Actualitate

Parada brăduţilor pentru vise împlinite, anul acesta cu şi pentru copii (FOTO)

Un brad din cărţi, unul în formă de rochie de mireasă şi altul cu sticle cu vin în loc de crengi au atras atenţia la Parada brăduţilor pentru vise împlinite ediţia 2018, organizată anul acesta la Complexul Muzeal.

Asociaţia Împarte bucurie a împodobit bradul din cărţi care vor ajunge, în final, la şcoala nouă din Tureac, iar crama Jelna a pus sticle cu vin în loc de crengi. Salon Enamorada a ales să facă un brad în forma unei rochii de mireasă. Asociaţia OM a impresionat la rândul ei cu un brad stilizat, creat din bârne vechi de 15 ani dispuse în formă de triunghi, în mijlocul cărora se afla o bucată de cuvertură ţesută la război.

Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud, care a împodobit bradul cu bunătăţi de la producătorii locali şi meşterii populari, a fost prima care l-a vândut cu 1000 de lei omului de afaceri Mircea Archiudean de la Proterm Line.

Au fost licitaţi pe rând ceilalţi brazi împodobiţi de Gabrielle Deco, Grădinița Trenulețul Veseliei, Beauty Planet, Crama Jelna, AMGrup, Fundația Lordinu, Clubul Lions Siebenburgen, designer Ștefania Borodi, Novo Caffe, Midecoris și Spirit of justice.

Copiii prezenţi în număr mare la eveniment s-au bucurat de zânele vesele din Trupa Sclipirici, dar şi de colinde.

Cu banii adunaţi la această licitaţie va fi derulat proiectul „Atelier de creație pentru copii în aer liber” la muzeu care va presupune achiziţia de table de desen și joc pentru copii, dar şi a unui glob pământesc uriaș.

„Am ales globul pământesc, un obiect educativ care ne îmbogățește cunoștițele despre lume, care simbolizează umanitatea, viziunea și căuturea simbolică a destinației. Un simbol pentru bucuria copiilor care înseamnă și joacă și învățare. Copiii noștri sunt speranța unei lumi mai bune și în drumul lor trebuie să pornească cu inima și mintea deschisă, cu libertatea de a alege, de a călători, dar și cu conștiința și respectul că globul pământesc și natura trebuie protejate indiferent care este punctul nostru fix în univers”, a declarat Gabriela Montoiu, manager Prompt Communication, organizatorul evenimentului.

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.