Actualitate Recomandări

Nou proiect imobiliar: 6 blocuri cu peste 240 de apartamente pe vechea locație TeraPlast

Un nou proiect imobiliar va fi dezvoltat în Bistriția pe un teren de pe vechea locație TeraPlast SA, compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în parteneriat cu dezvoltatorii imobiliari locali, compania Alfa Construct Partners. În cadrul acestui parteneriat, TeraPlast pune la dispoziție terenul urmând ca Alfa Construct Partners să edifice, pe cheltuiala sa, imobilele, anunță compania.

Terenul se află pe strada Zefirului, unde TeraPlast și-a desfășurat activitatea până în 2011, când a fost finalizată relocarea în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel.

”De 10 ani de când stă nefolosit, acest activ nu aduce valoare nici pentru acționarii noștri și nici pentru comunitatea din care facem parte. Suntem cel mai mare grup cu capital românesc din județ, deci dincolo de poarta parcului industrial avem responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea comunității locale și a orașului. Acum terenul va fi valorificat și va revitaliza o parte uitată a Bistriței prin cele peste 240 de apartamente din cadrul proiectului. E păcat să dezvoltăm orașul la 7-8 km de centrul orașului, în Viișoara și Livezile, iar o zonă aflată la 1 km de centru să rămână în paragină”, a declarat Alexandru Stânean, director general TeraPlast.

Implementarea proiectului se va realiza pe o perioadă de maximum 6 ani. Proiectul prevede construirea în 4 etape a șase blocuri care însumează peste 240 de apartamente și peste 350 de locuri de parcare. Ansamblul include alei carosabile, pietonale, spații verzi și un loc de joacă pentru copii.

Vânzarea apartamentelor va fi realizată, de asemenea, în etape, pe măsura finalizării fiecărui bloc din ansamblu. TeraPlast va primi, prin dare în plată, minim 1,2 milioane de euro pentru acest teren, sumă care ar putea crește cu minim 30% în funcție de coeficienții de urbanism obținuți prin PUZ.

În 2019, în județul Bistrița-Năsăud s-au construit 748 de locuințe și s-au tranzacționat 1.271 de locuințe. Peste jumătate dintre ele, atât construite, cât și tranzacționate, au avut loc în municipiul Bistrița.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.

VEZI ȘI:

92 comentarii

  • Cei din Grupului TeraPlast todeauna au fost destupați la cap și au știut ce și unde trebuie făcut, de aceia sunt singuri care au profituri mari și se dezvoltă acum cînd ceilalții se duc în cap.
    Sper să se gândească și la niște terenuri de sport private cu plată, bazin de înot, sală fitness și un centru SPA pe Drumul Cetății acolo unde a fost fabrica de Teracotă, zona este perfectă pentru aceste activități.

    • Pe locul unde a fost Proditerm o bază sportiva este necesară cu un bazin de înot olimpic acoperit care să aibă și o platformă pentru sărituri care să comunice cu altă zonă de agrement pe locul unde a fost fabrica se Teracotă.
      Sper că să nu vie iar cu terenuri inutile de fotbal.

    • Pe amplasamentul fostei fabrici Teracota este necesar să fie construit un stadion de rugby.
      În județul nostru nu avem nicio bază sporivă care să conține și un teren pentru acest frumos sport care este rugby-ul și unde copii noștri să-l poată practica.

    • Bistrițenii sunt împotriva aberației de lărgire a străzilor Calea Clujului, Drumul Cetății și Simion Mândrescu.

    • Fosta centură a fost înghițita de oraș, ea nu mai are cum să fie lărgita sau extinsă.

      Pe străzile de pe fostă centură trebuie construite trotuare pe ambele sensuri pe care copii să poata merge în siguranță la școală, trebuie asfaltată spre locul de muncă. Numai un om cu mintea îngustă poate gândi că străzile de pe fosta centura se pot lărgi.

      Variantele ocolitoare se fac în afara orașului, și acestea la rândul lor vor fi îngițite cândva de viitoarea extindere a orașului și atunci se vor construi alte variante ocollitoare etc…așa se construiește un oraș sănătos.

      Numai un POLITICIAN retardat poate gândi ca prin cârpirea fostei centuri poate rezolva problema traficului și nu cum ar fi de bun simț prin construirea unei variante ocolitoare noi prin afara orașului.

