Parcul Tineretului, ”cu gazon ca pe Wembley”, în faza finală de modernizare (FOTO)

Holistic
Primarul Ovidiu Creţu a precizat că reabilitarea Parcului Tineretului de pe strada Avram Iancu este aproape gata. S-au montat rulouri de gazon, au fost amplasate echipamente de joacă pentru copii, s-au plantat arbori şi arbuşti, iar la primăvară toboganul de beton fie va fi acoperit cu fibră de sticlă, fie va dispărea din peisaj.

”Modernizarea acestui parc se înscrie în preocupările noastre de a crea în anumite zone, mai ales în cele aglomerate, oaze de frumuseţe unde lumea să se relaxeze. Am început cu Parcul Eroilor, am continuat cu Piaţa Sf. Ana, cu parcul de la Casa Albă, iar într-o săptămână şi jumătate se va finaliza lucrarea şi aici. O lucrare finanţată de POS Mediu, contractul având o valoare de 636.000 de lei, contribuţia municipalităţii fiind de 7,8%”, a spus edilul Bistriţei.

Principalelel lucrări efectuate au fost eliberarea terenului de vegetaţia ”care crescuse ca în pădure”, nivelarea terenului şi aducerea sa la o formă potrivită pentru gazon, plantarea de arbuşti şi arbori, de flori perene şi trandafiri, amenajarea a două cu grupuri cu echipamente de joacă. În curând vor fi amplasate în parc şi 20 de bănci.

Suprafaţa gazonului, ”care după câteva tunsori va arăta ca pe Wembley”, este de aproape 4.000 de metri, cu excepţia unui colţ al parcului, care nu a fost inclus în proiect, însă Primăria a alocat bani de la buget pentru realizarea lucrărilor necesare.

Primarul Ovidiu Creţu a precizat că parcul are sistem de irigare a gazonului, care funcţionează cu programare automată, şi că toboganul de beton păstrat încă din vremea comunismului îşi va găsi şi el întrebuinţare: ”La primăvară vom încerca o variantă de a-l acoperi cu fibră de sticlă şi poliester, care să îi dăm o ţinută corespunzătoare. În cazul în care operaţiunea nu va reuşi, îl vom desfiinţa şi vom monta o tiroleză de dimensiuni mari”.

Parcul Tineretului, situate pe strada Avram Iancu, este înconjurat de gard verde şi are patru intrări. Aleea pietonală are 650 de metri pătraţi.

”Pe gazon copiii se pot juca liniştiţi, este un lucru normal. Numai fotbal nu se va putea juca, se strică gazonul”, a adăugat Creţu, care nu a exclus nici posibilitatea ca bistriţenii să poată sta pe pătură pe gazonul din parc, la un picnic, grătarele fiind însă cu desăvârşire interzise.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. oaspetele

  Nu arata rau treaba si nu vreau sa comentez suma cheltuita.
  Dar consider ca era foarte bun un gardulet care sa protejeze copii de tentatia de a cobori spre vale.

  (0)
 2. alina

  „Tiroleza”???????? Cu maneci bufante si sortulet?Sau una cu picioare frumoase si sani apetisanti? O fi totusi o tiroleana, ca doar cu tirolezele nu stiu copiii ce sa inceapa!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.