Actualitate

Prefectura cere şcolilor să arboreze drapele. Cine nu o face va fi sancţionat

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Nastasia Ani Bob, a transmis o adresă Inspectoratului Şcolar Judeţean prin care cere tuturor şcolilor să arboreze drapele şi în interior, în birourile directorilor sau în sălile de protocol. Prefectul vrea ca steagurile să nu fie înfăşurate pe lance sau degradate.

Potrivit unui adrese transmise ISJ şi publicată pe site-ul instituţiei, Nastasia Ani Bob reaminteşte directorilor că potrivit Legii 75/1994, autorităţile au obligaţii legate de arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor.

Prefectul le cere directorilor de şcoli să ia măsurile ce se impun pentru ca drapelul României să fie arborat în interior, în birourile persoanelor de conducere, în sălile de protocol şi festivităţi, precum şi în exterior pe clădiri şi/sau la intrarea principală.

„Este important ca drapelele să fie în bună stare, neînfăşurate pe lance şi să aibă intensitatea culorilor nediminuată (albastru cobalt, galben crom şi roşu vermion)”, se arată în adresa prefectului care mai avertizează că, în perioada următoare, vor avea loc mai multe controale pentru verificarea modului de respectare a legii.

4 comentarii

  • mda… chestia cu drapelul in sine nu e o treaba rea, doar ca am impresia ca doamna s-a uitat prea mult la antena 3 :)) Antena 3 perverteste simbolurile nationale, la fel cum a facut cu P-ta Universitatii, a denaturat sensul ei cu 50 de pensionari si 2-3 aurolaci. Asta face acum cu drapelul – se bate in piept cu tricolorul asociindu-se cu el, asociind oameni politici de o calitate indoielnica cu el, asociind pe securistul felix cu tricolorul.. Asa dragoste de tara mai rar.

  • Eu stiu ca este o lege de mai multi ani care obliga institutiile publice sa arboreze drapelul, iar in scoli trebuia drapel si stema si in clase. Juristii ar putea cauta in Monitor. (undeva in jurul anului 2000 ). Dar legile nu se respecta! E bine sa se reaminteasca ca avem o tara , un drapel, o stema. Americanii au drapelul si pe slipul de baie. Carcotasii nu zic nimic de acest lucru. Iar blamarea tarii e o reactie a unora care se cred superiori si care cred ca prin negarea apartenentei la aceasta tara se exclud din cercul vinovatilor de starea in care ne aflam. Unii isi proiecteaza o ipotetica reusita undeva departe , in alt colt de lume!

  • Am gasit . Este vorba de NORMA DIN 21 NOIEMBRIE 2001 privind arboraea drapelului Romaniei, intonarea imnului si folosirea sigiliului , publicat in Monitorul oficial nr.776/ 5 decembrie 2001.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS