Sănătate

Parteneriat între Primăria Căianu Mic și Clinica Sanovil pentru Centrul Medical Integrat

Primăria Căianu Mic și Clinica Sanovil încheie un parteneriat cu scopul dezvoltării unor servicii medicale în cadrul Centrului Comunitar Medical Integrat care urmează să fie realizat cu fonduri prin PNRR și care va deservi comunele de pe Valea Țibleșului.

Centrul Comunitar Medical Integrat de la Căianu Mic va avea punct de recoltare sânge pentru investigații la nivel local și o serie de cabinete de specialitate, în funcție de nevoile comunității.

”Punem bazele Centrului Medical! Alături de colega mea, Boca Rodica, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Căianu Mic, am purtat o discuție foarte constructivă cu domnul dr. Mureșan Gavrilaș, fondatorul și proprietarul Clinicii Sanovil din Bistrița. Astfel, am pus bazele încheierii unui parteneriat între Primăria Căianu Mic și Clinica Sanovil, cu scopul dezvoltării unor servicii medicale în cadrul Centrului Comunitar Medical Integrat ce urmează a fi realizat la Căianu Mic, fiind finanțat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

S-a stabilit înființarea unui punct de recoltare sânge pentru investigații la nivel local, astfel încât persoanele din comuna noastră și împrejurimi să fie scutite de deplasări lungi și costisitoare până la unitățile medicale din zona urbană. De asemenea, analizăm și oportunitatea deschiderii unor cabinete de specialitate în funcție de nevoile medicale care vor fi identificate în comunitatea noastră, cât și în comunitățile de pe Valea Țibleșului. Specializările medicale și graficul de funcționare al cabinetelor vor fi stabilite în perioada următoare.

Atât punctul de recoltare sânge pentru investigații cât și cabinetele medicale vor funcționa în cadrul Centrului Comunitar Medical Integrat Căianu Mic.

Centrul Comunitar Medical Integrat Căianu Mic va deservi comuna Căianu Mic, precum și comunele învecinate de pe Valea Țibleșului.

Tot în parteneriat cu Clinica Sanovil, anul acesta vom organiza în comuna noastră mai multe campanii medicale de prevenire și depistare precoce a unor afecțiuni.

Mulțumesc domnului dr. Mureșan Gavrilaș, pentru deschiderea pe care o are față de comunitatea noastră și pentru tot sprijinul acordat!”, a transmis primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

1 comentariu

  • Bravo primarului din Caian ,se pregateste , cine stie , …. In viitor cand se va face reforma administrativa pe valea Tiblesului va ramane o singura primarie si este posibil sa fie comuna Caianu Mic … Comunele Tarlisua ,Spermezeu si posibil Uriu nu vor mai exista …..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS