Actualitate Economie

Parcările publice cu plată? O glumă bună de care râd toţi şoferii din Bistriţa

Dintre toate parcările din publice cu taxă mai funcţionează doar cele din jurul Pieţei Decebal unde poliţiştii locali blochează roţi, ridică maşini, dau amenzi. În rest, haos total. Niciun aparat de eliberat tichete nu mai funcţionează, iar şoferii îşi pot lăsa maşinile cu săptămânile în acelaşi loc din moment ce nu costă nimic. Poliţia Locală ridică neputincioasă din umeri.

La începutul anului, dacă nu îţi cumpărai tichet de parcare pentru zona centrală, riscai să primeşti amendă de la Poliţia Locală şi chiar să ţi se ridice maşina. Parcarea pentru o jumătate de oră costa 50 de bani, pentru o oră un leu, iar pentru o zi întreagă 5 lei. Ce-i drept, locurile de parcare se eliberau mai repede şi nu trebuia să faci ture peste ture pe străzi cu sens unic pentru ca să găseşti un loc în care să opreşti maşina.

În momentul în care a început reabilitarea străzilor din zona centrală, sistemul de parcare cu taxă nu a mai funcţionat, spune Florin Frandeş, şeful Poliţiei Locale Bistriţa. „Acum, practic, mai încasăm taxe de parcare doar în zona Pieţei Decebal. În rest, în zona centrală nu se mai plăteşte de o bună bucată de timp. Am înţeles că s-a suspendat în momentul în care se asfaltau străzi acolo, dar, după părerea mea, ar trebui reluată taxarea fiindcă e o problemă parcarea în zona centrală. E foarte aglomerată. Sunt multe magazine. Dacă unii vin la serviciu şi îşi lasă maşina parcată o zi întreagă în acelaşi loc, deja e o problemă. Când parcarea era cu plată se găseau locuri de parcare, acum nu mai există. E foarte greu să găseşti un loc”, a spus Florin Frandeş.

Întrebat ce poate face Poliţia Locală în aceste condiţii, el a declarat: „Nimic, în acest moment. Fiecare parchează unde găseşte loc de parcare. În zona Decebal acţionăm şi cu blocatoare numai că problematice sunt aparatele de taxare care nu funcţionează toate. Omul trebuie să-şi caute, în magazine, tichete. Nu pot să vă spun câte taxatoare mai funcţionează. Direcţia Patrimoniu le are în administrare, nu e problema noastră”, a declarat Frandeş.

Şeful Poliţiei Locale Bistriţa spune că nu înţelege de ce, în oraşul nostru, nu funcţionează regula parcărilor publice cu taxă. „În toate oraşele, în Cluj-Napoca, Târgu Mureş, nu există să nu fie taxate parcările în zone centrale. Plăteşti cât stai şi pleci după aceea şi nu-ţi permiţi să laşi maşina o zi întreagă acolo fiindcă, oricum, nimeni nu te ia la întrebări. Nu ştiu de la cine au fost cumpărate aparatele de eliberat tichete de parcare montate la Bistriţa şi nici de ce nu funcţionează. După mine, ar trebui cumpărate şi instalate mai multe aparate de taxare care să funcţioneze şi extinsă zona de parcări cu plată. Când parcările sunt cu plată există şi locuri disponibile”, a declarat el.

Potrivit unor surse din Primăria Bistriţa, anul viitor administraţia locală ar intenţiona să achiziţioneze propriul utilaj pentru ridicat maşini şi să presteze ea acest serviciu care aduce mulţi bani la bugetul local. Între timp însă, municipalitatea ar trebui să le restituie banii luaţi de la şoferii care şi-au plătit abonamente de parcare în locuri publice pe anul în curs.

Cristiana Sabău

Florin Frandes parcare cu plata 2 parcare cu plata 3 parcare cu plata 4

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.