Actualitate Recomandări

Noua biserică de pe strada Ghinzii din Bistrița, sfințită de IPS Andrei

(FOTO-VIDEO) În a doua zi de Crăciun, IPS Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat noua biserică parohială situată pe strada Ghinzii din Bistrița.

După slujba de binecuvântare, IPS Andrei a oficiat, alături de un sobor de preoți și diaconi, prima Sfântă Liturghie în acest lăcaș de cult, care poartă hramul ”Buna Vestire”.

IPS Andrei l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe preotul paroh Florin Moldovan, cu dreptul de a purta cruce pectorală.

Piatra de temelie la noul lăcaș de cult a fost pusă în anul 2013, de Paști, iar lucrările de construcție a bisericii au început în luna septembrie a anului 2015. În prezent, interiorul lăcașului de cult este pregătit pentru pictură.

https://www.facebook.com/MitropoliaClujului/posts/2142156565844070?__xts__[0]=68.ARA0ZKOn5TYiAdD7w9CqrlkkrVH2jUna50jIQFGR6IYUzo9VazxU7Est_EfGyvR_cmrDCIHqvldSN6ZaRUESh7qZoXh_UC2CvHPZzRpLAZTCjoE8JJ4QjnBrdoho64qryjezUFz3PNV_P39OHgH2oud53a9eFgxpZ5Mv5_i5jPDzxKnygnoLdrbR2wxgtGZnymgfnazXcpS3yuvduCDELFsnVFktF8bUXvvXl-flFPyf8CgEoaqoiSL5JEnOon6ia5sHaUzEx4_XMbZk3fwFpbKBe_oLsFp3L7y11TmwIKeEjU2hdfN44CYPYWAC2ASpyt2ReIJp39X-3vn-7kwJ0a2Q-nBvLC7P6Lz325IMjx673t8-C6wyNNaenygMEoyaLYSo5GAT5T4ISWth4OnP9r68pPXtKoV0N_YbEFfq7UeJW8bBnJQnvEu9uYzdGUlutrtkWParPx1_gvfo97QP&__tn__=-R

30 comentarii

  • Poezia adevarata este sublima.
   Aceasta insulta rimata este sub limita bunului simt si ramane aici ca dovada a calitatii simtirii si nivelului de cultura si educatie al unui anonim.
   E in firea omului sa doreasca sa lase ceva reprezentativ in urma sa. In cazul ”poetului” care a scris mai sus, cu siguranta e reprezentativa rima ”ghines’ca”- ”budesca”.

   Vreo 200 de familii si-au dorit aceasta biserica si au contribuit la ridicarea ei. In urma lor va ramane cel putin atat.

 • Pentru talmudiştii anti-creştini şi anti-români care bântuie forumul timponline: să vă otrăviţi cu propriul venin.

  • romanii se uita la paradele nordcorenilor ca suedezii la bisericile romanilor (primii razand pe cand ceilalti …compatimitor!)

  • Parcă Biblia spune să îți iubești aproapele, și să dorești moartea cuiva este un păcat foarte mare. Dar tu totuși te crezi un bun creștin. Vei arde în focurile iadului. Pe Dumnezeu nu îl poți păcăli cu mersul la biserică, el știe că ai sufletul negru, știe că ești invidios și că dorești sincer moartea altora.

  • Nu-mi pasă deloc nici de urarea ta sinceră, nici de românismul tău, nici de nimic altceva atâta timp cât Europa ne socotește un popor de tâmpiți. Tu să ți le bagi pe toate undeva, acolo unde știi tu, constipatule.

  • Mulțumim frumos , pare că vom ieși din întuneric abia când psd și bor vor fi scoase în afara legii . Doamne ajută !

  • Rabinul nu mi-a mâncat prepuțul că nu-i kusher. Poate Andreicuțul. Am auzit că de când cu plăcuța suedeză o serviți la greu, până vă constipați.

  • Sa nu facem urari cand suntem furiosi. Sa nu fim furiosi.
   Cei care sunt plini de venin ii cunosc gustul si ii simt efectul. Nu le este usor.
   Dumnezeu sfantul sa-i ajute sa scape de pripriul venin.

  • Nord-coreenii, bietii, se inchina unui conducator „iubit” in care nu cred. Unii romani rad de ei pentru ca , privita din exterior, situatia poate parea hilara. Altor romani insa le este mila de ei pentru ca si ei au trecut prin cateva zeci de ani de parade si inchinaciuni in fata fostului conducator ”iubit”.
   Crezi ca suedezii ne compatimesc pe noi, romanii pentru ca ne inchinam lui Dumnezeu in care credem si construim chiar si in vremurile acestea lacasuri de slujire duhovniceasca si inchinaciune? Nu te voi contrazice pentru ca nu am discutat cu vreun suedez.
   Daca cumva suedezii ne-ar compatimi pentru acestea, atunci sentimentul ar fi reciproc, adica si noi i-am compatimi pe ei pentru lipsa de intelegere si lipsa de credinta in Dumnezeu.

  • Blind Guardian, sa nu pricinuim si sa nu dorim moartea nimanui. Sa le dorim tuturor ca pana inaintea celui din urma ceas sa scape de zbuciumul ratacirii si al indoielii si sa afle adevarul si dreapta credinta.

 • Incredibil cu ce izbe rusești se umple Bistrița. Pravoslavnicii aștia ne scot din Europa nu numai cu conștiința publică și cu orientarea politică ci și cu arhitectura. Avem în oraș cea mai vestică catedrală gotică din Europa și acum se umple de turle rusești. La sens altă comedie cu turnuri în formă de ceapă ca în Piața roșie. Popor, trezește-te!

  • Turlă rusească în capul tău de incult:

   De fapt, e o biserică în stil bizantin, plan treflat înscris, iar turnul e copia unei biserici celebre în arhitectură, Pantocrator din Constantinopol, din sec.. XII.

  • Alex,
   indiferent cum e Andreicuț, tu tot incult rămâi. Și încă unul cu atitudine, cum stă bine diletanților.

  • Arhitectura noului lacas de cult crestin ortodox este bizantina, nu ruseasca. Chiar da nu iti este pe plac, in timp ce participi la slujbe si te rogi cu maxima concentrare, acest aspect material nu mai conteaza. Conteaza doar trairea intensa a a rugaciunii in comuniune cu preotul si cu ceilalti credinciosi,

 • Este o minune că numai popii turnători fac impresie la Bistrița. Cei care și-au văzut de treabă, cei care au avut îndoieli, cei care au lecturi serioase în spate, nimic. Pentru bistrițenii constipați: Când turcii asediau Constantinopolul popii se certau între ei dacă să pună sa nu de un referendum privind orientarea sexuală a îngerilor. Pesediștii cred și astăzi că asta a meritat deoarece, atâta timp cât există Dragnea, Erdogan o să le fie rrromânilor cel mai bun prieten.

  • Am impresia ca esti off-topic din cauza numelor pe care le-ai pomenit aici. Dar inceputul comentariului tau m-a facut sa zambesc pentru ca mi-a amintit cata liniste si lumina mi-a „turnat” in suflet preotul cand treceam printr-o perioada grea.

 • Mersul la beserică nu te face creștin.
  Nu este nimic primitiv în ortodoxie, dimpotrivă, ea ar trebui să fie cunoscută în esența ei, căci e firea omului. Lucrul acesta e greu de realizat doar cu ajutorul popilor și al unor episcopi prea legați de cele ale lumii, cu prea mult PR în spate, prea preocupați de ziduri și betoane și de asocieri cu politicieni dubioși și farisei.

  • E adevarat ca este nevoie de mai mult. Preotul te ajuta, te sustine, te calauzeste dar si tu trebuie sa ai acea miscare sufleteasca ascendenta, acea preocupare si consecventa necesara elevarii spirituale in aceasta viata si mantuirii in cea de apoi.

 • Tu nu stii ca BISERICA IN ROMANIA e lucrare strategica!
  Intreband asemena aberatii tu te opui DEZVOLTARII ROMANIEI!
  Tu trebuie sa taci si daca o sa-ti faci vreodata o casa sa ai teren mai mult pentru parcare, loc cu verdeata si distante fata de vecni.
  Acea biserica nu respecta nici una doar LOC DE PROPAGANDA ELECTORALA!
  FACE-TI UN SONDAJ la iesirea din biserica, 90% voteaza cum voteaza popa!

 • Titlul nu e corect, biserica nu a fost sfințită. A fost doar o slujbă cu un episcop, o binecuvântare. Până la sfințire mai e mult. Poate peste vreo 10 -15 ani. Biserica e drăguță, păcat că e goala. Dacă a doua zi de Crăciun a fost doar atâta lume, înseamnă că într-o duminică obișnuită sunt 20-30 de oameni. Oricum in maxim 10 ani toate aceste edificii vor fi goale. Poate și mai repede cu astfel de slujitori ai lui ‘mnezeu. In Olanda in fiecare zi se închide o biserică, asta va fi viitorul și la noi.

  • Da, biserica e pregatita pentru a fi pictata. Cu ajutorul lui Dumnezeu si prin ravnapreotilor si enoriasilor se va face si pictura.
   Daca ai fi fost duminicile la Sfanta Liturghie, n-ai fi facut presupuneri gresite in privinta numarului de credinciosi de acolo.
   Cum ai facut deja o afirmatie eronata intr-o chestiune atat de simpla, nu se pune problema sa fie luata in seama ”profetia” in legatura cu viitorul acestei biserici.
   Totusi, cu un lucru din cele spuse de tine as putea fi de acord: biserica este draguta.
   Trebuie sa aduc o modificare: biserica este frumoasa.
   Sa se bucure de ea toti cei care au dorit-o si sa le fie de folos!

 • Nord-coreenii, bietii, se inchina unui conducator „iubit” in care nu cred. Unii romani rad de ei pentru ca , privita din exterior, situatia poate parea hilara. Altor romani insa le este mila de ei pentru ca si ei au trecut prin cateva zeci de ani de parade si inchinaciuni in fata fostului conducator ”iubit”.
  Crezi ca suedezii ne compatimesc pe noi, romanii pentru ca ne inchinam lui Dumnezeu in care credem si construim chiar si in vremurile acestea lacasuri de slujire duhovniceasca si inchinaciune? Nu te voi contrazice pentru ca nu am discutat cu vreun suedez.
  Daca cumva suedezii ne-ar compatimi pentru acestea, atunci sentimentul ar fi reciproc, adica si noi i-am compatimi pe ei pentru lipsa de intelegere si lipsa de credinta in Dumnezeu.

 • Abia a fost ridicata biserica. Inca n-a prins nicio perioada electorala…
  Totusi… in cabina de vot preotul nu va putea sa ma insoteasca, asa cum nimeni altcineva nu ma va putea insoti. Nici macar cei care m-au cadorisit de-a lungul timpului cu pixuri, galeti, cizme de cauciuc, servetele demachiante, insigne, sacose de plastic si cartonase cu promisiuni si urari de bine.
  In privinta amplasarii imobilului, aceasta depinde de aprobarile unor institutii.
  Un vecin este nemultumit. Altii sunt multumiti. Multi sunt foarte bucurosi.
  Mie mi-ar placea sa locuiesc in imediata vecinatate a bisericii.
  Apropo! Schimb apartament decomandat, 3 camere, etaj I cu casa si gradina in imediata vecinatate a bisericii.

 • Europa nu ne socoteste un popor de tampiti. Este sigur ca unii cetateni europeni au aceasta impresie despre romani, asa cum unii romani au o impresie proasta despre englezi, despre olandezi etc. Asta se intampla pentru ca pretutindeni exista oameni cu comportamente detestabile dar si pentru ca pretutindeni exista oameni care au prostul obicei de a generaliza.
  Oare cum ne-ar privi Europa sau chiar intreaga lume daca
  – am crede cu totii in Dumnezeu;
  – nu ne-am face niciun idol caruia sa ne inchinam;
  – n-am lua numele Domnului Dumnezeu in desert;
  – ne-am aminti de ziua Domnului si am cinsti-o;
  – i-am cinsti pe parintii nostri;
  – n-am ucide;
  – n-am fi desfranati;
  – n-am fura;
  – n-am ridica marturie mincinoasa impotriva aproapelui nostru;
  – n-am pofti nimic din ce este al aproapele nostru;
  – ne-am iubi aproapele ca pe noi insine;
  – l-am iubi pe Domnul Dumnezeul nostru cu toata inima, cu tot sufletul si cu tot cugetul nostru?
  Ortodoxia se straduieste sa aduca oamenii la acest nivel.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.