Actualitate Recomandări

Ovidiu Crețu: Vot istoric. Cetățenii nu vor ceva necunoscut

Ovidiu Crețu, care a câștigat un nou mandat de primar al Bistriței, al treilea consecutiv, a declarat că PSD a obținut un vot istoric deoarece a demonstrat că are echipe puternice, care pot face lucruri importante:

”Cred că am ajuns la o situație normală. Este firesc să câștige un partid care are în spate un mandat în care a condus și care poate să deconteze lucrări importante făcute pentru binele cetățenilor și vine cu o campanie electorală civilizată, cu proiecte și cu oameni de calitate. E greu să crezi că cetățenii se vor îndrepta spre altceva, spre ceva necunoscut, atunci când ai la conducerea CJ și a municipiului echipe puternice, care au arătat că știu și pot să facă lucruri importante, e firesc să le dea votul.

Eu consider că acest vot în Bistrița-Năsăud, istoric pentru PSD, vine în urma unei activități, de opt ani în cazul meu și de patru ani în cazul lui Radu Moldovan, în care am lucrat cu rezultate foarte bune pentru binele locuitorilor. Oamenii ne-au gratulat cu votul lor nu pentru ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce ne-am angajat că vom face în continuare.

Campania noastră a fost în relație directă cu alegătorul și nu în conflict cu ceilalți contracandidați, unii dintre ei s-au axat doar pe acest lucru, sancționat de cetățeni. Mulțumesc cetățenilor care ne-au dat mandatul de încredere, un mandat majoritar în CL, care ne va urșura foarte mult munca și va eficientiza acticitatea administrativă. Avem lucruri foarte concrete la care trebuie să răspundem concret, muncă multă, dar de asta nu ne temem și suntem convinși că la sfârșitul mandatului vom deconta cele 11 proiecte mari plus altele care vin la pachet. Sunt primarul tuturor bistrițenilor și vom face în așa fel încât viața noastră să fie mai bună, mai ales că se menține legătura foarte bună cu conducerea CJ”.

12 comentarii

 • Felicitari domnule primar Ovidiu Cretu si ….spor la munca in continuarea si finalizarea proiectelor ! Acum avem si mai multe asteptari ! Succes mult ! 🙂

 • „Eu consider că acest vot…vine în urma unei activități, de opt ani în cazul meu”.
  Ce zicea Cretu ca face in 2008 si ce a facut (http://ovidiucretu.ro/):

  1. REABILITAREA TERMICA SI ESTETICA A CLADIRILOR – transformarea blocurilor reci şi gri în cămine primitoare
  In 8 ani a facut 10% din ce a promis ca face in 4 ani: 2200 apartamente din 22000.
  2. PARCUL WONDERLAND – crearea spaţiului ideal de distracţie şi activităţi în aer liber, iarna cu partii de ski şi snowboard cu noctură, vara cu bazine de înot, trasee pentru mountainbike, terenuri de tenis, baschet şi fotbal.
  In 8 ani nu a facut nimic decat a defrisat o padure si a dezgolit un deal.
  3. AMENAJAREA PENTRU PROMENADA A MALURILOR BISTRITEI – valorificarea peisajului urban după modelul european, cu zone pentru plimbare, piste pentru biciclişti şi spaţii pentru picnic şi relaxare.
  In 8 ani nu a facut nimic.
  4. ASFALTAREA DRUMURILOR DIN NOILE CARTIERE – aducerea la standarde urbane europene a tuturor străzilor şi aleelor.
  In 8 ani a facut 30 de strazi, adica iar mai trebui inca 40 de ani (10 mandate) ca sa le asfalteze toate cele 150.
  5. CONSTRUIREA SI AMENAJAREA DE PARCARI – găsirea de soluţii pentru crearea de spaţii de parcare subterane şi supraterane fără a deteriora zonele verzi ale oraşului.
  In 8 ani nu a construit nici o parcare subterana şi supraterana.
  Doar minciuni!

 • Uitam prea repede. Bistrita avea mare nevoie de o schimbare. Cretu care a ajuns la varsta pensionarii ne aburea cu „Bistrita europeana” insa in realitate el a vrut sa aduca la Bistrita statuia fostului lider comunist chinez Deng Xiaoping, spre indignarea cancelariilor occidentale si chiar a bistritenilor. Asadar,dupa doua mandate de primar, Cretu are un bilant catrastofal. A investit prosteste in SF-uri, PUG-uri si PUZ-uri de care s-a ales praful.
  Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
  In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte se vor îndrepta spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
  La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care este nefuncţional deocamdată. De mai bine de un an, se sparg mii de auro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, cu slabe perspective de a crea măcar câteva sute de locuri de muncă.
  Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a lasat orasul Bistrita fara centura ocolitoare . Aceasta nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, fiind blocate alte proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
  La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
  Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, se desfăşoară într-un târgul de vite din Viisoara.
  Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică. Si exemplele ar putea continua.
  Urmeaza inca 4 ani de …Cretu. Cu ce rezultat? Vom trai si vom vedea.

  • daca venea pnl, mai mergeam inca 20 de ani!!!! ca nu se puteau hotara sa faca un cinematograf portocaliu sau galben!!! asta este clar, cand au fost ei la conducerea orasului, Bistrita era ca un sat mai rasarit, cu o biserica invelita intr-o schela de lemn 10 ani, dupa care a ars…………………………………….si exemplele pot continua

 • Cei 50.000 de cetateni (din cei 77.000 cu drept de vot) care NU au CATADICSIT sa mearga la VOT, NU vor NICI ceva CUNOSCUT, NICI ceva NECUNOSCUT, ci pur si simplu ii doare in … ! Probabil, a NU te prezenta la VOT e considerat in prezent drept ceva de mare bonton! Extrem de multe persoane se LAUDA cu faptul ca NU sunt interesate defel de POLITICA, pretizand astfel parca apartenenta la o ELITA din care chipurile, NOI ceilalti, care consideram VOTUL drept o RESPONSABILITATE si o ONOARE, nu avem cum sa facem parte. Asa cum spunea unul dintre modelele mele morale „ALEGERILE sunt SARBATOAREA DEMOCRATIEI!” Din pacate ieri la BISTRITA, au ales sa participe la aceasta SARBATOARE doar 27.000 de oameni.

 • HALAL CRITICI MAI SUS!!!!!!
  A fost Iliescu presedinte si se vroia schimbarea…..a venit basescu si se astepta sa curga lapte si miere pe strazi……asa cum visau mult si de la iohanis-presedintele care are guvern la portofel-……RAHAT PE BAT!!!!
  (iohanis a ajuns ca un biet salariat care astepta doar ziua de salar si sa mai alerge nevasta-sa pe la un maraton unde sa-si faca si el prezenta – vorbeste ca un elev sirguincios de la ana-maria!!!)
  CE VRETI IN ROMANIA????
  SA FIE CA AFARA????/
  IN CONGO???
  DE CE NU E BINE IN CONGO?? De ce nu apare progresul in Congo??
  Pentru ca suntem sclavii natiunilor favorizate!!!!!
  MERGETI LA LEONI CA ACOLO VA E LOCUL!
  In Romania trebuie sa pastram nivelul propus ca altfel vom fi pedepsiti!
  (vedeti situatia platilor de la apia-un mod indirect de a lovi in singura ramura unde-i putem bate pe europeni- AGRICULTURA!)

 • Domnule Cretu ! Vă mulţumim că existaţi, iar existenţa dv. ne face vieţile mai frumoase şi dă un sens traiului nostru bun, plin de satisfacţii şi bucurii, mai ales în ultimii 8 ani, decând am fost binecuvântaţi să vă avem la cârmă.
  Să ne trăiţi întru mulţi ani şi să vă ferească domnul de rele – între care cel mai mare este răutatea postacilor şi DNA-ul !
  Dar dv., om modest, cinstit, din popor, n-aveţi treabă cu aceste mici răutăţi şi bine faceţi.
  La al patrulea mandat (să sperăm că n-o fi de-ăla, ce se aduce vinerea, la ora 6, de mascaţi) nu vă vom abandona şi vă vom alege din nou, să moară opoziţia de ciudă (dacă o mai trăi până atunci).
  Dacă nu, vă alegem pe viaţă, să nu ne mai pierdem timpu şi să cheltuim degeaba banul public la care, corect cum vă ştim, ţineţi atâta ! Ca sunteţi the best (stiţi dv. mai bine ca noi ce înseamnă asta).
  Bravo mister Cretu, tineti-o tot aşa ! (cititorilor : vă rog să nu vă imaginaţi prostii)

 • Doar nu-s …….sa mă duc la vot.cu ce am gresit ca sa votez ??? Ce rau am facut eu ca sa trebuiasca sa fac asta ???

 • De N-Ar fi horinca-n sat
  Ovi ar fi disperat
  Da in sat horinca este
  Si Ovi ii de poveste
  Cu masina mere bat
  Sa face de ras in sat
  Shi Geo sa ia dupa el
  Ca-i tare la portofel
  Da potera il opreste
  Shi de permis il scuteste
  Ovi nu fi suparat
  Ca l-o prins pe Geo bat
  Ca si tie-ti vine randu
  Cand nici nu te duce gandu

  http://www.ziardebistrita.ro/video-au-baut-coniac-de-fite-si-s-au-urcat-la-volan-dovada-clara-ca-primarul-cretu-si-viceprimarul-avram-conduc-sub-influenta-bauturilor-alcoolice-ar-trebui-sa-intervina-politia-rutiera/
  http://www.timponline.ro/dosar-penal-pe-numele-viceprimarului-george-avram-care-a-condus-masina-de-serviciu-sub-influenta-alcoolului/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.