Actualitate

Ora Pământului, sărbătorită la Bistrița pe pietonal

Bistrița s-a alăturat și în acest an celei mai mari mișcări voluntare de mediu din istorie, Ora Pământului (Earth Hour), eveniment prin care oameni, instituţii şi companii de pe tot globul se unesc pentru a stinge luminile timp de 60 de minute, atrăgând astfel atenția asupra problemelor climatice majore pe care le generează extra-consumul de energie.

Sâmbătă 25 martie, iluminatul public în centrul Bistriței și în clădirile primăriei a fost întrerupt în intervalul orar 20.30-21.30.

În acest timp, Ora Pământului a fost marcată prin spectacolul gulguţelor (lampioane cercetășești, cutiuțe din hârtie în care sunt aprinse lumânări) amplasate de Cercetaşii Bistriţeni pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment global, organizat şi susţinut de către WWF International, în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an. Această acţiune are ca scop sensibilizarea consumatorilor faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.