    • Cea mai mare nevoie a municipiului reședință de județ Bistrița este o nouă Variantă Ocolitoare. Singurul traseu posibil pentru acest drum este pe lângă localitățile Monariu-Jelna.
      Bistrițenii sunt împotriva aberației cu lărgirii și extinderi străzilor de pe fosta centură adică a străzilor Calea Clujului, Drumul Cetății și Simion Mândrescu.
      Cu toate acestea struții de Bistrița habar nu au de nevoile reale a orașului nostru și propun tot felul de alte tâmpeni :

      https://www.facebook.com/unirea.bistrita/videos/2977543482472596/

    • Faceți odată mă puturoșilor din primăria Bistrița sensul giratoriu de la intesecția străzilor Drumul Cetății cu Drumul Drumul Dumitri Vechi până nu se produce un acident grav acolo!!!!!!!!!
      În aceea intesecție vizibilitatea este imposibilă și au fost o mulțime de acidente.
      Acum dacă vi de pe Drumul Dumitri Vechi și vrei să traversezi strada Drumul Cetății trebuie să ai extrem de multă răbdare și nervi de oțel, în curând vor fi gata blocurile Panoramic din livadă să vedeți atuncea ce înbulzeală va fi în această intersecție.

    • Variantele Ocolitoare se construiesc doar pentru traficul auto de tranzit nu pentru alte bazaconi astfel încât se alege traseul pe care mașinile să se deplaseze pe lângă Bistrița pe drumul cel mai rapid nu pe drumul cel mai scurt.

      De aceea CNAIR respectiv Ministerul Transporturilor a ales variantele din Sud care sunt cele mai rapide și preiau tot traficul național de tranzit.
      De aceea pentru a scurta timpul de deplasare variantele ocolitoare au maximum 3 intrări-ieșiri una este de rezervă dacă se întâmplă vreun acident în una din celelalte două .

      Variantele Ocolitoare nu au nicio tangență cu traficul industrial local sau cu traficul județean dinspre Năsăud. Pe lângă acestea variantele Sud colectează și traficul auto de tranzit național dinspre Târgu Mureș și internațional dispre Bulgaria.

    • Nu știu cine a propus șoseau rapidă pe lângă calea ferată de la Sărata la Unirea dar este o ideie excelentă.

  • Această viitoare dezvoltare imobiliară de pe vechea locație TeraPlast este situată peste calea ferată la intersectia străzii Zefirului cu strada Romană. Incă un motiv pentru care ar fi nevoie si de redeschiderea trecerii la nivel cu calea ferată si in zona strazii Romană, care a existat inainte pe vremea comunistilor. Asta ar permite o legătură directă a viitorului ansamblu imobiliar cu zona centrală a orasului prin Strada Artarilor sau prin Aleea Trandafirilor.
    De asemenea această trecere la nivel de la Romană ar permite ca străzile Eroilor si Artarilor să fie organizate cu sens unic, ceea ce ar facilita crearea unei fluidizări a traficului auto cel putin pe portiunea dintre strazile Ioan Slavici si Romană.
    Vezi: https://timponline.ro/traficul-de-cosmar-spre-zona-industriala-se-prelungeste-de-ce-nu-sunt-gata-la-timp-lucrarile-la-trecerea-de-nivel/

    1
    1
    • @Sergiu, Ai spus bine.
      Deasemenea strada Zefirului trebuie prelungită până pe strada Drumul Cetății prin curtea fostei intreprinderi Drumuri Județețene intersectând-o undeva în dreptul restaurantului Ardealul. In locația fostei intreprinderi Drumuri Județețene se va face piața de ruși și de gross, dacă sar face această prelungire oamenii ar ajunge mult mai ușor la aceste piețe și nu se vor aglomera străzile Slavici și Subcetate.

    • „trebuie oprita tendinta de centralizare a maselor de oameni spre centre urbane, bagati in cutii la blocuri, fara independenta si la cheremul celor de la putere”

      Oare mai sunt si altii care inteleg cat adevar este in cele de mai sus? Teme ca acestea ar trebui discutate, dar nimeni nu o face. In loc de asta, avem doar balacareala publica a politrucilor din Bistrita.

