Actualitate Cultură

O cântăreaţă din Căianu Mic, stabilită la Sibiu, invitată de onoare la Festivalul „Pană de păun”

Viorica Telcean, o interpretă de muzică populară născută la Căianu Mic, dar stabilită la Sibiu, a deschis, sâmbătă seara, ediţia a noua a Festivalului Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc "Pană de păun". Membra Ansamblului Cindrelul-Junii Sibiului a fost copleşită de atenţia gazdelor.

Aşa cum se ştie, la fiecare ediţie a Festivalului „Pană de păun” sunt invitaţi interpreţi care fie împlinesc o anumită vârstă, fie sunt mesageri ai folclorului din judeţul nostru în alte locuri din ţară. Anul acesta, invitată la festival a fost Viorica Telcean din Căianu Mic, acum membră a Ansamblului folcloric Cindrelul- Junii Sibiului.

Organizatorul festivalului, Alexandru Pugna, a fost cel care a prezentat-o spunând că Viorica Telcean a fost invitată la festival pentru a i se mulţumi pentru că poartă locurile natale în suflet, „dar mai ales în cântec”. El i-a oferit o diplomă de excelenţă şi un buchet de flori din partea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a preşedintelui Emil Radu Moldovan.

„E o mare onoare pentru noi că în acest ansamblu de prestigiu Cindrelul-Junii Sibiului, bistriţenii au un reprezentant de mare valoare şi o să vă convingeţi ascultându-i şi cântecele”, a spus Alexandru Pugna.

O diplomă şi un buchet de flori a primit invitata şi din partea primarului Bistriţei, Ovidiu Creţu: „O felicit pe doamna Telcean, îi urez multă sănătate şi fericire. Îi doresc să promoveze folclorul nostru ca şi până acum”, a spus edilul.

De asemenea, Viorica Telcean a mai primit câteva dovezi de preţuire şi din partea lui Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, totodată preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor. „Bistriţa este în acest moment un oraş apreciat la nivel naţional şi internaţional pentru ceea ce se întâmplă în cultura judeţului nostru. Nu am putea realiza nimic dacă nu am avea sprijinul primarului Ovidiu Creţu sau a vicepreşedintelui CJ, Alexandru Pugna, oameni care ştiu să simtă pentru artă şi să vină lângă artişti şi atunci când le e bine şi când au greutăţi”, a spus Dorel Cosma.

Copleşită de atât de multe atenţie din partea gazdelor, Viorica Telcean a spus că le mulţumeşte tuturor. „Sunt foarte emoţionată, mi-aţi făcut o mare surpriză. Sunt onorată că mă aflu aici cu câteva cântece din zona noastră, dar şi din zona Sibiului, acolo unde eu locuiesc acum. Vă iubesc, vă preţuiesc, vă doresc numai bine. Multă sănătate!”.

Festivalul, în finala căruia au intrat 20 de tineri interpreţi, va continua şi duminică.

pana de paun 3 pana de paun 4 pana de paun 5 pana de paun 2

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.