Actualitate

Ortodocşii din Ilva Mică au donat patru tone de alimente Cantinei sociale din Bistriţa

După ce credincioșii din Nimigea, Florești sau Lechința au donat tone de alimente Cantinei sociale ”Sfânta Filofteia” din Bistriţa, proiectul al Asociației ”Filantropia Ortodoxă” - președinte pr. Marius Pintican, a venit acum rândul celor de la Ilva Mică. Ei au adus patru tone de alimente neperisabile și legume.

Credincioșii din parohia Ilva Mică au strâns patru tone de alimente pe care le-au donat Cantinei sociale ”Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea preoților Emil Dănilă și Iuliu Brici și cu implicarea întregii comunități, informează Radio Renașterea.

”Teologul Paul Găvriloaie alături de părinții Emil Dănilă și Iuliu Brici din parohia Ilva Mică, protopopiatul Năsăud, au organizat o colectă substanțială de legume din productia proprie și alimente neperisabile pentru Cantina socială. Este o mare bucurie pentru noi să vedem cum credincioșii și preoții din protopopiatul Năsăud, în frunte cu părintele protopop Ioan Dâmbu, se implică în susținerea activităților social-filantropice pe care asociația noastră le desfășoară la inițiativa și cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei”, a spus președintele Asociației ”Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrița-Năsăud, pr. Marius Pintican

În cadrul cantinei servesc zilnic masa de prânz peste 70 de persoane nevoiaşe din oraş. Programul de funcţionare este de luni până vineri între orele 9.00-16.00, iar meniul se prepară în funcţie de stocul de alimente disponibil.

Cantina Socială ”Sfânta Muceniţă Filofteia” şi Centrul de zi pentru persoane vârstnice ”Sfântul Simeon”, situate la parterul sediului Protopopiatului Ortodox Bistriţa din Piaţa Unirii, sunt proiecte ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă – filiala Bistriţa-Năsăud şi au fost inaugurate în 25 februarie, în prezenţa ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuţ.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.