    • Deschiderea unei treceri de nivel în zona strazii Romană este o prostie. Chiar dacă o mai repetați de 1000 de ori, tot prostie va rămâne. Unde să se ducă mașinile care trec liniile. Pe Trandafirilor? Între blocuri pe alei înguste. Încă o trecere la 150 de metri față de aia de pe Cuza Vodă și 300 m de Slavici?
      Fluidizarea circulației în oraș s-a produs când, în primul mandat, Crețu a desfințat tot felul de intrari laterale în fluxul principal – Independenței – Republicii.
      Daca se doreste organizarea circulației pe sens unic pe străzile Eroilor si Artarilor acest lucru nu este împiedicat cu nimic de trecerea la nivel cu CF.

      0
      2
    • @Alex
      Când se va reintrooducr trecerea peste calea fereta de pe strada Ronana atunci masinile se vor duce pe Arțarilor și normal că cei ce au treabă la blocuri se vor duce pe Trandafirilor.

  • ansamblurile de blocuri nu sunt recomandate pt:
    -nu ai independenta si spatiu verde in general si particular in perioade de pandemie gen Covid.Ai si prea multi vecini directi. In caz ca la bloc ramai fara gaz si apa ai cam incurcat-o, la casa te descurci-fantana , lemne.
    -cei care isi fac casa spre Livezile, au gradina unde pot cultiva, unde pot sa-si amenajeze un spatiu de recreere-foisor, piscina, iarba verde si pomi. Distanta de 7 km pina la oras nu e mult, marea majoritate au masina, sunt linii de transport in comun pina in capat Unirea. Aerul e mai curat.
    – cumparatorii unor astfel de apartamente sunt in mare cei care lucreaza in strainatate, cei din mediul rural, care vor abandona casele si terenurile de la tara in mana unor bietii bunici sau vindute pe nimic strainilor.
    -trebuie oprita tendinta de centralizare a maselor de oameni spre centre urbane, bagati in cutii la blocuri, fara independenta si la cheremul celor de la putere.

    ar fi mai multe, sa ma scuze cei care nu sunt de acord.

  • Va fi o concurență benefică între cei de la TeraPlast și cei de la Metropolis care dintre cartiere să fie mai frumos. Cândițivă că acolo le va rămâne numele: cartierul TeraPlast și cartierul Metropolis. Sper să se uite bine și la calitatea amenajărilor exterioare că vor obține niște profit ca lumea de acolo nu se îndoiește nimeni.

    • Pentru Dan,

      Tu nu gândești de loc, tocmai că Grupului TeraPlast șia mutat toate fabricile de acolo fiindcă acolo locația este foarte proastă pentru fabrici și tu vrei ca acolo să fi altă fabrică. La felul cum gândești faliment scrie pe tine.

    • În mod natural zona industrială a Bistriței se va muta în sudul orașului în zona Sărata-Sărățel și în Parcul Industrial Bistrița Sud.

  • Dacă Bistrița avea primar în ultimii 12 ani (nu antiprimar), terenul respectiv putea fi cumpărat de primărie (în locul proastei investiții de la Cocos) , iar pe el putea fi făcut un parc – spațiu verde, comparabil cu actualul Parc mare (rămas mic – la dimensiunile actuale ale orașului). Rămânea astfel în istorie bacalbașa ăsta cu o realizare memorabilă

    • Nu e buna solutia cu parc…parcul e mai sus la 10 m in cimitir….”loc cu verdeata”….cat vezi cu ochii!

  • @pt arhitect:
    a) Nu toată lumea își permite să aibă un apartament in bloc nou etc…care poate costa mai mult ca si o casuta in periferia cartierelor
    b) Timpul complet de construcție a unei case este mic daca nu faci case imense ci utile, bani necesari la fel ca si pt achizitionarea unui apartament, orașenii cinstiți ii iau oricum din banca, până atunci poti locui citeva luni in chirie.
    c) Întrun bloc te poți muta practic a doua zi, in casa a treia zi.
    e) Nu toată lumea mai are timp de grădinărit, curățenie exterioară și nu atit de multe alte treburi pe care trebuie să le faci la o casă, pt ca e de munca si nu se ocupă altii in locul tau…hai ca nu strica putina miscare si asa suntem sedentari…oricum daca ai bani poti plati pe altii sa-ti faca treburile pe linga casa…
    f)si in cartiere sunt magazine si vei avea punte de alimentație publică și depinde unde lucri, dar este transport linie autobuz, multe firme deconteaza transportul, Bistrita nu e asa mare si vei fi aproape de locurile de muncă nemaifiind nevoie să folosești mașina.

    Sanatate.

  • Ma tot intreb, la o populatie in scadere, cine pentru ce isi cumpere apartmente in toate blocurile construite, de exemplu in cel mai urit bloc ridicat peste podul berariei sau cel de la sens la iesiere de Bistrita spre Unirea fara parcari. Si asa se ureteste Bistrita cu constructii haotice iar blocurile alea strica imagina orasului de la intrare pana la iesire. Ei le spun constructii industriale fara suflet si fara se tine cont de nevoie omeniilor care vor locui acollo.

    • Waltere, blocurile nu-s gata ca sa se poată emită păreri gen cel mai urat. Las ca erau mai faine alea comuniste. Pesemne ca strugurii sunt scrii. Orașul se dezvolta, se construiește pt ca exista clienți. E simplu. Iar blocul din intersecția spe unirea are parcare, numai ca din aia subterana de nu se vede, dar se simte, bre… ce sa faci și tu. Îți dai cu părerea sa Te dai destept, dar ești habarnist, din ce se vede…

    • @Walter

      Este discutabilă scăderea populație Bistriție în acte populația crește , foarte mulți Bistrițeni lucrează afară dar atâta timp cât au proptietăți și plătesc taxe la primăria Bistrița sunt cetățeni ai orașului ca oricare alți.

      Este mare nevoie de noi cartiere de blocuri nu toată lumea își permite să locuiască la casă. Aria respectivă este perfectă pentru cartiere de blocuri.

      Hoția enormă a imbecililor PSD-isti aici includ și pe pădurarul c..c.. a fost că au dat aprobări cretine de construcție de blocurilor printre case, sper să poată fi judecați și să facă pârnaie pentru aceste hoți.

    • Walter există cere de apartașente prin urmare se vor construi cartiere de blocuri în Bistrița.

    • Blocurile intre case sunt perfect legale, daca au parcari, spatii verzi etc…si asta a fost constatat de catre o instanta din Bistrita si de una de apel din Cluj Napoca…asa ca…cineva va plati…cine a tegiversat aceste locuinte colective intre case cred ca va plati…incet incet…asa ca nu mai vb degeaba..aceste apartamente sunt cautate si se vand. Punct.

    • @ Jean,Dacă vrei să construiești Blocurile lângă case fatunci eludezi drepturile la proprietatea costruită a celui ce locuiește la casă., poate să aibă câte parcări supterane și supraterane că tot ilegale sunt. Nu ai dreptul să construiești o locuință colectivă lângă o locuință individuală.

    • @Jean,
      Să construiești un bloc lângă o casă este o crimă arhitectonică este ca și cum ai vrea să pui un tablou cu Mona Lisa în biroul pădurarului caca

    • @Jean
      Tu ai o ghândire de hoț pun sunt sigur că tu stai la casă nu stai în niciun bloc din urântenile acelea ci tu doar vrei să vinzi apartamente în acele blocuri.

    • Trebuie montat un sitem de supraveghere video care va descuraja acest flagel grețos care este prostituția pe străzile Calea Clujului, Drumul Cetății și Simion Mândrescu.

      Dar consilieri din primărie nu vor acest lucru pentru a nu fi surprinși cu nădragi în vine și consilierele cu poalele date peste cap, de unde și vorba că politica este o prostituantă, din nefericire pentru noi consilieri nunicipali și primarul o iau acest dictot atliteram și prestează aceast fel de activitate nu și-au dat seama că dictonul trebuie luat la figurat.

      Noi când mergem cu bicicletele în pădure în Suleward copii ne întreabă ce fac tantile acelea acolo lângă drum și eu trebuie să le spun ceva, eu le spun că tantile acelea se ocupă de primar, viceprimari și consilieri din primărie.

  • Carole , orice interese ai avea în cele două blocuri citate, ele rămân o monstruozitate și o insultă la adresa bunului gust fiind o urâțenie egalabilă doar de cele ce probabil se vor mai face.
    Cea mai anostă formă, o cutie de chibrituri la scară mai mare, geometrie anostă, repetată la infinit, bleahhh!
    Decât într-un bloc ca acelea, mai bine în blocurile vechi, comuniste.

    • Blocul de pe Ghinzi în apropierea cu Valea Jelnei este o capodoperă a urâțeniei.

    • @Olimpia,

      Normal că pe Ghinzi este cea mai urâtă clădire din Bistrița findcă acolo locuiește viceprimarul pădurar nu poți să ai pretenția ca acolo să se facă lucruri frumoase.

  • De parcuri, nu de blocuri are nevoie orasul asta mic si suprapopulat.
    Mai mare aglomeratia ca in Cluj.
    Ar merge foarte frumos un parc – padure unde sa te poti plimba

    • @JJ
      Da acolo ar fi bune niște parcuri pădure și cu terenuri de sport dar terenurile acelea sunt private, privați vor să scoată profit zona este foarte bună pentru cartiere de blocuri așa că fac blocuri, parcu pădure nu le aduce nici un profit.
      Unde a fost fabrica de Teracota se poate face parcul respectiv.

  • Mie nu mi se par urâte cele două blocuri, și pare că vânzările merg bine, când am vrut să cumpăr acolo apartament, mi-au spus 750 euro/mp negociabil, acum cer 800 euro/mp, deci pare că vânzările merg bine. Ce este urât acolo este compartimentarea apartamentelor, cu mici excepții. Normal că nu am mai luat nimic, tot în zonă este la 550 euro/mp, e drept nu e suprafinisat, nici încălzire în pardoseală nu are, dar asta nu e f important pt mine.

    1
    1
    • @Doru Marcatoru
      Fi mai exact la care din blocuri te referi?
      Să nu îmi spui că te-ai referit la urâtania de pe Ghinzi?

    • Nu la Ghinzii, m-am referit la cele de peste podul Berariei. Cele două de lângă apă, care momentan nu au canalizare și nu se știe dacă vor avea, dar ei cer 800 euro/mp. Și cel din spatele lor, la aprox 200m, care e 550 eur/mp.

      1
      1
    • Ce fraier poate să dea 550 eur/mp pentru un apartament peste podul Berăriei situat în mirosurile de la stația de epurare și groapa de gunoi.
      Sorry for you Doru Marcatoru

    • Cătă nu ai înțeles oamenii aceia plătesc banii aceea nu pentru mirosuri ci pentru „penhouse”. Încearcă un pic să te pui în situația lor te trezești dimineța îți iei cafeau te duci la fereastră și admiri groapa de gunoi nu-i așa că îți crește inima.

    • Cătă, stau în zonă și acum, groapa de gunoi este închisă iar de la stația de epurare nu se simte nimic, poate cateva zile pe an, dar și această problemă se va rezolva. Trebuie privit în perspectivă, nu doar la ziua de astăzi. Încă n-am luat nimic, aștept să scadă prețurile. Zona are un potențial uriaș, în acea direcție se va extinde orașul, mai povestim peste 10 ani, când acea zonă va fi buricul târgului și voi vinde apartamentele la preț cel puțin dublu 🙂

    • @Paul
      Este musai ca nu cunva să deschizi fereastra că intră duhoarea și sa dus în stepe toată alint-aroma cafelei ;o)

    • @Doru Marcatoru

      Cafea fără aromă de femeie:

      Dacă vii cu posibila viitoare prietenă acasă pentru o seară romantică numai noaptea este bine să faci asta ca-să nu vadă aceaste nestemate arhitecturale la care se adaugă groapa de gunoi și stația de epuare, așa sa rezolvat asta.

      Cu mirosul este mai greu un pic să zicem că poți închiria o mașină de fițe care să-i ia ochi pe care o blindeze cu brăduți parfumați dar rămâne neacoperită distanța de la mașină la ușă pe care nu știu cum o poți fenta.

    • Ce tot vă legați de cei ce locuiesc în cartierul groapa de gunoi, și au cumpărat oameni terenuri și apartamente ieftine acum ei suportă consecințele este treaba lor ce aveți cu ei ?!

