Social

Tânăr din Posmuș, atacat de o ursoaică în zona castelului, unde păzea vitele (VIDEO)

Un bărbat de 22 de ani din Posmuș a fost atacat, joi, la prânz, de o ursoaică, aceasta având și pui, informează Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, care a trimis de urgență un echipaj la locul indicat.

Primarul comunei Șieu, Ioan Sebastian Cifor, a declarat pentru Timp Online că ursoaica, având doi pui, ar fi venit până la castelul din Posmuș unde un cetățean avea vite și că aceasta l-ar fi atacat pe păstor, un tânăr de 22 de ani. Primarul a declarat starea tânărului nu este gravă.

Potrivit SAJ, tânărul are o plagă la antebrațul drept și o plagă hemoragică la scalp. Echipajul l-a stabilizat și apoi transportat la spitalul Județean de Urgență Bistrița.

”Ursoaica era mare. M-a prins de cap și apoi de mână. Am dat cu bâta, a fugit, apoi s-a întors. Am fugit de acolo. Sunt bine, doar capul mă doare”, a povestit tânărul.

Foto principală – cu caracter ilustrativ

5 comentarii

  • Am avut si eu turma de capre in Posmus, 3 ani, dupa doua vizite ale ursilor am ramas fara castig, acum am mutat stana in Ungaria nu sunt rapitoare branza se vinde bine si traiesc onorabil, dar nu sunt in tara mea, tine-ti ursii si lupii in rezervatia tarii , doamne ajuta pastorii care au mai ramas ! In anii care urmeza posibil ca romani sa cumpere branza de plastic, vreti 3 caini la stana si rezervatie de ursi si lupi doar la munte ci si la orase !

  • Eu știu că turma satului se forma pe la Sângeorz ( Sărbătoarea Sfântului Gheorghe) și se “spărgea” în Octombrie “Sfântul Dumitru”. Doar între aceste două sărbători erau la păscut vacile și oile .
    În 07.noiembrie vacile ar fi trebuit să fie în grajd, furajare cu fân, napi, tușleni.
    Ce căutau vacile afară în luna Noiembrie? Mai ales în zona Munților Călimani?
    Băgați vacile la adăpost, până anul viitor “De Sângeorz” adică 23 Aprilie.

  • Deci,omul nu conteaza!? Vacile ,oile,ursul sunt f importante.Dat tanarul de 22 de ani ,care poate fi traumatizat pe viata,pt el nu avem niciun cuvant/1 Ce se intampla cu noi?Am innebunit cu totii?

  • Prin Ro -alert si Meteo romanii vor deveni o natie de handicapati. Atentiune cetateni. Vine cucul si canta pe gard ! Asa va glasui semnalele SOS din anul viitor dar si pana atunci.Dar nimeni nu se intreaba cu ce a contribuit omul de a stricat casa ursului care este nevoit sa manance. Doar bipedul OMUL criminal si nesatul se gandeste mereu doar la matele sale. Restul nu prea mai conteaza. Doar el sa aiba toate conditiile peste capul tutruror.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.