Actualitate

Ovidiu Creţu: Din punctul meu de vedere, vocea poporului este vocea lui Dumnezeu

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat că e normal ca electoratul să fie întrebat dacă doreşte sau nu să se renunţe la o investiţie de 174 de milioane de euro - varianta ocolitoare a oraşului, ale cărei avantaje sunt ”copleşitoare”, şi că referendumul din 29 septembrie va spune totodată un ”Nu” definitiv circulaţiei rutiere pe pietonalul Liviu Rebreanu.

”Varianta ocolitoare a Bistriţei este o problemă extrem de importantă, pentru că suma este enormă, 174 de milioane de euro, nici în visul nostru nu am avut o asemenea sumă pe vreun proiect care a existat în municipiul Bistriţa de când e capitală de judeţ. A renunţa, aşa cum încercau unii datorită unor interese personale sau sentimentale, la această sumă, trebuia întrebat electoratul. În campania electorală le vom explica despre ce este vorba. Un proiect aşa de mare presupune şi nişte dezavantaje în anumite zone, dar avantajele sunt copleşitoare şi dacă nu făceam acum acest referendum riscam să nu fie prinsă această variantă în PUG şi să nu se facă”, a spus Creţu.

El a menţionat că primarul poate întreba populaţia şi în privinţa unor probleme care nu sunt de decizia Consiliului Local, dar sunt importante pentru municipiu: ”Poate exista o astfel de consultare şi pentru demersurile pe care le face pe lângă Parlament sau Guvern pentru a se rezolva problema. Pentru a avea puterea poporului în spate, trebuie să cunoşti opinia poporului, iar prin referendum se ştie cel mai bine”.

Ovidiu Creţu a menţionat că problema păstrării sau nu a străzii Liviu Rebreanu drept zonă pietonală se pune de când e el primar. ”Cei care au acolo prăvălii sau birouri s-au plâns mereu că din cauza eliminării circulaţiei rutiere sunt în pierdere, clădirile s-au devalorizat şi aşa mai departe. Sigur, trebuie să ţinem seamă şi de părerea acelor oameni, dar ne supunem majorităţii. Suntem într-o perioadă când cei cinci ani de când pietonalul a fost făcut cu fonduri europene a expirat, putem să mergem în faţa cetăţenilor să-i întrebăm: vreţi să menţinem sau nu? Eu sunt un partizan al menţinerii ca pietonal, chiar al lărgirii lui, dar nu pot să discut cu cineva zilnic şi să-i explic de ce nu se reia circulaţia acolo. Ei bine, cetăţenii se vor exprima. Acest vot va definitiva pietonalul pe o perioadă foarte lungă. Dacă nu ar fi acest vot, ar fi apărut tot felul de probleme, cu 10-50 de inşi care urcă în Pădurea Codrişor, şapte inşi care doresc să-şi parcheze maşina. Acest referendum va spune ”Nu” definitiv circulaţiei rutiere pe pietonal şi cu asta am scăpat de discuţiile astea care nu se termină niciodată. Din punctul meu de vedere, vocea poporului este vocea lui Dumnezeu. Şi dacă vor fi 40% la vot, dacă în proporţie majoritară, peste 50%, vor spune o variantă, aceea va fi varianta pe care o voi susţine cu toată forţa. Şi dacă va fi o participare redusă, înseamnă acei oameni sunt interesaţi de oraş. Dacă vor fi la vot 15.000, trebuie să ţin cont de părerea lor, pentru că înseamnă că lor le pasă de oraş, iar restul, îmi pare rău, pot spune că nu le pasă din moment ce nu au participat”, a comentat edilul Bistriţei.

Consiliul Local Bistriţa a aprobat organizarea unui referendum în 29 septembrie, când cetăţenii sunt chemaţi la urne între orele 7.00-23.00 pentru a răspunde ”Da” sau ”Nu” la următoarele întrebări:

1. “Sunteţi de acord cu construcţia în municipiul Bistriţa, din fonduri europene, a unei variante ocolitoare pe traseul DN 17-Parcul Industrial-Dealul Cighir-Dealul Codrişor-Complexul Wonderland-intrarea în DN 17?”