    • Și atunci care zonă ar fi mai potrivită, din punctul vostru de vedere? Viitorul cartier teraplast va fi mai potrivit pentru locuit, lângă centură și fabrici, cu poluare și trafic pe măsură? Sau în blocul lui Negrea în sensul de lângă MOL, unde din scară calci direct în stradă? Sau în Panoramic residence, pe deal, unde bate tot timpul vântul și oriunde vrei să mergi, este DEPARTE? Spuneți voi o zonă mai bună…

    • Eu aș vrea să locuiesc în cel din livadă de pe Drumul Dumitri Vechi nici cvartierele Teraplast sau Proditerm nu ar fi de neglijat.

  • O zonă extrem de proastă pentru locuințe este „la întuneric” cea din apropierea pârtiei Cocoșu în zgomotul zilnic al avioanelor și în bubuiturile de la poligonul de trageri.

    • @Relu Ce contează că este nașpa dacă politiceni înguști la minte au emis tâmpenia cu area rezidențială Cocoșu „la întuneric” .

    • Nu poți să ai mari așteptări de politiceni și de la cei din primărie ei au văzut acolo lângă pârtie niște terenuri unde mai pot sifona câte ceva.

    • Mai bine ar pune mâna să asfalteze pista aerodromului și să facă sitemul de balizaj pentru timp de noapte dacă un aeroport nu sunt în stare să facă !!!!!!!!!

    • @Irina

      În oraș mi-ar plăcea să locuiesc într-un bloc de pe Drumul Dumitri Vechi.

      Dacă aș avea o mulțime de banii mi-aș face o casă pe strada Simion Mândrescu acolo aș avea destul loc pentru o piscină care va avea soare și căldură toată ziua plus o grădină de vis și un teren de tenis.

    • @Alina
      Și eu aș vrea să am o casă și o piscină întrun loc unde să am soare și căldură toată ziua .

    • Pentru Alina,

      Eu aș renunța la piscină fiindcă nu o pot folosi iarna și aș înlocuio cu un pârâu leneș peste care să treacă un mic poduleț arcuit.

    • @ Gheorgheta
      Iarna piscina poate fi acoperită cu structură mobilă de metal și plexiglass.

    • @ Gheorgheta
      Iarna piscina poate fi încălizită cu o pompă de căldură. Pe strada Simion Mândrescu sunt suprafețe de teren de mărime suficientă unde se poate excava pentru a face o pompă de căldură puternică.

    • Fetelor lăsați piscina la cât știu eu că sunteți de cochete o să folosiți piscina de două ori pe an gândițivă mai bine la un loc pentru grătare și bere.

    • Yes…. Un grătar ca lumea din cărămidă de șamată lângă un chioșc unde să ai unde frigider unde să pui vinișorul la rece…..

    • Pe lângă grătar un ciubăr de acela ca la Valea Blasnei unde să stai în apă și să te delectezi cu un pahar de coniac de acela bun.

    • @Sergiu
      Brută ce ești înloc de ciubăr nu este mai elegant un jacuzzi de exterior ?!

    • @Alina,
      Vă trebuie piscină doar ca-să vă lăudați cu ea la prietene oricum nu o să o folosiți foarte des.

    • @Gheorgheta
      Pârâul leneș este plictisitor o cascadă învolburată este mult mai dinamică care să se continue cu un râu repede de munte printre pietre.

  • Ținând cont că Roseyarns sa închis și că Grupu TeraPlast a relocat producția fabrici Politub acum zona dintre strada Subcetate și Lucian Blaga trebuie utilizată numai pentru cartiere rezidențiale de locuințe și zone comerciale. Acum în acea zonă nu mai există alte fabrici sunt doar case și câteva blocuri precum și firme comerciale.

  • În Bistrița nu există un Mall adevărat așa cum scrie la carte ceva avem acum nu sut Mall-uri ci RetailParK. Un Mall super se poate face pe strada Simion Mândrescu.

    • Al nostru este Mall numai cu denumirea este lafel ca și pista de biciclete a lui Niculae de pe Colibiței :o)

    • Mall-ul de la noi nu se poate compara cu mall-urile pe bune de la Cluj-Napoca sau Târgu Mureș.

    • Nu există niciun spațiu de agrement unde să îți la-și în siguranță copii până îți faci cupărăturile.

    • Lafel nu există niciun Pub mai calumea unde să poți bea o bere bună sau mai multe cafele dacă cunva ești cu mașina până ce femeile vor bate toate magazinele și se vor uita la toate țoalele.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.