Actualitate

Noua Sală Polivalentă nu poate fi încă folosită. Evenimentele, mutate în sala din parcul municipal

Meciul de retragere al handbalistei Valentina Ardean Elisei, programat marți 16 august, și turneul internațional din 19-21 august, cu participarea echipelor Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, SCM Râmnicu Vâlcea, Metz Handball și Ferencvarosi Budapesta, nu vor mai avea loc în Sala Polivalentă din Unirea recent finalizată, ci în cea veche din parcul municipal.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a susținut o conferință de presă alături de directorul CS Gloria 2018, Eugen Cosma, în care a explicat situația:

”Din păcate, am o veste tristă pentru iubitorii sportului. În urma ultimei analize făcute cu reprezentanții CNI, evenimentele nu pot avea loc în noua sală, neavând terminate procedurile legale pentru transferul sălii de la CNI la Consiliul Județean și de aici în administrarea clubului. Siguranța oamenilor, respectarea legii sunt în fața oricărei dorințe. Mi-am dorit foarte mult ca aceste evenimente să aibă loc în noua Sală Polivalentă, din păcate nu am reușit să găsim o soluție legală, nici măcar de utilizare provizorie. Negăsind o soluție legală, nu-mi pot permite în niciun fel să organizez un eveniment de asemenea amploare, neavând întrunite toate condițiile prevăzute de lege. Situația este foarte neplăcută, dar legea nu este negociabilă. Sala este fizic finalizată, dar documentele care trebuie făcute cer un anumit timp, anumite proceduri. Sunt principalul vinovat, dacă vreți, am încercat să facem un protocol de utilizare provizorie a sălii, eram dispus să îmi asum tot ce era nevoie să îmi asum, dar legislația nu prevede varianta unui protocol pentru utilizarea unei investiții netransferate către autoritatea locală. Îmi cer mii de scuze tuturor iubitorilor sportului pentru acest inconvenient, am încercat toate variantele, din păcate nu am găsit una care să fie agreată de CNI, care spune pe bună dreptate: ce articol de lege prevede posibilitatea de a face un protocol de utilizare temporară a investiției care este încă în derulare.

Toate evenimentele se vor muta în Sala Polivalentă veche. Pregătim tot ce este necesar ca evenimentul să fie la cele mai înalte standarde pe care ni le permite vechea Sală Polivalentă. Va fi montat un ecran mare în pacarea din față pentru ca toată lumea care își dorește să poată urmări evenimentul. Și turneul amical se va desfășura în sala veche. Nu se schimbă nimic în program, ci locația și numărul de locuri disponibile. Pentru noua sală s-au dat aproape 2.000 de invitații pentru evenimentul de marți. Sala veche are 970 de locuri. În afară de sponsori, parteneri și de invitații Valentinei Ardean Elisei, toate biletele gratuite vor fi pentru public, din 970 de locuri îmi doresc ca minim 700 să rămână pentru public. Invitațiile vor putea fi rezervate de pe eventim.ro sau fizic de la sală, vom anunța exact programul în cel mai scurt timp. Invitațiile date nu sunt valabile, este o altă configurație a sălii, alt număr de locuri, alt număr de rânduri.

Am luat în calcul toate variantele, inclusiv amânarea evenimentelor, am vorbit cu Valentina Ardean Elisei, are invitate foste jucătoare care au și ele un program, toată lumea și-a făcut un anumit program. I-am propus amânarea, dar alegerea ei a fost să mutăm evenimentul la sala veche pentru că era foarte greu cu câteva zile înainte să anunțe toți invitații că se amână. Decizia i-a aparținut ei. Turneul internațional nu poate fi amânat pentru că echipele au programul lor, la finalul lunii august încep campionatele, în septembrie și cupele europene, deci varianta de a amâna nu exista.

Din estimările celor de la CNI, primul eveniment în noua Sală Polivalentă se va putea face undeva la finalul lunii septembrie, dar nu mai am curaj să mai avansez vreun termen sigur. Vom face atunci un alt eveniment de inaugurare a sălii”.

CS Gloria 2018 a comunicat pe Facebook: ”În sport, înveți că trebuie să te adaptezi rapid și să joci cât de bine poți, indiferent de circumstanțe. Din cauza unor proceduri administrative, evenimentele sportive programate pentru săptămâna următoare – meciul de retragere al Valentinei Ardean Elisei, prezentarea lotului Gloriei 2018 pentru viitorul sezon competițional și turneul internațional din perioada 19-21 august – revin în Sala Polivalentă din municipiul Bistrița. Pentru public vor fi emise noi invitații pentru meciul de retragere al Valentinei Ardean Elisei, în sistem online dar și la casieria Sălii Polivalente. În fața sălii va fi amplasat un ecran dar și scaune pentru toți cei care v-ați arătat interesul pentru cele două evenimente. TVR vine la rândul său în sprijinul nostru cu transmisii live. Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Ulterior, au fost anunțate și zilele în care se vor distribui invitațiile gratuite:

https://timponline.ro/cum-puteti-intra-in-posesia-invitatiilor-gratuite-pentru-meciul-de-retragere-al-valentinei-ardean-elisei/

Vineri 12 august, Sala Polivalentă din Unirea a fost inaugurată oficial.

13 comentarii

 • Încă un fâs mare al politrucilor bistrițeni!! Așa păcălim și prostim poporul ! Întotdeauna au cele mai bune intenții, dar lucrurile ies mai puțin bine! De ce vorbesc fără sa cunoască legislația și procedurile? Sa auzim numai de bine!

 • Politicul a mai inaugurat o autostrada caer imediat sa surpat si in urmatoarele zlie au inchiso pentru reparatii, sperr sa nu se intample asat si cu noua sala deschisa cu atata tam-tam. Sunteti de rasul lumii!

 • Inca un exemplu ca politica nu e ceea ce pare…ne aflam in fata UNEI INAUGURARI A UNEI LUCRARI CATD NU E TERMINATA …exact ca toate lucrarile pesediste care nu are aviz isu sau nu are autorizatia de construire emisa sau nu s a sudat la acoperis ..sau TREBUIA INAUGURATA CA ACUM AVEA LIBER PREMIERUL CA MERGE IN CONCEDIU…
  daca tot suntem expusi la asemenea farsa pitica eh pulsez SI PREZIC CA LA PRIMA ZAPADA ACOPERISUL DIN ACELE FERME METALICE VA CEDA…. PENTRU CA a fost implicata forta politica din romania …
  Asta e tara in care platim impozite Degeaba….
  Consider ca cine a hotarat sa bage in acea sala un numar de oameni intr o investitie care nu a fost finalizata sa fie bagat la inchisoare pentru tentativa de omor….

 • În toată povestea asta sala-i pe ultimul loc.
  Nu despre sală-i vorba.
  Este vorba că tov. Ciolășescu n-a avut loc liber în agendă pentru baia de mulțime promisă decât ieri.
  Și tov prim s-a conformat, ca să fie lăudat.
  Asemănările cu veche iepocă sunt la fel de numeroase ca între doi gemeni.
  Vă aduceți aminte de vizitele lui ceașcă la invitația tovilor primi, pentru a-i fi prezentate lucruri spoite pe dinafară, care mai apoi dura luni până erau terminate (pentru a funcționa tot prost).
  Năravul din fire n-are lecuire.
  Cum am mai putea spune, cu argumente, ”mândru că sunt român” ?
  Rușinea creată de modalitatea producerii gestului în discuție și de atitudinea discriminatorie a organizatorilor a roșit obrazul și părții din populație neafectată de așa-zisa ”ciumă” !

 • Aloooo. Oare realizam în ce tara trăim? Oare cât ne mai răbda Dumnezeu? Popor de prosti conduși de și mai prosti!!!! Inaugurare au aprobări? Doamne?!!!!!

 • Niciun prim-ministru, președinte de țara sau de consiliu județean nu se pricepe la toate, dar are consilieri.
  Consiliul Județean are angajați, are juriști care ar fi trebuit sa îl tragă de mâna pe DL Radu Moldovan, sa îl atenționez că nu poate organiza evenimente îl noua sala polivalenta.
  Nu este vina domnului Radu Moldovan, este vina juriștilor din Consiliul Județean. ,
  Dar pe ei cine i-a angajat?
  Domnule Radu Moldovan, daca zburați cu avionul ce preferați? Un pilot profesionist, sau un pilot angajat ptcă e ruda cuiva, ssu pt că e membru de partid?

 • https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100154113

  Cum sa poata fi folosita noua Sala Polivalenta, cand mai sunt lucrari de realizat de 6.089.573,89 la care se adauga TVA. Citez Sase Milioane Optzecisinouamii cincisutesaptezecisitreilei, optzecisinouabani, la care se adauga TVA in valoare de 1.157.019,04 lei. Deci total lucrari suplimentare de realizat in valoare de ….. 7.246.592,93 lei.
  Licitatia a fost postata in data de 17.08.2022 cu termen de depunere in data de 02.09.2022.
  Estimand perioada de evaluare a ofertelor plus perioada de executie a lucrarilor suplimentare, si perioada administrativa de Receptie, intabulare, transfer catre CJBN…. undeva in 2023 pe vremea aceasta poate vom putea folosi sala polivalenta.

  Bafta si succes!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS