Social

Parva, prima localitate din România care a votat o ”Declarație de Unire” cu Republica Moldova

(FOTO) Comuna Parva din Bistrița-Năsăud este prima localitate din România care a adoptat, în anul Centenarului Marii Uniri, o ”Declarație de Unire” cu Republica Moldova. ”Declarația de Unire” a fost votată în Consiliul Local și semnată de primar, viceprimar, secretar și nouă consilieri locali.

”Prin prezenta Declaraţie ne asociem demersurile primarilor din Republica Moldova (Basarabia) de a lupta împreună pentru recunoaşterea valabilităţii Actului Unirii citit de bistriţeanul Iuliu Hossu la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorinţa de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri 1918-2018 fără ca pământul românesc să aibă graniţă la Prut”, se arată în ”Declarația de Unire”.

Comuna Parva este înfrățită cu comuna Telița, raionul Anenii Noi, din Republica Moldova.

Până acum, 34 de localități din Republica Moldova au votat în consiliile locale Unirea cu România. Este vorba despre: Parcova (Edineţ); Ulmu (Ialoveni); Bardar (Ialoveni); Ruseştii Noi (Ialoveni); Puhoi (Ialoveni); Văsieni (Ialoveni); Feşteliţa (Ştefan Vodă); Opaci (Căuşeni); Goteşti (Cantemir); Săseni (Călăraşi); Nişcani (Călăraşi); Sărătenii Vechi (Teleneşti); Grătieşti (Municipiul Chişinău); Boghiceni (Hînceşti); Codreanca (Străşeni); Floreni (Anenii Noi); Târşiţei (Teleneşti); Măgurele (Ungheni); Răzeni (Ialoveni); Cucoara (Cahul); Băcioi (Chişinău); Meleşeni (Călăraşi); Ordăşei (Teleneşti); Visoca (Soroca); Bădiceni (Soroca); Drăsliceni (Criuleni); Ghiduleni (Rezina); Capaclia (Cantemir); Ursoaia (Causeni); oraşul Cimişlia; comuna Vatici (Orhei); Cioreşti (Nisporeni); Horeşti (Ialoveni); Chetrosu (Drochia).

7 comentarii

  • Felicitari! De centenar, pe 27 martie vom fi la Chisinau pentru a serba viitoarea unire. Sper sa se bucure cu noi si presedintele Igor Dodon.

  • Unii habar nu au ce semneaza…..are Parva buget de dezvoltare a localitatilor din Republica Moldova….din punctul meu de vedere e sa isi faca drumurile si canalizarile , iluminatul si altele la ei in comuna …..

  • Mai oameni buni ….atatea felicitari ….”fratii nostrii” de peste Prut nu sunt curiosi de Unirea cu Romania….ei sunt mai patrioti ca multi romani, ei vor tara lor….isi doresc doar pasaport romanesc sa poata sa plece peste hotare……….
    Idealurile ….mai uitati de ele …..Desteptarea!!!

    • E drept ce zici. Eu am fost de mai multe ori in Chisinau si senzatia care o dau ei in marea lor majoritate (cu o minoritate pro romana)este ca sunt legati afectiv de Rusia si cu interes de a calatoria in vest via pasaport de Romania…asta e….

  • Asa este pe „Iluminati” ii deranjeaza aceasta unire, aceasta zona, istoria tumultoasa a acestui popor, adevarurile care ies inevitabil la lumina.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.