Social

Patru cereri din județ pe ordinea de zi a Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice

Comisia Zonală a Monumentelor Istorice 3 (CZMI 3) se întrunește joi, 13 ianuarie a.c., în prima ședință din acest an în care cei unsprezece specialiști membri vor analiza propunerile din documentațiile înscrise pe ordinea de zi. Printre acestea sunt și patru dosare de intervenții de pe raza teritorială a județului Bistrița-Năsăud:

CZMI 3 este organism științific de specialitate în domeniul protejării monumentelor istorice, fără personalitate juridică, ce funcționează pe lângă Direcția Județeană pentru Cultură Bistrița-Năsăud. Este format din unsprezece specialiști numiți prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3034/14.07.2020 care se întrunesc în ședință, de regulă, în prima zi de joi a fiecărei luni. CZMI 3 are ca teritoriu de competență județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj.

Ultima dată, comisia s-a întrunit în data de 9 decembrie a.c. când au fost analizate documentațiile depuse de beneficiari în vederea avizării lucrărilor de intervenție la imobile clasate ca monumente istorice sau care se află în zone de protecție a monumentelor istorice și în zone construite protejate.

Foto cu caracter ilustrativ

1 comentariu

  • Aceasta comisie de somnambuli pe care eu nu pot sa o sufar stiu eu exact de ce nu s-a intalnit nici nu s-a sesizat ca sa vad ca ea atitudine la halul in care arata urbanismul si felul in care arata de ex. imobilul de pe Garii adica fosta Biblioteca jud.
    Nu am auzit sa le fi dat o mama de amenda Primariei in vremea lui OTC care a demolat in vecinatatea corpului nou de pe Sincai o jumatate da casa a unei bistritence acolo unde se afla sediul PMP, stirbind astfel continuitea imobilelor de interes istoric , creind o bresa hada ca o gura stirba.
    Aceasta comisie nu face altceva decat sa bage bete-n roate bietilor romani care au ghinionul sa locuiasca in astfel de case clasate istoric, insa ca in bunul obicei romanesc uita de adevaratele probleme din partimoniul local pe care nu doresc sa le vada.
    Demolarea unei case cu fatada octogonala construita in interbelic pe Imp. Traian ati vazut-o bai, comisia lu peste ?Despre Pug-uri, si Puzuri ati auzit ? Nu am vazut nici un tovaras din comisia rebela sa fi fost vreodata prezenti la dezbateri publice la primarie.
    O fac eu pensionarul activ, interesat de orasul meu drag in care traiesc si m-am nascut.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS