Cultură

O nouă ediție a Ateneului de Bistrița, joi la Palatul Culturii

A doua ediție din acest an a Ateneului de Bistrița, serie de conferințe la care municipalitatea invită personalități ale culturii și științei într-un cadru dedicat dezbaterilor libere privind procesele și tendințele de evoluție ale vremurilor noastre, îl care ca invitat pe pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană.

Conferința cu tema ”De ce tace Dumnezeu?” va avea loc la Palatul Culturii joi 14 martie, începând cu ora 18.00, iar intrarea este liberă.

Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană este titularul catedrei ”Studiul Noului Testament” la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat de Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și cu Protopopiatul Ortodox Bistrița.

Până acum, la Ateneul de Bistrița, invitați au fost diplomatul Lazăr Comănescu, regretatul politolog româno-israelian Michael Shafir, regizorul Silviu Purcărete, diplomatul Dumitru Preda, scriitorul Mircea Cărtărescu, scriitorul Aurel Rău, istoricul Ioan Aurel Pop (președintele Academiei Române).

1 comentariu

 • Motto:
  „Nu-ţi cer un lucru prea cu neputinţă
  În recea mea-ncruntată suferinţă.
  Dacă-ncepui de-aproape să-ţi dau ghies,
  Vreau să vorbeşti cu robul tău mai des.
  De când s-a întocmit Sfânta Scriptură
  Tu n-ai mai pus picioru-n bătătură
  Şi anii mor, şi veacurile pier
  Aci sub tine, dedesubt, subt cer.
  Când magii au purces după o stea,
  Tu le vorbeai — şi se putea.
  Când fu să plece şi Iosif,
  Scris l-ai găsit în catastif
  Şi i-ai trimis un înger de povaţă —
  Şi îngerul stătu cu el de faţă.
  Îngerii tăi grijeau pe vremea ceea
  Şi pruncul, şi bărbatul, şi femeia.
  Doar mie, Domnul, vecinicul şi bunul,
  Nu mi-a trimis, de când mă rog, niciunul…”
  (Tudor Arghezi- Psalmul V)

  Intrebarea „De ce tace Dumnezeu?” a făcut obiectul predicii Preotului Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană titularul catedrei de Studiul Noului Testament de la de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universitătii Babeș-Bolyai, rostită în Duminica a 17-a după Rusalii (a Canaanencei), la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, 29 ianuarie 2023:
  (vezi: https://radiorenasterea.ro/de-ce-tace-dumnezeu-predica-la-duminica-a-17-a-dupa-rusalii-a-canaanencei-pr-prof-stelian-tofana/)
  In acelasi an, pe 2 aprilie 2023 pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană a susținut o conferință cu tema „De ce tace Dumnezeu…? în judetul Maramureș la Centrul Cultural din localitatea Dumbrăvița.
  Iată că in acest an pe 14 martie, 2024 pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană va susține o conferință pe aceeasi temă la Palatul Culturii din Bistrița, în căutarea răspunsului la întrebarea „De ce tace Dumnezeu”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS