Recomandări Social

Ogâgău așteaptă să fie validat de BPJ și face apel la ”unitate, calm și răbdare”

Candidatul desemnat de PNL Bistrița-Năsăud pentru Primăria Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, le cere simpatizanților să aibă răbdare și să aștepte, ca și el, validarea candidaturii sale de către Biroul Politic Județean al PNL.

”Vă salut dragi prieteni, membri și simpatizanți! În urma desemnării mele ca și candidat al PNL la funcția de primar al orașului Sângeorz, trebuie, conform statutului, să așteptăm validarea oficială în cadrul BPJ, birou care încă nu s-a întrunit până acum, sperăm săptămâna viitoare, motiv pentru care nu am putut face o întâlnire oficială cu voi toți la Sîngeorz. Până atunci fac un apel și vă rog să dați dovadă de unitate, calm și răbdare. Vă rog anunțați și pe ceilalți să ignore orice zvon la adresa mea lansat de adversari și să aibă încredere că lucrurile vor merge bine cu ajutorul lui Dumnezeu! Echipa sunteți voi, cei care vă doriți cu adevărat o normalitate pentru viitorul nostru! Împreună reușim!”, a scris Ogâgău pe Facebook.

La Năsăud, candidatul desemnat de PNL pentru Primărie este actualul viceprimar Niculai Găitan. Și această candidatură trebuie validată de BPJ al PNL.

Telenovela stabilirii candidatului PNL

PNL Bistrița-Năsăud a anunțat că şi-a desemnat candidatul la funcția de primar al orașului Sîngeorz-Băi: ”Conform cercetărilor sociologice, candidatul PNL la Primăria Sîngeorz-Băi este Traian Ogâgău”.

În replică, într-un comunicat, copreședinții PNL Sîngeorz-Băi, Vasile Șteopoaie și Daniel Naroș, au transmis: ”Candidatul PNL pentru Primăria Sîngeorz-Băi urmează a fi propus și validat de Organizația PNL Sîngeorz-Băi. Comitetul Local Executiv al Organizației PNL Sîngeorz-Băi s-a întrunit în data de 18.02.2016 la ora 18 pentru a lua la cunoștință rezultatele sondajului de opinie efectuat la nivelul orașului Sîngeorz-Băi, urmând ca în următoarea ședință, în conformitate cu dispozițiile statutare, să se propună spre validare în Comitetul Local Executiv al PNL Sîngeorz-Băi, candidatul PNL pentru Primăria Sîngeorz-Băi. Precizăm faptul că, în prezent, PNL Sîngeorz-Băi nu a desemnat în mod oficial și legal nici o persoană pentru candidatura la primăria orașului, desemnarea candidatului urmând a se face cu respectarea întocmai a prevederilor statutare în vigoare”. 

Traian Ogâgău, anunţat candidat oficial al PNL la Primăria Sîngeorz-Băi de către conducerea judeţeană a liberalilor, dar contestat pe plan local, le-a transmis un mesaj colegilor de partid Vasilealt sondaj to sg bai
Şteopoaie şi Maxim Pop, care au sperat la rândul lor să fie desemnaţi candidaţi de primar. Întrucât îi consideră „oameni din sistem, care au demonstrat ce au avut de demonstrat”, Ogâgău îi sfătuieşte să mai „lase hăţurile de la cai”: ”Eu nu cred că PNL Sîngeorz-Băi se va destrăma. Sigur că au fost unele răutăţi din partea unor colegi care nu au fost de acord cu candidatura mea, însă, conform statutului partidului, cel mai bine plasat în sondaje este candidatul. Cine îl urmează îl urmează, cine nu să hotărască ce vrea să facă. Acum este decizia lor. Eu sunt un om de cuvânt şi ceea ce promit fac. Tocmai de aceea, nu pot promite anumite lucruri şi să nu mă ţin de cuvânt. Prima dată munca şi apoi distracţia. Să ofer ce şi din ce? Eu nu sunt pentru ideea să plece cineva din partid şi din echipa mea. Că ei (Vasile Şteopoaie şi Maxim Pop – n.r.) nu înţeleg anumite lucruri şi nu pot să treacă peste ce s-a întâmplat (desemnarea lui oficială ca şi candidat – n.r.) este problema lor ce vor face pe viitor. Eu merg înainte cu partidul, oamenii, cetăţenii, susţinătorii mei şi nu am cum să dau înapoi şi să-i dezamăgesc”.

Ogâgău a prezentat și rezultatele unui sondaj: el 64,26%, Vasile Șteopoaie – 20,43%, Maxim Pop – 11,70%, Roland Venig – 1,91%, Daniel Naroș – 0,43%, altul – 1,27%.

Copreședintele PNL Sîngeorz-Băi, Vasile Șteopoaie, a anunțat că demisionează din partid și că nu va candida: ”Am luat o decizie foarte importantă și care este irevocabilă. În urma evenimentelor de săptămâna trecută, când am văzut că valoarea pălește în fața intereselor, am decis să demisionez din PNL. În același timp, datorită frământărilor din ultimele zile, pentru sănătatea mea și liniștea familiei mele am hotărât să mă retrag din prima linie a politicii locale. Mai pe scurt, nu voi candida pentru funcția de primar la alegerile din 2016. Știu că mulți veți fi dezamăgiți, dar sunt sigur că vom identifica un candidat care să prezinte integritate, competență și o viziune durabilă pentru Sîngeorz-Băi, candidat pe care să îl ajutăm să își pună proiectele în valoare. Haideți să dăm cărțile pe față. Singurele întrebări la care oamenii au avut de ales o persoană sau alta sunt cele din imaginile alăturate. Dacă cineva deduce din aceste diagrame că realitatea din Sîngeorz-Băi este cea cu care se laudă Traian peste tot, atunci eu am mari îndoieli în privința seriozității persoanei respective. În rest, sunt tare mulțumit de decizia pe care am luat-o și vă doresc sănătate tuturor!”.

Șteopoaie a prezentat câteva pagini de sondaj în care rezultatele sunt: Maxim Pop vs Roland Venig – 58,70% respectiv 16,10%, Traian Ogâgău vs Roland Venig – 71,60% respectiv 12%, Vasile Șteopoaie vs Roland Venig – 65,20% respectiv 15,20%.

1 sondaj sg bai vs 2 sondaj sg bai vs 3 sondaj sg bai vs vasile steopoaie

Reacțiile liderilor PNL BN. Stelian Dolha: ”Vasile Șteopoaie este o pierdere pentru PNL Sîngeorz-Băi. Eu sper să revină la sentimente mai bune, să revină asupra demisiei. Trebuie să înțeleagă și ei că lucrurile trebuie gestionate altfel, unitar, într-o echipă, nu separat. Sondajul a fost unul corect, a fost deschis și prezentat în primul rând lor. Aici nu mai există interpretări”. Eugen Curteanu: ”E o competiție în care există un învingător și învinși. Oamenii au și păreri personale despre gradul lor de implicare, respectăm acest lucru, nu trebuie neapărat să ne supărăm dacă domnul Șteopoaie vrea să se retragă o perioadă”.

”Pentru a elimina orice suspiciune”, candidatul desemnat de PNL Bistrița-Năsăud la funcția de primar al orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a prezentat pe Facebook ”ierarhia rezultată în urma studiului sociologic”: ”Pentru a elimina orice suspiciune sau interpretare legată de sondajul PNL în urma căruia am fost desemnat candidat pentru funcția de primar al orașului Sîngeorz-Băi vă prezint ierarhia rezultată în urma studiului sociologic realizat în vederea evaluării celor trei candidați înscriși în cursă raportat unul față de celălalt. Încă o dată vă mulțumesc pentru încredere. Împreună reușim!”.

Conform sondajului publicat pe pagina sa de Facebook, la opțiuni de vot Traian Ogâgău are 50,54%, Vasile Șteopoaie – 21,15%, iar Maxim Pop – 11,47%. 16,8% nu știu sau nu răspund.

Red Corp, firma care a realizat sondajul, precizează că la întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria orașului Sîngeorz-Băi, care ar fi opțiunea dvs. dintre următoarele personalități?”, răspunsurile au dus la concluzia: 1. Traian Ogâgău, 2. Vasile Șteopoaie, 3. Maxim Pop.

1 to sondaj sg b 2 to sondaj sg b 3 to sondaj sg b traian ogagau pnl

7 comentarii

 • Ăla-i baiul! Nu va fi validat de organizaţia locală PNL.
  Să vedem, conducerea judeţeană va respecta statutul?
  „Decalogul” a devenit „DEGEABA”-logul!

 • D-le Ogagau meritati fotoliul de primar. Am vazut interesul mare si preocuparile d-vs pt. raul Somes. Bravo si mult succes !

 • “Ale-ai baiul “ Ionica. Care organizatie locala ?
  Toti membri organizatiei fostului PDL este demisionara din functii ( membri birou ).
  Copresedintele interimar Vasile Steopoaie si-a dat demisia atat din PNL cat si din functia de consilier local si sustine candidatul PSD.
  Mare parte din vechiul PNL sunt si ei demisionari.
  Membru PNL Ureche Ionel este candidatul PSD-ului
  Ceilalti membri precum Pop Maxim , Narosi & Co cocheteaza cu PSD-ul si incearca sa adune toate fortele impotriva lui Ogagau. Unii dintre ei chiar participa la sedintele PSD-ului.

  Ceva nu e in regula. Oare de ce se tem toti de Ogagau…?

  • Ogagau nu le intră n joc, nu e cățeluş, expresia „noi cu ce ne alegem” a expirat, vrea o altfel de politică, o politică în folosul comunitatii, in schimb, trădătorii, lingaii, încearcă o formulă matematică sa mai apuce ceva la ciolan, ciolan care de fapt e ros.

 • Ar fi bine ca d-l Traian să-şi facă „eco” pe domeniul d-lui din Sângeorz, după cum s-a spus aseară (07.03.2016) la postul local tv . S-o lase mai moale cu „paiul din ochii altora şi să-şi vadă bârna din proprii ochi”. Face de minune campania eco-electorală declanşată la postul d-lui de radio.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS