Actualitate

Patinoarul sintetic a fost amplasat într-o nouă locație

Angajații Primăriei Bistrița au terminat de montat, marți, patinoarul sintetic, iar în imediata lui vecinătate au adus și două căsuțe din lemn.

Patinoarul sintetic se află acum în parcul municipal, parcarea din spatele Hotelului Metropolis, unde a fost pump-track-ul, și va fi deschis în jurul datei de 1 decembrie, atunci când se va da startul sărbătorilor de iarnă cu un eveniment tradițional și va fi pornit iluminatul festiv în oraș.

”Am cumpărat patinoarul pentru ca tinerii să se bucure de el, acest patinoar poate fi folosit 12 luni din 12, însă nu avem alte terenuri unde să-l punem. Bistrița are un deficit uriaș de spații dacă ne referim la zona de investiții”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă din luna septembrie.

Tot atunci el a anunțat că vor fi ridicate piesele circuitului de pump-track (n.r. – aflat în parcarea de lângă Hotel Metropolis), urmând să fie amenajată o zonă și mai generoasă pentru cicliști pe terenul de la capătul străzii Grănicerilor.

Patinoarul sintetic a fost inaugurat anul trecut, în ajun de Moș Nicolae. Pentru achiziția patinoarului s-a cheltuit suma de 626.000 de lei. El are o suprafață totală de aproximativ 598 mp (13×46 m). Suprafaţa de culisare este compusă din panouri ce se montează ca un puzzle.

4 comentarii

 • Parcul municipal este o locatie foarte bună pentru patinoarul sintetic având in vedere că acesta poate fi folosit pe tot timpul anului. In plus, spatiul respectiv unde a fost instalat patinoarul sintetic dispune si de o instalatie de nocturnă mostenită de la fosta bază sportivă „Metalul” care a functionat aici până în anul 2011. După construirea Hotelului Metropolis, baza sportivă a fost desfiintată ilegal pentru pentru a face loc unei parcări, prin încalcarea Legii 69/2000 actualizată si care prevede că schimbarea destinatiei sau desfiintarea unei baze sportive nu este posibilă legal decat prin Hotarare de Guvern si sub conditia obligatorie a construirii prealabile unei alte baze sportive similare, lucru care nu s-a întâmplat.

  28
  18
  • Locație din Parcu Mare este extrem de proastă se află într-un cartier de pensionari ” speciali” îmbătrânit fără copii , copii ar trebui să fie beneficiari acestui patinoar. Va fi aceeași eșec ca și locația precedentă din Piața Centrală.
   Ăștia din primărie nu învață niciodată din greșeli.

   19
   6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS