Actualitate Recomandări

Nu mai sunt teste de salivă. ISJ anunță cum se va proceda de săptămâna viitoare

În urma aplicării testelor de salivă la elevi nu au fost raportate cazuri pozitive, informează Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, potrivit căruia stocul de teste a fost epuizat, așa încât, luni, 13 decembrie, nu se va mai face testarea elevilor.

”Situația privind grupele/clasele suspendate din cauza cazurilor de Covid-19 se centralizează zilnic, la nivelul județului.

Vineri, 10 decembrie 2021, situația se prezintă astfel:

  1. Toate unitățile de învățământ din județ funcționează cu prezența fizică a elevilor la școală.
  2. Testarea Covid a elevilor se realizează acasă pentru marea majoritate a unităților de învățământ din județ. Pentru trei unități de învățământ s-a optat ca testarea să fie realizată la școală și pentru alte patru în regim mixt.
  3. Nu au fost raportate cazuri pozitive în urma aplicării testelor de salivă la elevi.
  4. În funcție de cazurile de preșcolari/elevi infectați cu Covid-19, grupele/clasele respective întră în scenariul de funcționare online. La nivelul județului există 2 formațiuni de studiu (grupe/clase) care își desfășoară activitatea online.
  5. La acest moment, sunt raportate un caz activ Covid-19 în rândul personalului și 5 în rândul elevilor.
  6. Până în acest moment, nu s-au primit teste de salivă pentru săptămâna viitoare. Prin urmare, luni, 13 decembrie 2021, nu se efectuează testarea elevilor”, a transmis ISJ printr-un comunicat.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mai are de livrat 7 milioane de teste pe bază de salivă în școli, iar acestea sunt programate în perioada 17 (vineri)-21 (marți) decembrie, în condițiile în care 23 decembrie este ultima zi de școală înaintea vacanței de Crăciun.

În concluzie, săptămâna aceasta și cealaltă testele nu vor fi disponibile pentru elevi, sau cel puțin nu pentru toți elevii, potrivit graficului de livrare detaliat de secretarul de stat din Ministerul de Interne.

Etichete

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS