Actualitate Social

O asociație cu sediul acasă la Botiș a primit 21 de miliarde de lei vechi de la UE și Guvern

Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița, cu sediul pe strada Cloșca nr. 3A, mai precis acasă la ministrul Ioan Botiș, și-a scos fața în lume, adică la Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM.

La bursă, principala preocupare a Alinei Căpraru (foto), șefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botiș, a fost să se fotografieze și să împartă șomerilor pliante. Pe aceste hârtii scria mare că organizația implementează un proiect numit „Șansa la demnitate”, finanțat de Uniunea Europeană, Guvernul României și Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Pe pliant se găsea oferta acestei organizații pentru muritorii de rând care nu au avut șansa să locuiască pe strada Cloșca și să fie vioara întâi într-un minister în care se împarte cu generozitate din tortul european al banilor.

Iată ce își propune asociația nonguvernamentală (sic!): informare privind piața muncii, consiliere și mediere pe piața muncii (adică același lucru pe care îl face și AJOFM sau ar trebui să-l facă), formare profesională în ocupațiile de sudor, mașinist, stivuitor (meserii ce pot fi învățate lejer în Centrul de formare profesională al AJOFM) și sprijin pentru ocupare pe piața muncii. În ce privește ultima ofertă, să fim serioși! 

În pliant mai scrie că participarea la acest program este gratuită și că în cadrul lui șomerul va învăța cum să-și facă un CV, să se prezinte la un interviu, să caute locul de muncă ce i se potrivește, dar și să facă practică la angajatori renumiți de pe raza județului. Să-ți faci un CV poți învăța singur, să te prezinți la un interviu nu e mare lucru. Poți afla cu ușurință dintr-o carte de dezvoltare personală.

Singurul lucru cu adevărat util este că fiecare participant primește și 200 de lei, transport gratuit la curs și certificat de calificare.

Ca să facă toate aceste lucruri, Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița are la dispoziție 2,13 milioane de lei (21 de miliarde pentru cei care mai au probleme cu banii vechi și noi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul național (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuția beneficiarului este de 44.000 de lei, adică mai nimic. (http://www.runv.ro/docs/lista%20beneficiari%20pr%20contractate.pdf)

De pe site-ul organizației aflăm că aceasta a fost înființată în anul 2007 „ca un răspuns la cererea pieței muncii în județul Bistrița-Năsăud”.

„Perioada 2008-2009 a fost cea în care piața forței de muncă a fost dezechilibrată, existând o ofertă masivă de locuri de muncă. În contextul actual datorită crizei economice dezechilibrul pe piața muncii există în continuare, dar situația s-a schimbat la polul opus, existând o ofertă masivă de forță de muncă. Cu toate acestea, agenții economici întâmpină greutăți în încadrarea în muncă datorită lipsei sau slabei calificări a acesteia. Scopul asociaței este de a contribui la promovarea dezvoltării locale durabile, prin inițierea, dezvoltarea și implementarea unor proiecte care pot fi finanțate prin diferite programe accesibile României. Menționăm că asociația reprezintă astfel interesele a peste 9000 de angajați, și o rețea de sprijin și stimulare pentru întreg județul Bistrița-Năsăud”.

Tot de aici, aflăm următoarele date despre organizație:

Cod de înregistrare fiscală: 22414224
Nr. de la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor: 32/13.09.2007
Adresa poștală: Str. Cloșca, nr. 3A, Bistrița, 420133
IBAN: RO12RZBR0000060013006034, Raiffeisen Bank Bistrița
Tel: +40363 401410
E-mail: office@euroactivbn.ro
Website: http://www.euroactivbn.ro

De pe site-ul Ministerului Muncii, mai aflăm că ministrul în funcție, Ioan Nelu Botiș, locuiește și dânsul pe aceeași stradă Cloșca, la numărul 3. Dânsul nu a fost însă la Bistrița, vineri, să se fotografieze cu echipa de implementare a proiectului. Poate data viitoare!

Cristiana Sabău

Iată și alte dovezi:

Număr unic dosar: 9301/190/2010
Înregistrat în data de: 21.10.2010
Obiect dosar: acordare personalitate juridică
Materia juridică: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părți: ASOCIAȚIA „ȘANSA LA DEMNITATE” : Petent
CĂPRARU ALINA GABRIELA : Petent
 
8447/190/2010
Înregistrat în data de: 23.09.2010
Obiect dosar: modificări acte constitutive persoane juridice
Materia juridică: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părți: ASOCIAȚIA PARTENERIAT EUROACTIV BISTRIȚA : Petent CAPRARU ALINA GABRIELA : Petent
Biroul parlamentar din colegiul uninominal nr.1, Bistrița-Năsăud:
 • Str. Liviu Rebreanu, nr.43, Bistrița
 • Tel: 0263/212.130, 0733/558.215
 • Persoana de contact: Căpraru Alina Gabriela (consilier parlamentar)
 • E-mail: biroupresabotis@yahoo.com
 •   

  Etichete

  16 comentarii

  Apasă aici ca să comentezi

  Reguli pentru comentarii. Click aici.