2. ”Sunteţi de acord cu menţinerea ca zonă pietonală a străzii Liviu Rebreanu?”

10 comentarii

 • Domnule primar, nicidecum nu puteti sustine afirmatia care ati facut-o: ,,Din punctul meu de vedere, vocea poporului este vocea lui Dumnezeu.”. Puteti insa, sa o folositi in varianta pe care ati folosit-o sau in cea originala ,,Vox populi, vox Dei”, dar ar fi fost bine sa o folositi in asa fel, incat sa nu apara ca o ,,emanatie” a gandirii Domniei-voastre. In fapt, este un proverb vechi, ce-si pierde originea in vremuri indepartate, fiind citat de catre William de Malmesbury in secolul al XII-lea, iar de atunci, folosit din ce in ce mai des pentru a sluji intereselor conducatorilor si mai rar aspiratiilor celor condusi.

  • “Vox Populi, Vox Dei˝ e dintr-o scrisoare din anul 798 a calugarului Alcuin din York catre Carol Magnul.Sensul scrierii lui Alcuin e exact invers de ceea ce cred sfertodoctii si manipulatorii.Propozitia completa care se gaseste reprodusa in “Alcuin of York” Epistolae, 166, paragraful 9, este “Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit“.
   Pă rumâneşte inseamna “Nu ascultati pe cei care pretind ca Vocea Poporului este Vocea Lui Dumnezeu, pentru ca tumultul vulgului este intotdeauna apropiat nebuniei“.Exact pe dos de sensul folosit de manipulatori si sfertodocti.
   Manipulatorii popoarelor din vechime si pina in ziua de astazi au scos citatul trunchiat din propozitia originala si i-au dat intelesul pe dos.Sa manipuleze masele de berbeci ca sa-si legitimeze scopurile lor.

  • Vorbiti frumos, dati citate, sunteti un om cult. Si totusi un NICK de lider interlop din film, de care se tem toti? Nu prea se potriveste..

 • Vai,vai! Oare de ce nu va uitati ce face dl. Cretu? Daca face lucruri bune ,nu e bine! Daca nu face ,iar nu e bine! Tot ce a facut in ultimii 4 ani sint pe fonduri europene:modernizare scoli,parcuri,cladiri monumete istorice,strazi centru istoric,str. Sigmirului,acum padurea SchullerWald,pasajele din centru,parc industrial,casa de cultura si urmeaza altele,inclusiv reabilitare termica a blocurilor de locuinte,de la anul.Are o vointa si o putere de munca,cum rar mai vezi.Eu personal doresc sa se faca centura pentru a descongestiona centrul orasului,investitia fiind de cca 170 mil euro,creeaza locuri de munca ,si daca face si complexul de agrement,jos palaria! Au si tinerii nostri unde sa mearga. Mult succes!!!!!!!!!

 • Prostul crede ca lumea incepe cu el. Expresia „vox populi vox Dei” (vocea poporului e vocea lui Dumnezeu) e veche de cand lumea si apare intr-o scrisoare a lui Alcuin catre Charlemagne in anul 798. Cat despre consultarea populatiei prin referendum pe varianta de centura prin padurea Codrisor care a fost contestata in instanta si pentru care exista o hotarare definitiva si irevocabila ca fiind o solutie ilegala, este echivalent cu nerespectarea legii. Cu alte cuvinte, indiferent de rezultatul referendumului care este consultativ, vor urma alte actiuni in instanta si care vor duce la o taraganarea a proceselor cu consecinte usor previzibile: Bistrita va ramane fara centura ocolitoare din cauza ca un primar nu-si vede decat interesele personale.

 • Centura nouă o să treacă pe la Wonderland? Dacă a promis că face Wonderland….şi e pus şi în buletinele de vot de la referendum…inseamnă că există! A dormit în parlament, a dormit la Nunta Zamfirei….şi acuma vedem ce a visat. Păcat că suntem luaţi de proşti!

  • Poi au pus si Parcul Industrial Sud si nici ala nu exista !!
   Dar poate si Wonderland si parcul ala industrial o sa fie gata peste vro’ 10-20 ani.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS