere a localității Sângeorzu Nou, comuna Lechința.

ISU Bistrița-Năsăud a transmis: ”Pompierii militari din cadrul ISU Bistrița-Năsăud intervin în Colibița, într-o zonă greu accesibilă, la un incendiu reizbucnit la fondul forestier. În sprijin acționează jandarmii montani, reprezentanții ocoalelor silvice, serviciile voluntare pentru situații de urgență din zonă”.

”Totodată, pentru prevenirea apariției de noi focare, au loc acțiuni specifice de prevenire privind conștientizarea turiștilor care își petrec timpul liber în natură. Astfel, jandarmii montani Rodna, Piatra Fântânele și Colibița execută acțiuni de monitorizare a zonelor de picnic și de informare a turiștilor despre riscul major al producerii incendiilor de vegetație în această perioadă”, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Un incendiu de pădure izbucnit miercuri la Colibița, din cauza unei țigări aruncate pe vegetația uscată, fusese stins în totalitate joi seară, conform anunțului făcut de ISU BN.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.