Politică

Pană: Un semnal de echitate legat de profesori. Bugetarii nu vor avea motive să facă grevă

Deputatul PSD Doina Pană a spus că în Comisia de învăţământ a Camerei s-a votat ca şi profesorii cărora le-au fost reduse veniturile dar nu au dat statul în judecată să îşi primească înapoi banii şi că până în aprilie va apărea o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar, astfel că nu vor exista motive de grevă.

”Legat de Comisia de învăţământ, vreau să dau o veste bună pentru colegii mei profesori. S-a votat ca şi cei care nu au dat în judecată statul român pentru neaplicarea legii să primească acele drepturi şi nu numai cei care au sentinţe. Nu este comisie decizională, nici raportoare, comisiile de muncă şi juridică vor fi raportoare, dar avizul de la Comisia de învăţământ este foarte important şi a fost favorabil. Nu ştiu exact despre ce sume este vorba, la Comisia de muncă se adună toate datele, dar nu poate fi un calcul foarte mare. Nu le creştem salariile, ele rămân la fel în învăţământ, ci doar au fost repuşi în drepturi, pentru perioada în care nu au primit nişte drepturi, cei care au dat în judecată şi au sentinţe primesc înapoi. Aceeaşi lege funcţionează pentru toată lumea, deci şi pentru cei care nu au avut bani să dea în judecată sau poate că n-au fost afiliaţi la un sindicat. Este o chestie de echitate. L-am considerat un semnal de echitate. Este o iniţiativă a unui grup de parlamentari PSD”, a spus Doina Pană într-o conferinţă de presă.

Deputatul PSD a adăugat că până în aprilie Guvernul va da o nouă lege privind salarizarea în sistemul bugetar: ”Îi asigur pe toţi cei din sistemul bugetar, pentru că au apărut discuţii legate de posibile mişcări sindicale, că până în aprilie va apărea o nouă lege a salarizării unitare a bugetarilor. S-a ajuns la o aberaţie, tot crescând salariul minim, ceea ce e foarte bine, s-a ajuns să se încalece foarte multe trepte, sunt şi mult prea multe. Se va reduce la cinci nivele de salarizare. Şi sindicatul administraţiei din Bistriţa a avut o întâlnire cu ministrul Muncii, Rovana Plumb. Vreau să-i liniştesc, nu e nevoie să iasă în stradă, nu va mai fi niciun motiv să intre în grevă, pentru că până în aprilie Guvernul va ieşi cu o nouă lege”.

Guvernul a decis în ianuarie înfiinţarea unui grup de lucru care să revizuiască Legea salarizării unitare. Legea-cadru a salarizării personalului plătit din fonduri publice a fost aprobată în 2010. Raportul dintre salariul minim şi cel maxim în sectorul bugetar a fost stabilit de la 1 la 15, numărul claselor de salarizare a fost limitat la 110, iar sporurile, compensaţiile, primele şi indemnizaţiile au fost plafonate astfel încât salariul de bază să constituie partea majoritară a câştigului. Din cauza constrângerilor financiare, salariile personalului bugetar nu au putut fi însă stabilite niciodată prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu valoarea de referinţă, astfel încât până în prezent au fost păstrate salariile avute anterior intrării în vigoare a Legii-cadru.

Doina Pană, preşedinta Organizaţiei de Femei din cadrul PSD Bistriţa-Năsăud, a mai anunţat că o susţine pe Rovana Plumb la şefia Consiliului Naţional al PSD, la reuniunea care va avea loc în 20-21 martie urmând să participe 14 reprezentanţi ai filialei judeţene PSD. ”Vreau să îmi exprim public susţinerea mea şi a colegelor mele de la organizaţia de femei – eu sunt convinsă că va fi şi o susţinere a organizaţiei judeţene, dar nu ştiu asta încă, rămâne să mai vedem – pentru doamna Rovana Plumb, care candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional”.

Etichete

9 comentarii

  • Din pacate nu e bine.Dna Pana degeaba se zbate corptia e mare de tot.A cuprins de la FSN tot PSD-ul si toata clasa politica.

 • Cred ca in conferinta de ieri, parlamentarii PSD au anuntat 3 sau 4 schimbari in bine pentru romani. Astept inca ziua cand o sa aiba si Dolha sau Dobra ceva de anuntat. Ceva ce au facut ei pentru judetul si tara asta. Si nu ma refer aici la a-ti cumpara mercedes!

  • Adica de la PSD va multumiti cu promisiuni si de la alti asteptati fapte daca inteleg corect?

  • Ticule, cu siguranta Dolha si Dobra vor avea ceva de anuntat, CAND VOR FI LA GUVERNARE. Probabil ca intre timp, vor scapa si de stanjenitorul Nelutu Oltean, nu-i va mai complexa nimic, fiind validati intre timp de alegerile din 2016 (nu in USL !). Asa ca rabdare stimabile ticuletz.
   Ia gandeste-te, daca ar fi fost ponta presedinte, si DNA-ul nu avea efervescenta de acum (pe care sincer, n-o prea aprob – unde or fi fost pana acum zelosii procurori?!) oare cate vesti bune mai aducea doamna Pana si colegii dansei?!

 • Problema este la PSD ca ei doar promit de facut Mai putin toate se intimpla in lunile CE urmeaza sau in irmatorul deceniu.

 • Tov tic-tac : anunta si d-ta o veste buna. De ex; la voi la pesedeu, sloganul este: cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea, cine sta si chiulangeste, are tot asa !

 • În viață nu trebuie să faci multe greșeli, cu condiția să fie mari! D-na Pană, de altfel o femeie de treabă și inteligentă, a comis o greșeală imensă atunci când ne-a lăsat-o moștenire pe tovarășa Tabără! Asta ar fi a doua, prin minciuna pe care o lansează!
  În rest, nu mai știu pe ce să mă bazez, că DNA-ul ia zilnic câte unu-doi! Dimineața-l vezi propovăduind bunăstarea neamului, seara doarme la ei!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS