Social

Ce au găsit inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri. ”Nu mai faceți așa!”

În perioada aprilie – mai, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au controlat peste 25.000 de pubele negre din toate zonele județului, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

”Nu mai depuneți deșeuri reciclabile în pubela neagră, pubelă destinată deșeurilor reziduale. Riscați să fiți amendați cu sume cuprinse între 100 și 300 lei!”, transmite ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

În cadrul acestor acțiuni de control s-a pus accent pe informarea cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

”Constatăm că încă mulți cetățeni nu colectează deșeurile selectiv. Din păcate, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsud au găsit cantități semnificative de deșeuri reciclabile în pubela neagră. Deșeurile depuse în pubela neagră se duc direct pe groapă, nu intră în stația de sortare. Pierdem lună de lună deșeuri reciclabile pentru că nu sunt puse la locul lor în recipienții destinați fracțiilor reciclabile. Deșeurile reciclabile din aluminiu, din hârtie / carton și din plastic au valoare dacă sunt colectate separat corect și generează venituri semnificative pentru comunitățile din județul nostru. Este o risipă de resurse importante să aruncăm deșeurile reciclabile în pubela neagră”, a menționat ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

2 comentarii

 • N-o să găsiți vreo carte (de citit, nu de joc) în pubela neagră.
  Dar sticle – fără număr !
  Trăiască educația ce ne-a adus pe noi culmi de civilizație !

  10
  3
 • Domnilor șefi de la ADI,cumpărați pubele verzi și albastre pentru case și totul o sa fie mult mai bine ,decât sa aruncați sacii peste gard sau poarta de nu le găsești ,le ia vântul,un pretenas etc și nu dați banii primăriilor din procentul obținut in urma reciclarilor,ca nu primăriile selectează și omul ,atunci investiți in așa ceva,adică tomberoane și nu mai dați amenzi aiurea și găsiți soluții ,care sa ușureze munca oamenilor și a voastră care munciți la Tarpiu SIMPLU ȘI VOINȚA

  23
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.