Actualitate

Cum va fi marcată Ora Pământului, sâmbătă, la Bistrița

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu: Earth Hour (Ora Pământului).

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale Earth Hour.

Sâmbătă 25 martie, de la ora 20.30, Ora Pământului va fi marcată prin spectacolul gulguţelor cercetășești realizate de către Cercetaşii Bistriţeni în zona pietonală Liviu Rebreanu.

Iluminatul public în centru și în clădirile primăriei va fi întrerupt în intervalul orar 20.30-21.30.

”Susţineți campania prin gestul simplu de stingere a firmelor luminoase, a luminilor în locuinţele dumneavoastră, sâmbătă 25 martie, în intervalul orar 20.30-21.30”, face apel municipalitatea.

Provocarea de anul acesta lansată de WWF România este: ”De Ora Pământului, opriți-vă din rutina zilnică și dăruiți o oră pentru Pământ în fiecare lună. O oră, în care alături de familie sau prieteni să faceți ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: gătiți cu ingrediente locale, reînnoiți o bluza veche, reciclați, plantați un copac. Nu e mult, nu e greu, dar dacă ne adunăm cât mai mulți oameni cu conștiință ecologică trezită, avem o șansă să reparăm. Avem o șansă să oprim degradarea naturii și să o ajutăm să devină și mai rezilientă. Pentru bunăstarea noastră și pentru generațiile viitoare! Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună!”.

11 comentarii

  • Vrem să-l vedem pe Turc urcând pe o bicicletă normală dealurile Budacului și Jelnei să ne demonstreze el astfel utilitatea și necesitatea panaramelor de piste propuse de el 🤣. Asta chiar ar fi ceva deosebit ! Hai Turcule știm cu toți că tu poți nu ne dezamâgi încă odată 🤣

   54
  • Neputinciosul de Turc nici măcar nu ar reușit să termine pista de biciclete super-necesară de pe strada Drumul Cetății pe porțiunea dintre magazinul Penny și Sulleward însă promite alte piste greu de realizat, Tucule termină odată pistele începute și după acea poate te credem că vei face și altele , asta în cazul în care totuși reușești să le termini până la alegere altfel le va termina altul mai capabil.
   https://timponline.ro/cum-va-fi-marcata-ora-pamantului-sambata-la-bistrita/

   57
   1
 • Daca ar fi vorba doar de măsuri de bun simt precum; a nu arunca PET-uri in natura, de a stinge lumina când ieși din camera, de a nu face risipa alimentara etc.
  Dar extremiștii ecologiști nu se mulțumesc cu atât; vor interzicerea mașinilor pe benzina din 2035, vor accize pe carnea de vita si pe lapte, vor ca la locul de munca sa se servească mâncare vegetariană, vor accize pe pungile (sacoșele) de la supermarket astfel încât una sa coste 1€, vor sa nu n-ai călătorim cu avionul etc.
  Pe mine m-su pierdut. Si nu numai ca su pierdut un aliat, un susținător, dar si-au făcut un dușman!
  Dinte-un om responsabil, care nu arunca niciodată hârtii pe strada, am devenit unul care arunca hârtii pe strada, pentru ca m-au enervat cu accizele lor, cu Interdicțiile lor si pentru ca abuzează, folosesc forța si guvernează după principiul @majoritatea trebuie sa se supună minorității”.

  22
  2
 • Cand aud ca si in Romania cea frumoasa dar mocicosa cat incape si cu copacii taiati si furati se sarbatoreste Ora Pamantului ma apuca o si mai mare furie.
  Doar fite si modele copiate de la altii insa nu vrem sa facem deloc ca ei.
  Totul se rezuma doar la o simpla prezenta pe Pietonal si la privitul in telefon ca doar asta-i socializarea.
  Nu voi participa la asa ceva nici sa fiu platit deoarece sarbatoarea este din vremea lui OTC care taia copacii orasului cu o pofta morbida.

  1
  37
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS