Politică

Oltean, Borş, Vasile Moldovan, Raluca Turcan: Fără violenţă! (FOTO)

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat că nu vrea violenţă în politică, Vasile Borş a citat din Sf. Apostol Pavel şi din Dan Bittman, iar Vasile Moldovan a propovăduit iubirea aproapelui. Totul la o dezbatere organizată de femeile democrat-liberale.

În cadrul campaniei naţionale de promovare a Legii 25/2012 privind modificarea şi completarea Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, intitulată ”Respiră fără frică…sunt bine!”, Organizaţia de Femei a PDL Bistriţa-Năsăud a organizat vineri la Hotel Metropolis o dezbatere publică pe această temă. Invitat special a fost deputatul PDL Raluca Turcan, unul dintre iniţiatorii legii, iar moderator a fost Gabriela Montoiu, preşedintele OFPDL BN.

Nu au lipsit de la eveniment secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, candidaţii PDL la Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean, Vasile Moldovan şi Vasile Borş, vicepreşedintele CJ Luca Iancu, o serie de candidaţi la Consiliul Local şi Judeţean, precum Gheorghe Tuţă, Vasile Negruşeri, Neia Lăcătuş sau Filip Moisil.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, s-a săturat de manifestări violente în toate domeniile.

”Întâlnim violenţă la tot pasul, pe stradă, la locul de muncă, în bufet, în crâşmă, pe stadioane, în parlament, oriunde ne ducem. Mai nou, e tot mai prezentă şi în politică. Violenţa în familie de multe ori face ravagii. Entitatea de bază a societăţii e familia, acolo unde trebuie să existe armonie şi dragoste. Familia trebuie să se clădească pe dragoste, pe sentimente. Familia nu se va întemeia pe forţă, prin aranjamente de culise, ci se va baza pe dragoste între cei doi. E de neînţeles de ce aceste sentimente nasc uneori o manifestare violentă. Nu există loc unde violenţa să nu se poată manifesta, iar mulţi cad victimă. Trebuie să gândim acte normative care să prevină violenţa. Unde nu e violenţă, e înţelegere. Nimic nu e mai presus decât armonia între oameni, violenţa se manifestă unde e ură, deznădejde, duşmănie, unde nu e speranţă. Să dispară e mai greu, dar stă în puterea noastră s-o prevenim. Nimeni nu ar trebui să întâlnească violenţa, iar eu îmi doresc să nu mai întâlnesc violenţă în politică, e dezagreabilă”, a spus Oltean.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Oltean a precizat: ”Astăzi e prima zi de campanie electorală, iar în felul acesta facem un apel la toţi candidaţii din judeţul Bistriţa-Năsăud şi nu numai, ci de la nivel naţional, de a demara o campanie electorală în care violenţa să nu fie prezentă, o campanie paşnică, bazată pe principii, proiecte, ideologii, nici într-un caz pe atacuri la persoană şi pe tot ceea ce e condamnabil şi cuprins în cuvântul violenţă. PDL a avut întotdeauna o conduită bazată pe acest mod de comportament. O să-l avem şi în continuare. Candidaţii noştri îşi vor contrui întreaga campanie electorală bazată pe aceste principii nonviolente”, a spus Ioan Oltean.

Primarul comunei Maieru, Vasile Borş, a citat din Sfântul Apostol Pavel, dar a arătat că e şi fan Holograf.

”Fiind de profesie teolog, aş cita din Epistola către Efeseni, unde atât de frumos scrie Apostolul Pavel: bărbatul trebuie să-şi iubească femeia sa ca pe sine însuşi. Când Dumnezeu l-a creat pe om, nu a pus femeia şi bărbatul separate. A oferit bărbatului anumite calităţi, femeii altele. Trebuie ca bărbatul şi femeia să se completeze pentru a face omul plăcut în faţa lui Dumnezeu. Familii se dezbină datorită violenţei. Un cântec de-al lui Dan Bittman spune că oamenii sunt făcuţi pentru iubire”, a spus candidatul la şefia CJ.

”Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. Nu întotdeauna o facem. În familie ne petrecem majoritatea timpului, trebuie să stopăm violenţa”, a spus şi Vasile Moldovan.

Pe pagina noastră de facebook puteţi vedea o galerie foto de la acest eveniment!

Etichete

8 comentarii

 • Gabriela esti superba.te faci din ce in ce mai frumoasa iar expresivitatea fetei tale e unica.denota inteligenta si un amestec interesan de blandete si fermitate.sunt fanul tau.

 • Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie! Oltean la brutărie!

 • Doamna CRISTIANA SABAU!
  Pt ca va consider jurnalistul cel mai bun din BN, am pretentii tot la fel de mari referitoare la toate articolele scrise de dv.
  Parca v-ati inteles toti jurnalistii prezenti la aceasta dezbatere! Va rog sa priviti poza nr.14 la ora10, in fundul salii si sa ne spuneti daca nu cumva avem noi privirea slaba, daca doamna nu este cumva directorul de la Prestatii Sociale, dna Sigmirean!
  Daca este dansa de ce nu ati facut poza sa o vada tot USL? pt. ca pana acum la toate evenimentele PDL se afisau in primul rand, zambind frumos din inaltimea functiilor!
  Daca nu este dansa, am dreptate ca scaunul de director e mult mai cald decat „subiectul ala de doi bani” discutat?

  • Da, în esenţă, dacă stau bine să mă gândesc, eu mă ocup cu paza şi protecţia tuturor. Adică lucrez la SPP, dar gratis. Uneori îmi place aşa de mult de dvs. pentru că îmi întreţineţi buna dispoziţie. M-aş plictisi rău fără comentariile astea drăguţe 🙂

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS