Actualitate

Soluție din acid acetic și apă, vândută pe post de oțet din vin, retrasă definitiv de la vânzare

Magazinele Lidl trebuie să retragă definitiv de la comercializare din circuitul uman un produs care apărea la raft sub denumirea de ”oțet din vin”, însă, în realitate, este o soluție obținută din acid acetic și apă, a informat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

”În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ” Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă”, se arată într-un comunicat alș ANPC.

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menţionată, a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului „Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării.

”Am convingerea că, până la urmă, toţi marii operatori economici înţeleg că suntem în aceeaşi tabără. Vrem consumatorii mulţumiţi, la adăpost de orice pericol şi încrezători în produsele şi serviciile puse pe piaţă. Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu

Etichete

9 comentarii

 • Ce sa ne mai miram daca si combustibilul de la avioanele de lupta ale armatei de cad alea ca mustele si solutiile de dezinfectie din spitale s au furat .Faptele cu combustibilul s au petrecut in perioada 2018-2019 cand era ministru apararii ,Ciuca .El zice ca nu stie nimic.

  22
  1
  • Răpunderea este a producătorului, distribuitorul poate fi tras la răspundere doar în cazul în care nu a primit certificat de calitate și conformitate că e vorba de oțet din vin.

   6
   2
  • E un produs 100% românesc. În goana de a aduce pe rafturi produse românești pentru a fi mândri că suntem români Lidl și-a luat țeapă. Vina e a producătorului care a vândut altceva decât scrie pe etichetă și standardul de produs.

   4
   1
 • Otrava asta trebuie retrasa după piata!Producătorul recheama produsul îl reambaleaza sub alta denumire si-l revinde mai scump!Ăștia nu stiu sa piarda!Cand l -ai prins arde-l tata sa-l usture si-n cur!

  8
  2
  • Voi, la scoala (la chimie, in clasa a VII-a), nu ati invatat ca otetul e acid acetic (cu o anumita concentratie)? Ce otrava?
   Dati o cautare pe google…. pe wikipedia ….va lamuriti.
   Sigur e o problema cu denumirea (l-au numit otet din vin, daca ii ziceau doar otet… era corect), nicidecum cu toxiciatea.
   Cand cumperi un otet cu 2 lei litrul, iti imaginezi ca e otet din vin? Otetul transparent din Kaufland credeti ca e altfel de otet?
   Probabil vor si autoritatile sa arate ca isi fac treaba…
   Sa retraga bauturile tip Cola de pe piata ca au aciditate mai mare decat otetul si multe alte elemente nocive. Dar pe Cola nu scrie Seineana…

   21
   2
 • Furnizoru trebuia sa mearga pe la Bucuresti la imparatie …Altfel ,acidul acetic e periculos.Bine ca si Dolha daca vedea primul ca scrie acid acetic pe sticla credea ca e de pus in bateriile auto.

  3
  3
 • Poftiti la euri si la cancer de pe rafturi, ca de la buna din gredina nu prea mai servim. Ca acolo e de lucru nu de mers la shooping.

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.