Actualitate Recomandări

O veste bună: lucrările de pe Bulevardul Republicii nu vor mai afecta circulația

Amenajarea bordurilor scuarurilor de pe Bulevardul Republicii din Bistrița a avansat, rămânând de realizat mici retușuri în zona interioară a acestora.

Lucrările ce urmează sa fie realizate și finalizate în perioada imediat următoare nu vor mai afecta circulația auto, spune primarul Ioan Turc: ”Vă mulțumesc pentru înțelegere și răbdare!”.

În 20 octombrie, pe Bulevardul Republicii au început lucrările de înlocuire a bordurilor, montarea unui sistem de irigații, refacerea gazonului și înlocuirea arborilor la scuarul median care desparte cele două sensuri de mers. De atunci, s-a închis circulația pe banda dinspre scuar pe mai multe tronsoane. În scuar va fi instalat un sistem de irigații cu aspersoare retractabile, tronsoanele de spațiu verde urmând să fie înierbate prin montare de rulouri din gazon. Lucrările sunt realizate de Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.

6 comentarii

 • O veste bună si una proastă. Lucrările de pe Bulevardul Republicii nu vor mai afecta circulatia, dar vor afecta starea de vegetatie a arborilor de aliniament de pe scuarul median care separă cele două sensuri de mers. Si asta pentru că , orice săpătură pentru instalații făcută în jurul arborilor le poate afecta rădăcinile, ceea ce duce la uscarea ramurilor. Teii care domină pe Bulevardul Republicii și-au pierdut forma de coroană clasică , după interventia brutală făcută cu drujba in timpul mandatului de primar al lui Ovidiu Cretu, iar acum cresc în toate părțile.
  De data asta, odată cu săpăturile efectuate se produce tăierea rădăcinilor sau ruperea acestora va grăbi moartea acestor arbori, devenind un potențial pericol pentru trecători, având in vedere că teii au ajuns la maturitate conducându-și rădăcinile spre interiorul scuarului inierbat pentru ca să profite cât mai mult de terenul liber de pavaj.

  27
  8
 • O veste trista si ingrijoratoare de pe scuarul de pe Republicii.
  Sapaturile santului dublu si pe stanga si pe dreapta la 10 cm de trunchiurile batranilor TEI si adanc de 60-70cm au taiat radacinile arborilor destabilizand copacii 50% si au creat o posibilitate de rupere la prima furtuna mai puternica de vara.
  Din nou cei care au proiectat acesta lucrare inutila au facut mari greseli.
  Cica sunt mari specialisti din Primaria Bistrita si urmeaza sa avem o pisatoare retractabila ca pe stadionul SAN-SIRO spre a fi udata de pomana iarba rulou care se va salbatici in doi ani sub covorul gros de frunze. Cu aceasta ocazie s-a distrus un ecosistem pe acele parcele format in zeci de ani, adica o iarba clasica cu un pamant fertil valoros.
  Mentionez insa ca bordurile noi si ridicate sunt bune in fata bizonilor din trafic care au ranit o gramada de TEI de-a lungul anilor intrand cu bolizii in ei.

  20
  7
 • Mie imi pare rau ca nu voi mai gasi ciuperci! In anii ploiosi gaseam destul de multe , un fel de champignon semiingropat care (cred) era un fel de specie endemica intrucat n-am mai gasit-o altundeva in afara orasului. Salut vestea buna dar cred ca pe viitor voi merge in padure sau pe camp. Sugerez „specialistilor” , in caz ca se usuca arborii , sa planteze aronia care merge bine in soluri neutre si este rezistenta la seceta (desi s-ar putea iriga cu apa putina , in sistem picatura cu picatura , evident controlat prin computer – „soft” ). Pentru # Balan Marius-Horea , ecologist , contributor etc. Dupa mintea celor care au conceput sistemul de udare/irigare , radacinile de hranire s-ar afla fix in zona cu iarba. Fals! Vai saracii arbori! Din aer gaze arse , la nivelul solului radacini taiate sau mutilate , de sub asfalt uscaciune cat cuprinde . Totul in numele formei fara fond. Glamour , mon amour…

  7
  3
 • Daca tot i-au afectat in asa hal in care se discuta pe aici, eu i-as scoate pe TOTI, mai ales ca foarte multi dintre ei sunt batrani, strambi, plini de noduri si de cioturi si as PLANTA ALTII TINERI, aliniati frumos. Dar nu nuiele, ci copaci de minim 5m inaltime pentru ca se gasesc asa. Sistem de irigatie au, cresc copacii, creste iarba…Si acuma, sa-mi sara ecologistii in cap!

  1
  3
 • Maaah oameni buni, voi stiti cat ii ia unui copac sa creasca pt a ajunge la dimensiunile celor de pe Bulevard? Ati plantat vreun copac in viata voastra? Stiti problemele cu care se confrunta, mai ales in primii ani de viata? Cu siguranta cei din primarie habar nu au, si nici cei care spun cu lejeritate sa ii inlocuim complet… Vai si amar de noi cand prostia semnalizeaza!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS