Cultură

Proiecții de filme documentare de artă spectaculoase la Happy Cinema Bistrița

Happy Cinema Bistrița invită publicul iubitor de frumos la o serie de proiecții de filme documentare de artă spectaculoase. Aceste proiecții reprezintă o experiență culturală și educațională memorabilă, participanții având ocazia să vizioneze filme documentare despre renumiți pictori din arta plastică internațională.

În perioada aprilie – iunie 2024, spectatorii se vor bucura de Jeff Koons: Portretul unei vieți, Vermeer: Retrospectiva, Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili, Klimt și sărutul, Borromini și Bernini: Provocarea perfecțiunii.

”Prin seria de proiecții de filme de artă Happy Cinema aduce împreună două domenii culturale distincte, dar complementare. Dorim să oferim publicului nostru oportunitatea de a experimenta și aprecia mai profund arta cinematografică și arta vizuală”, spune Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema.

Programul proiecțiilor:

Jeff Koons. A Private Portrait este un film documentar captivant ce explorează viața și lucrările remarcabile ale celebrului artist contemporan Jeff Koons. În acest film, spectacolul artei se întrepătrunde cu povestea personală a artistului, oferind o perspectivă intimă asupra geniului său creativ și a impactului său asupra lumii artei moderne. Este o incursiune fascinantă în universul unic al lui Jeff Koons și o călătorie impresionantă în lumea artei contemporane. Jeff Koons este considerat pe scară largă unul dintre cei mai influenți, populari și disputați artiști ai ultimelor 30 de ani. Koons transformă obiectele fabricate în masă, de zi cu zi, în cele mai înalte forme de artă.

În primăvara anului 2023, Rijksmuseum din Amsterdam și-a deschis porțile pentru cea mai mare expoziție Vermeer din istorie. Conținând lucrări împrumutate din întreaga lume, această retrospectivă majoră aduce împreună cele mai faimoase capodopere ale lui Vermeer, inclusiv Fata cu cercel de perlă, Geograful, Lăptăreasa, Doamna scriind o scrisoare cu servitoarea ei și Femeia ținând o balanță. Acest nou film marca Exhibition on Screen invită publicul la o vizionare privată a expoziției, însoțită de directorul Rijksmuseum și curatorul expoziției. O oportunitate cu adevărat unică în viață!

Munch. Love, ghosts and lady-vampires este un film captivant ce explorează viața și lucrările remarcabile ale celebrului artist norvegian Edvard Munch. Cu o abordare inedită, filmul aduce în prim plan povestea complexă a artistului, ilustrând influențele emoționale, fantomele din trecut și relațiile tumultoase, precum și fascinația sa pentru simbolurile puternice, cum ar fi vampirii. Prin intermediul imaginilor remarcabile și al interviurilor cu experți în artă, filmul oferă o incursiune profundă în universul artistic al lui Edvard Munch și în lumea sa interioară plină de pasiune și mister. Este o călătorie fascinantă în viața și operele unuia dintre cei mai influenți artiști din istoria artei moderne. Societatea modernă are o datorie enormă față de pictorul Edvard Munch, de la Andy Warhol la Ingmar Bergman, de la Marina Abramovic la Jasper Jones. Picturile sale au devenit simboluri, dar și un semn al tragediilor din secolul al XX-lea.

Experții examinează calitățile care fac ca pictura lui Gustav Klimt, „Sărutul”, să fie o lucrare iconică și durabilă. Sărutul de Gustav Klimt este una dintre cele mai recunoscute și reproduse picturi din lume. Este poate cel mai popular poster de pe pereții dormitoarelor studenților de la Beijing la Boston. Pictată la Viena în jurul anului 1908, imaginea evocatoare a unui cuplu necunoscut îmbrățișându-se a captivat privitorii cu misterul, senzualitatea și materialele strălucitoare de la crearea sa. Dar ce se află în spatele atracției picturii – și cine a fost artistul care a creat-o? Aprofundând detaliile despre aurul real, designurile decorative, simbolismul și erotica fierbinte, un studiu atent al picturii ne duce la remarcabila Viena a sfârșitului de secol, când o lume nouă se confrunta cu cea veche.

Borromini and Bernini: A Challenge for Perfection explorează rivalitatea și colaborarea dintre doi dintre cei mai mari arhitecți ai epocii baroce, Francesco Borromini și Gian Lorenzo Bernini. Prin povestea lor, filmul ne poartă în inima Romei secolului al XVII-lea, unde arta și arhitectura atingeau apogeul. Cu o abordare profundă și autentică, filmul dezvăluie nu doar frumusețea și complexitatea lucrărilor lor, ci și drama și emoția din spatele acestor capodopere arhitecturale. Este o călătorie fascinantă în universul fascinant al creației artistice, în care perfecțiunea este mereu o provocare de depășit.

Biletele se pot achiziționa online de pe https://www.happycinema.ro/happy-bistrita/filme-spectacole. Filmele sunt în limba engleză, cu subtitrare în limba română.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS