Actualitate

Turc: Oamenii din Primărie au cosit iarba de dimineața până seara. Începe și firma care a câștigat licitația

”S-a vorbit foarte mult despre iarba care a crescut nepermis. Acordul cadru pentru serviciul de cosire a ierbii a încetat la 31 decembrie anul trecut. Bugetul a fost adoptat foarte târziu. A fost organizată licitația pentru acest serviciu, firma care a câștigat s-a retras, dar cea de pe locul 2 urmează mâine să semneze contractul cu Primăria Bistrița. Între timp, am făcut tot ce s-a putut cu oamenii din Primărie, adică am cosit de dimineața până seara. De mâine vom continua și cu firma care a câștigat licitația, dar și cu oamenii din Primărie”, a anunțat primarul Bistriței, Ioan Turc.

El și-a cerut scuze în numele administrației pe care o conduce pentru disconfortul creat, dar ”tehnic, nu s-a putut mai repede”. ”Acordul cadru este pentru patru ani, timp în care vom gândi o soluție prin care să transferăm către asociațiile de proprietari, cu finanțare evident că altfel transferăm degeaba, sarcina de întreținere a spațiilor verzi, de cosire a ierbii”, a adăugat primarul.

În urma ploilor abundente din ultima perioadă, iarba a crescut foarte mult în tot orașul, lucru care creează nu doar neplăceri de ordin estetic, dar și probleme pentru sănătatea oamenilor și a animalelor de companie care pot fi mușcați de căpușe, mai ales în această perioadă a anului.

https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibistrita/videos/170498315030854

15 comentarii

  • Oare licitațiile astea nu se pot face mai din timp? Trebuie sa așteptăm să ne ardă lumânarea pe deget?
    Și cu cositul asta ce sa zic? Au rămas și locuri retrase necosite.. Asa e la noi..

    • Incompetență, diletantism și multă vorbărie goală! Administrație – ZERO BARAT!
      Motivele nu ne mai interesează, orașul a ajuns o cocină cu dumneata la conducere, domnule primar.
      Îmi vine să-mi tai mâna cu care te-am votat.

    • Bucurestiul de ce a patit la fel si au ramas necosite parcurile si alte zone cu iarba cat casa? Mereu apar probleme cand se schimba administratia, expira contractele, se schimba una-alta, Vreti sa ziceti ca Nicusor Dan si Clotilde sunt nepriceputi? Gunoaiele cat cuprinde din sectorul frantuzoaicei nu inseamna altceva decat ca e mai greu la inceput, dar va fi bine.

  • Asa oras jegos nu am mai avut de mult. Pe orice strada principala e plin de pamant langa bordura, ca sa nu mai vorbim de cele secundare. Marcaje lipsa, strazi mudare, jungla in spatiile verzi.

    • Ești de o ipocrizie maximă daca tu dai vina pe primarie pentru mizeria din oraș. Singurii vinovați suntem noi, locuitorii acestui frumos oraș. Îți trebuie civilizație și un gram de bun simt pentru a pastra un oraș curat, lucruri care se pare că ne cam lipsesc. Toate cele bune.

  • Este clar faptul ca sa dorit eliminarea vechilor contracte a sefiei PSD si reluarea licitatilor a durat mai mult ca sa poata intra cine trebuie,”cositul ierbii” se externaliaza catre o firma terta ,ca doar angajatii primariei au prea multe atributii nu mai au timp de taiat frunze .hai sictir ,sunteti la fel toti mie sila de clasa politica

  • Nesimtita asta de iarba a crescut in ciuda primariei. Daca ar putea primaria ar amenda iarba ca a crescut in urma ploilor. Poate face fan primaria si sa cumpere vaci de lapte sau sa de-a foc la iarba la toamna sau primavara viitoare daca nu este in stare sa o coseasca. Rugam primaria sa-si bata coasa bine si sa se apuce de cosit ca uscam noi iarba si facem si capitele, doar la tara am crescut.

    • Daaa, promitem sa-l aducem iar la primarie pe Niculae, daca-l mai gasim printre deseuri. Dar numai ca sa-l trimitem inapoi la gunoaie, unde si-a gasit locul cel mai potrivit. :))))

  • Pai bineinteles ca s-au retras firmele! Una e sa cosesti o iarba de 10 cm si alta sa cosesti iarba de 50 de cm. Astora, care cosesc prima data, ar trebui sa le fie ptatite lucrari pe 2-3 luni de coasa! Banuiesc ca, in contract e stipulat ca, firma care coseste iarba, are obligatia sa o faca de cel putin o data/ luna, primavara(vara si toamna de cate ori este nevoie)! In ceea ce priveste transferul obligatiei de cosire a ierbii catre Asociatiile de Proprietari(„bineinteles cu finanțare de la Primarie”- Turc dixit), dl. primar a nascocit o aberatie! Recte: 1. Nu exista un parteneriat public-privat, deci nu se pot transfera bani publici in privat(asociatii de proprietari); 2. Cine verifica contractele de cosire a ierbii, semnate de catre asociatii? Curtea de Conturi sau Garda Financiara? 3. Asociatiile pot contracta lucrari de cosire a ierbii cu entitati fizice-cosasi(nu PFA, SRL sau SA)?

  • Decat sa umblati dupa capuse si sa masurati iarba cu cotul mai bine uitati-va naibii la cele trei gagici din poze in costume de baie. Fiti mai toleranti !

  • Dar salariile funcționarilor de ce le-ați plătit dacă n-ați avut buget, domnul Turc???
    Erau soluții, dar va sabotează oamenii din interior pe care nu sunteți in stare sa-i schimbați, sa/i dați afara!
    Nu puteați sa prelungiți contractul măcar pt un prim cosit? Dar ați vrut sa câștige firma care trebuie, pesemne ca…

  • E logic ca n-a cosit primarul, doar are destui in subordine la directia lui Cretiu. Poate ne lasi tu cu apropourile ca ar fi trebuit sa coseasca tocmai seful cel mare. Cand a iesit la ecologizare, iarasi n-a fost bine, deci hotarati-va ce vreti de la om.

  • CA DESTEPTII sa transmita RASPUNDEREA la asociatii
    Va inchipuiti cate asociatii sunt si cata iarba va fi?
    O tona…
    ba nu….sute de tone…
    sau chiar un munte de tone de iarba… aruncata pe piste si pe blocuri si in veceuri

  • Sunt curios cine a castigat pana la urma licitatia pt. cosirea ierbii. Am inteles ca era evaluat acest serviciu la 1.600.000 de lei pe 4 ani…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.